Winterizing Clematis

Winterizing Clematis

Hvis du har plantet en dejlig blomstrende klematis i år, vil du ønsker at lære om winterizing klematis, så det vil vende tilbage til mange år fremover. Tage skridt nu for at sikre din klematis har tilstrækkelig vinter beskyttelse.

Om Clematis

Med over 300 forskellige klematis i verden i dag, kan du finde en klematis til nåde din have, uanset hvor du bor. De fleste gartnere i Nordamerika refererer til vinstokken type klematis, når man taler i almindelighed af klematis og er bekendt med plantens tendens til at klatre på næsten alt og producere rigelige blomster. Blomsterne kan være hvid, pink, rosa, lilla, stribet eller mange variationer af disse farver. Nogle klematis har ingen duft, mens andre producerer en stærk duft.

Du kan finde klematis vinstokke, der blomstrer når som helst fra foråret gennem efteråret, men de fleste har en bestemt periode, hvor de blomstrer. Nogle klematis, der kommer fra varme klimaer forblive stedsegrønne, men arten almindeligt dyrket i haver i Nordamerika er løvfældende og mister deres blade hvert efterår. Disse klematis vinstokke brug for særlig vinter pleje. Winterizing klematis tager et par enkle trin.

Winterizing Clematis

Clematis er klatring vinstokke, der vokser op og over buer, lysthuse og andre støtter. De vokser fra woody stilke og producere blomster på stilke eller stokke. De følgende trin vil guide dig gennem vinterpleje klematis.

Deadheading

Det første skridt til winterizing klematis er at deadhead vin. Deadheading er et begreb, der anvendes af gartnere som betyder at fjerne brugt blomster. Tag et par skarpe havearbejde saks og klip fra de brugte Blomster. Hvis anlægget har produceret frø, kan du prøve at gemme frø bælg og starte dem indendørs til at vokse nye anlæg (selvom klematis meste dyrkes gennem stiklinger). Du kan også bare knibe off blomsterne med fingerspidserne, hvis du vil.

Beskæring

Beskæring fremmer ny vækst, og klematis tendens til at skubbe ud nye skud fra områder, der er blevet beskåret de forudgående år. Clematis, der blomstrer i foråret skal beskæres i efteråret, og dem, der blomstrer sommer og efterår skal beskæres i slutningen af ​​vinteren eller det tidlige forår, før planten vokser nye blade. Beskær den klematis ned til omkring en til to meter fra jorden linje.

Mange mennesker er bange for, at hvis de beskærer deres klematis, vil de beskære det for langt tilbage og ved et uheld dræber deres klematis vin. Clematis er faktisk temmelig hårde planter, og hvis du beskære dem for voldsomt, de er tilbøjelige til at tilgive din fejl, og stadig blomst året efter. Vinterpleje clematis bør omfatte en god beskæring for de fleste planter.

Brug altid havehandsker, når beskæring klematis. The Vines, blomster og blade indeholder en olie, som kan irritere huden. Vask hænderne grundigt efter brug klematis vinstokke i lange perioder.

Barkflis

Barkflis ikke kun holder fugt nær rødderne af planter, men det forhindrer heaving af jord omkring bunden af ​​clematis planter. Gyngende opstår, når jorden fryser, så smelter. Kraften fra iskrystallerne under jorden skubber jorden op og til gengæld løsner plantens rødder. Påfør en tomme af naturlige barkflis såsom træflis eller strimlet bark omkring bunden af ​​planten og en lille smule på kronen eller midterste del af anlægget. Winterizing klematis er ikke komplet uden at beskytte kronen og rødder med en god lag barkflis.

Andre Vinter Opgaver

Når winterizing klematis, håndtere andre vinter havearbejde gøremål også. Kontroller og fastgør den bærende konstruktion for klematis vin. Vinteren er en ideel tid til denne opgave, fordi du nemt kan klare vin væk fra Lysthuset, bue eller pergola og inspicere det omhyggeligt. Trækonstruktioner kan have brug lameller erstattet som har rådnet væk. Hvis klematis er vokset sin støtte, nu er det tid til at overveje dine muligheder og bygge en ny bærende konstruktion. Gør dette før planten vokser i foråret, så clematis kan hægte sig på og vokse i den nye støtte; vil du ikke nødt til at fjerne det eller forstyrre det overhovedet.

Winterizing klematis er temmelig let, men en ofte overset opgave. Husk disse blot trin for smukke blomster næste år.