Woman Kontrakter HIV gennem Manicure

Amerikanske læger har rapporteret om en pige, der pådraget HIV-virus ved hjælp af instrumenter til manicure. Eksperter kalder denne sag yderst sjældne og meget usædvanligt.

Woman Kontrakter HIV gennem Manicure

Den 22-årige amerikaner, hvis navn ikke blev givet af etiske grunde, aftalt HIV efter brug af instrumenter til manicure, som også var blevet anvendt af hendes fætter. Senere viste det sig, at søsteren var hiv-positiv, hvilket var årsagen til at overføre virus til pigen. I en kommentar til denne sag, læger siger ita € ™ sa radikalt ny form for overførsel af virus, som ikke er blevet observeret tidligere.

Men der beskriver denne sag, forskerne antyder, at få hiv-infektion gennem udstyr til manicure er yderst sjælden, og risikoen for at overføre det fra denne kilde er stadig ret lav. Da pigen blev diagnosticeret med hiv, blev virus fundet allerede at være på en af ​​de sidste etaper, som rapporteret i tidsskriftet AIDS Research and Human Retroviruses.

Men senere viste det sig, at pigen ikke havde traditionelle risikofaktorer for at få virus, som normalt sendes via ubeskyttet sex uden brug af kondom. Vi ved også, at hiv kan overføres gennem fælles kanyler og andet injektionsudstyr, er det også overføres fra en HIV-positiv mor til hendes barn under graviditet, fødsel og amning. Undersøgelsen viste, at pigen havde brugt de fælles manicure udstyr år før diagnosen, sammen med sin fætter, som senere blev testet hiv-positiv.