Yoga for begyndere: Desi Bartlett Interview

Yoga for begyndere: Desi Bartlett Interview
Desi Bartlett, skaberen af ​​Yoga 360.

Yoga for begyndere er ofte skræmmende. Nogle personer kan føle sig presset til at udføre på niveau med andre i et studie yoga klasse eller præcis hvordan instruktøren bevæger sig i en yoga dvd. Andre mennesker kan være på udkig efter en lav-impact motion rutine til at hjælpe med sygdomme som graviditet eller nyttiggørelse, men ved ikke hvor man skal begynde.

Desi Bartlett, MS, CPT, ønsker at afmystificere processen for de nye til yoga ved at undervise en afbalanceret tilgang. I hendes seneste DVD, Yoga for begyndere, Bartlett præsenterer todelt yoga rutine på engelsk og spansk, der viser harmonien mellem nåde og styrke.

Bartlett er en corporate fitness træner, yoga, og danselærer, og er en tidligere produkt direktør for egnethed til Gaiam. Ikke fremmed for instruktions medier har Bartlett produceret andre dvd'er, herunder Dans og være egnet Latin Groove, 3-i-1 Total Body Fitness og forebyggelse Magazines Better Belly Yoga.

LoveToKnow Yoga bad Bartlett at dele sin inspiration, datoen udgivelsen af ​​hendes nye DVD, og ​​fordelene ved at udføre yoga under graviditet.

Yoga for begyndere: Desi Bartlett Interview

Fortæl os lidt af din yoga rejse.

Da jeg var en lille pige, min mor var en discipel af Goswami Kriyananda ved templet Kriya Yoga i Chicago. Jeg lærte om meditation og Pranayama som en ung pige om søndagen i templet.

Senere i livet, da jeg var allerede dybt nedsænket i fitness, jeg åbnede en lille fitnesscenter i Cabo San Lucas, Mexico. I Cabo, inviterede jeg en fastlandet instruktør til at undervise yoga på mit atelier. Fra den første klasse, jeg huskede de principper, som jeg havde lært som lille pige - for energiarbejde og kraften i Stilling sindet. I klasser med ham og mange andre lærere, lærte jeg at kombinere disse principper med den fysiske praksis asana og kombinationen er utroligt bemyndigelse, og jeg opdagede hurtigt følelsen af ​​ananda eller lyksalighed.

Siden da har jeg gennemført fem yoga lærer træninger, og har skrevet en efteruddannelsesforløb for personlige trænere, der ønsker at integrere yoga arbejdsstillinger og principper i deres program design, så deres kunder har en mere afbalanceret krop.

Glæden ved Elevation

Hvad med undervisning yoga og dans løfter humøret?

Jeg startede ballet, da jeg var seks år gammel. Jeg husker følelsen lys og yndefuld den allerførste dag. Der har altid været en følelse af højde for mig, når det kommer til at danse. Jeg føler energi stiger, og en følelse af at blive løftet.

Yoga giver mig en lignende følelse, men med den ekstra fordel af jordet energi. Et af de grundlæggende principper i asana er at en lang række af energi nåede i to retninger. I mange rejser, det er energi, der når ned til jordens kerne, og op til himlen. Denne følelse af forbindelse til Moder Jord, og til ovennævnte himlen er euforiserende. Den løfter altid min spiritus og hjælper mig til at genoprette forbindelsen til glæden i.

Hvilke fordele har du modtager fra din klasse sessioner?

En af mine lærere siger, "Giv en healing, få en healing." For mig, det er den bedste måde at beskrive de fordele, som jeg modtager fra undervisningen. Når jeg tillader mig at undervise på en måde, der ærer den studerendes højeste gode, jeg altid føler, at samme energi gengældt.

Jeg træde til side fra hvad jeg tror, ​​jeg "burde" være undervisning, og give plads til det, den studerende / kundens behov den dag. Når jeg underviser på den måde, jeg føler altid en følelse af indre tilfredshed, at jeg var i tjeneste.

Yoga for begyndere: Desi Bartlett Interview
Bartlett 's Yoga for begyndere, en af fire dvd'er hun har på markedet.

Nye programmer og DVD'er

Dit seneste DVD, Yoga for begyndere, opdeler praksis i to sektioner: Solar og Lunar. Hvordan har du udvikler programmet, og hvorfor tror du de nye til yoga vil finde det nyttigt?

Igen er yoga baseret på Ha, og Tha, foreningen af ​​solen og månen, af maskulin og feminin energi, styrke og ynde. De, der er nye til praksis ofte tror, ​​at det enten vil være for let (billede sidder i lotus i en halv time chanting OM), eller for fysisk udfordrende (Billede nogle af de hårde krop Yoga dvd'er på markedet).

Det er vigtigt for mig, at jeg underviser på en afbalanceret måde, således at alle niveauer, begyndere især kan lære at integrere begge polariteter af styrke og ynde. Jeg ville elske for mennesker, der bruger DVD til føler os støttet i deres bevægelser, med klare instruktioner for vejledning, samt mildt udfordret, så de kan genskabe forbindelsen med deres indre styrke.

En af dine nyere innovationer er Yoga 360. Fortæl os hvordan du har designet dette program.

Jeg har studeret mange esoteriske lære gennem årene. Jeg elsker astrologi, indiansk mysticisme, og tarot at nævne nogle få. Alle disse traditioner er baseret på magt af cirklen. Bedstemoderen af ​​alle Yoga stilarter er Hatha Yoga. "Ha" betyder sol, og "Tha" betyder måne. Yoga er balancen mellem feminine og maskuline energier. Disse energier er runde i naturen. For mig ser det ud intuitivt, at praksis med yoga også skulle legemliggøre denne runde form.

For to år siden, designet jeg første runde Yoga mat på markedet. Jeg nærmede Lululemon Athletica med det, og de er nu producerer mit design - 360 yogamåtte. Måtten inspirerer en rund praksis; hvilket betyder, at kendetegnende for praksis er, at af buer, ellipser og spiraler. Der er ingen skarpe kanter til bevægelsen, og overgangene er så flydende, at praksis føles mere som en dans.

I juni 2008 jeg skød en prænatal Yoga DVD for Acacia der er alle gjort på 360 måtten. Væsken natur prænatal Yoga er et perfekt supplement til måtten.

Har du planer om at sætte dette på DVD helst snart?

Den 360 mat vises i min prænatal Yoga DVD, som vil være tilgængelig i august 2009. Det meste af praksis er baseret på 360 principperne om cirkulær energi og ære det Guddommelige Feminine, med den ekstra bonus af nogle genoprettende arbejde til vordende mødre .

Yoga for begyndere: Desi Bartlett Interview
Bartlett og baby Cruz udfører yoga.

Yoga Rådgivning for gravide

På tryk tid, du hilste en ny baby til din familie. Hvor meget har du praksis yoga under graviditeten, og hvad prænatal yoga råd har du tilbyder andre? I den første måned af min graviditet, vidste jeg ikke, jeg var gravid. Jeg underviste nogle meget stærke skulptur klasser, samt Kickboxing og yoga. Jeg troede, at der var noget galt med mig, fordi i løbet af min styrke conditioning klasser, følte noget af. Jeg gik til lægen og fandt ud af at jeg var gravid.

Hun forklarede mig, at for mit helbred og sundheden for barnet, det var bedst, at jeg bakke ud en lille smule på de mere anstrengende typer aktiviteter, og hun foreslog, at jeg fokusere mere på Yoga. Sikke en gave, samtale var for mig!

Yoga er en fantastisk praksis for vordende mødre, fordi det giver en kvinde at forbinde med sin krop, og med sin baby. I Yoga skaber vi helligt rum - et sted for sundhed og velvære. Under min graviditet blev jeg underviste 10 Yogaundervisning om ugen og tager mindst fire, ud over gåture, svømning og let vægttræning.

Det lyder som en masse, men jeg havde grænseløs energi, og jeg tilskriver en del af denne til forbindelsen måtte jeg prana - livskraften. Livskraften var stærk i mig, og i min baby. Under mit første 3D ultralyd, kunne vi ikke bestemme kønnet på barnet, fordi han havde benene krydsede i lotus-stilling! Han var en Yogi fra før fødslen.

Alt andet du gerne vil tilføje?

Under min graviditet tjente jeg 34 £. For en yoga og fitness professionel, dette var virkelig en smule mærkeligt. Det var svært for mig at aflære sammentrækning af kernen. Jeg var så vant til at tegne min mave op og i, at jeg måtte lære en ny måde at flytte. Jeg frygtede, at efter jeg fødte, at min mave muskler vil aldrig trække igen. Jeg gav ikke mange tanker til det, fordi jeg vidste, at jeg var at give min søn et lykkeligt hjem i min mave, men når jeg tænkte på at få tilbage i form igen, det syntes lidt skræmmende.

Jeg er ud over forelsket i min søn Cruz! Da han var seks uger gammelt, jeg havde mistet 27 £, og kunne se min mave muskler igen. Jeg mener virkelig, at Yoga holdt min krop stærk og fleksibel støtte fødslen af ​​min søn, samt at opretholde den muskulære udholdenhed, som jeg har brug for at tage ham til lange gåture.

Jeg føler utroligt velsignet at denne lille engel er kommet ind i mit liv, og jeg er glad for, at jeg kan støtte ham som en stærk mor.

Mere Om Desi Bartlett

Besøg Desi Bartlett hjemmeside for opdateringer om hendes klasse tidsplan på Equinox Fitness i Santa Monica, Californien, samt særlige begivenheder og workshops.

Du kan også bestille Yoga for begyndere gennem hendes hjemmeside eller Amazon.com.

~ Tracey L. Kelley