White Wine Tasting Basics

White Wine Tasting Basics


Når det kommer til hvide vinsmagning basics, jo mere du smage, jo mere du lærer, det er så simpelt er det!

Altid Learning

En ting jeg har lært i min professionelle vin karriere er, at man aldrig kan være for uddannet, når det kommer til hvide vinsmagning basics. Der er altid tips, tricks og teknikker, der skal læres hele tiden. Vi kommer til at dele et par hvide vinsmagning basics med jer i dag.

Øvelse gør mester

Før vi kommer lige ind hvid vinsmagning basics, vi nødt til at nævne, at der er mange typer af hvidvine derude-mange er meget forskellige fra hinanden. Jo mere du smage forskellige vine jo mere erfaring du får om nogle fællestræk og forskelle mellem vinsmagere. Jo mere du smage mere du lærer om dine sympatier og antipatier. For eksempel, måske du indså du ikke er en fan af Sauvignon Blancs med højt syreindhold. Måske du foretrækker blødere dem med et strejf af restsukker eller måske et strejf af egetræ. Perfekt ... men hvordan har du finde ud af? Ved at smage mange forskellige vine!

Ikke "god" eller "dårlig"

Den første ting at gøre, når de evaluerer en vin er at smide de udtryk som "ligesom, nice, smuk, god, lækker". I min klasse spørger jeg de studerende til at smage en vin og identificere, hvad de smager uden at bruge disse udtryk. Det er sværere at gøre end du tror, ​​tro mig. Ved angivelsen af ​​vin, brug kun smag og konsistens vilkår-objektivt, ikke subjektivt. Det er nøglen.

Værktøj

Før du dykker ned i din vurdering, kan du ønsker at give dig selv nogle værktøjer først. En ting jeg anbefale til studerende er at få en vin hjul. Dette er en aroma hjul, hjælper med at identificere dufte i en vin. Det blev skabt af Dr. Ann Noble, professor emeritus fra UC Davis. Du kan samle det op på de fleste boghandlere eller online på mange vin sites.

Et andet værktøj, der er nyttigt at bruge, er en aroma sæt (kaldet Le Nez du Vin-betyder "næsen af ​​vin"). Det er et dyrt sæt, men meget nyttige i at lære og identificere forskellige dufte i vin. Sættet indeholder forskellige aromaer med nyttige tips om, hvordan man bruger dem i et læringsmiljø. Du kan også købe på mange vin butikker online og i deres butikker.

Blind Tasting

I klassen vi smage alle vores vine blind-betyder flasken er dækket, og alt hvad du har, er vin i et glas. Du ved, hvad vin-type er, men det er det. Dette er langt den mest upartisk måde at evaluere en vin. Hvorfor? På grund af vores fordomme! For eksempel, hvis du så en flaske Charles Shaw (2-buck Chuck) kan du allerede beslutte i dit hoved, at det er noget godt, og kan umuligt være noget, du ville drikke. Det kunne gå den anden vej også ... måske ser du en flaske Rombauer Chardonnay, der sker for at være din favorit. Du vil ikke dømme, at vin nogenlunde da du har forudfattede følelser omkring det. For at gøre dette derhjemme, bare få din partner, ven eller nabo til at hælde nogle vin i et glas og satte glasset foran dig. På den måde vil du ikke vide, hvad det er, og dermed vurdere det mere objektivt.

De fire trin

Der er fire grundlæggende trin til at vurdere en vin:

  • Se
  • Lugt
  • Smag
  • Finish

Denne proces kan være mere i dybden, men det er et godt udgangspunkt. Få et stykke papir, så du kan skrive dine noter. Stol ikke på din hukommelse, er det nemt at glemme eller forvirre en vin med noget andet. Lad os tage et nærmere kig på trin.

Se

For det første skridt, du ser på vinen. Den måde en vin udseende kan fortælle dig mange ting! Den bedste måde at få mest muligt ud af en visuel vurdering er at bruge en hvid dug eller et stykke hvidt papir til at holde glasset op til. Tag glasset, vinkel det, og tage et kig på farven. Er det mørkegule, mere bleg gul, eller mere tydelig? Måske et skær af grønt? Måske noget andet? De mørkere gule tendens til at betyde mere eg anvendt i vinfremstillingen eller måske luft lækket ind i vinen, før du åbnede det, og det blev oxideret. Nu giver det en hvirvel. Se disse linjer danner som vinen rejser tilbage ned glasset? De kaldes "ben". Jo længere ben, mere alkohol eller sukkerindhold i vinen.

Lugt

Nu vi er ved det ildelugtende trin. Dette kan fortælle dig så meget om vin som prøvesmagning det kan. Det første skridt, før lugte vinen er at hvirvle det i dit glas. Dette øger til overflade område vinen dækker så du kan faktisk lugte vinen bedre. Det er ikke en snob ting til at hvirvle, det virkelig er nyttige! Når du slyng den, sætte næsen i glasset og snuse. Gør dette et par gange. Hver gang kigge efter noget andet. Skriv ned, hvad du lugter (huske reglerne-no "god, lækker eller smuk"). Hvis du kan lugte frugt, så prøv at finde ud af, hvilken type frugt det er. Måske får du græsklædte aroma i din Sauvignon Blanc? Måske Chardonnay lugter smøragtig? Vær ikke bange for at skrive ned, hvad du tror, ​​du lugter i vinen. Hvis du gør dette med en gruppe af mennesker, og du fortælle dem, hvad du lugter, kan jeg love dig, at en anden i gruppen lugtede det også, men ønskede ikke at sige det. Tro mig, vil din første gang på dette være hård. Denne proces vil blive nemmere hver gang du gør det.

Smag

Endelig skridt, vi har ventet på: Tasting! Tid til at nippe til vinen. Når du lægger vinen i munden, slyng den rundt, så den dækker hele tungen. Nu er dette lyder måske lidt grov, men det rent faktisk hjælper vinsmagning proces: suge noget luft, mens du har vinen i munden. Første gang at gøre dette kan ende op med vin ned din skjorte eller på bordet, men øvelse gør mester. Nej, det lyder ikke temmelig enten, men hvad du gør, er at ilte vinen, så du kan smage det bedre. Når du har gjort det et par gange, enten spytte vinen ud (hvis du har mange andre smag) eller sluge det. Husk at skrive ned alt, hvad du smage. Frugt, Jorden, mineral, blomster, og andre typer af aromaer, du finder i vinen. Skriv ned alt andet du fundet såsom viskositet (kaldet fornemmelse i munden) eller syre niveauer.

Finish

Det sidste trin er slut. Finish er defineret som, hvordan vinen smager lige efter du sluge eller spytte det ud. Hvordan ændre? Er smagen gå sur? Måske er det bare stier ud og det smager ligesom din bare nippede et glas vand? Eller, måske afslutning var glat og langvarig med smag varig ved og ved.

Sidste trin

Ved udgangen kan du lave subjektive udsagn som gør du kan lide det eller ej, vil du drikker det eller vil du hellere rense din drain med det? Jeg bruger udtrykket "DPIM", når jeg smage vine, jeg afskyr ... DPIM står for Do ikke puttes i munden! Det vigtige ting at gøre, når evaluering, er at holde den subjektivitet ud af processen, indtil den bitre ende. På den måde kan du sikkerhedskopiere din mening med dine noter! Som altid, øvelse gør mester. Det er sjovere at gøre dette med en gruppe venner og har hver person bringe en flaske vin eller endda oprette en vinsmagning gruppe, der mødes regelmæssigt for at gøre dette. Der er mange temaer og smagninger, du kan gøre-himlen er grænsen. Jo mere du gør det, jo hurtigere vil du være i evalueringsprocessen, og alligevel-det bedre bedre vil du være at identificere aspekter vin, som du kan lide. Cheers!