Voksende Urter Indendørs

Voksende Urter Indendørs

Voksende urter indendørs kan tilføje en helt ny element til din indretning. Det er også en god måde at holde friske urter på hånden til madlavning eller medicinsk anvendelse. Nogle sorter lave smukke stueplanter og kan endda tilføje en afslappende duft. Uanset hvad din grund, kan voksende urter i dit hjem tilbyder mange fordele.

Tips til Start en indendørs Herb Garden

Følg disse tips til at få din indendørs urtehave i gang.

Vælg en placering

Hvis du gerne vil begynde at vokse urter indendørs, skal du først nødt til at være sikker på du har en lys, solrig placering. En vindueskarmen i en syd eller vestvendt vindue er ideel i løbet af sommeren. I køligere måneder, kan det være bedre at flytte dine bud urter til et bord eller en hylde med en fluorescerende lys. Dette vil sikre, at urter planter får alle de nødvendige lys og vil også forhindre dem die-back, der opstår fra at være imod et koldt vindue. Afhængig af din plads og interesser, kan du overveje at installere et drivhus vindue for at give maksimal sol eksponering for din urter.

Vælg Pots

Vælg potter stor nok til den fuldvoksne planter. Små potter vil forårsage planter til at blive root-bundne og til sidst dør. Fyld indlæg med jord - mest erfarne gartnere foretrækker at bruge en ikke-jord blanding af perlit, tørvemos og vermiculit. Andre føler, at det er bedre at bruge en organisk pottemuld. Du kan vælge at starte din frø i pottemuld mix og senere transplantation i den organiske jord. Valget er dit.

Voksende Urter

Når du har indsamlet dine leverancer og etableret et voksende område, skal du vælge, hvordan du dyrke dine krydderurter, enten fra frø eller etablerede planter. Begge måder er enkle og høste positive resultater.

Frø

Frø er meget nemt at starte med, selvom du er nybegynder. De fleste urter frø er meget små, så kan du blot trykke dem i pottemuld mix. En god tommelfingerregel er, at frø bør være i en dybde på tre til fire gange diameteren af ​​frøene. Ved hjælp af en spray flaske eller mister, fugte jorden. Ved hjælp af en regelmæssig vanding kan kan resultere i jord og frø bliver hæl overalt.

Holde forsigtigt dine fugtig, så de kan spire ordentligt. Damp er god, soggy ikke. Mange mennesker har mest succes ved at dække deres plantet urter frø med plastfolie eller en plastik baggie at skabe et drivhus slags. Dette vil hjælpe med at holde frø varm og fugtig. Når de spire, kan plasten fjernes.

Planter

Den nemmeste måde at starte din indendørs urtehave er at købe etablerede planter. Du kan finde planter på en lokal planteskole eller hjemme center. Du kan også blive overrasket over at finde, hvor mange købmandsforretninger bære urter planter, ofte i deres produkter afdeling.

Herb planter tillade dig at have øjeblikkelig tilfredsstillelse. Du skal blot placere den i en dekorativ lerkrukke og du er færdig. Du kan også oprette mere visuelle appel ved at placere et par forskellige urter i en større potte. De kan vokse sammen til en dejlig skærm.

Pleje af etablerede planter

Brug en organisk gødning en gang om ugen. Dette er især vigtigt, hvis du vil bruge dine urter til madlavning. Du sikkert ikke ønsker at tilføje kemikalier til din mad.

Beskæring

Regelmæssig beskæring vil holde dine krydderurter ser busket og attraktiv. Det er også en stor undskyldning for at tilføje nogle friske smag til dine saucer, kød og andre retter. Knib off blomster, medmindre blomsterne er dit mål, som med kamille, for at holde planterne vokser hele vinteren.

Vanding

Vand dine planter tidligt om morgenen, så jord og blade er tørre ved aften. Våd jord kan være et fristed for svamp, som vil gøre dine krydderurter utiltalende i det mindste. Du skal også være sikker på dine urter er ikke over overfyldt, da dette også kan føre til svampeangreb problemer, der kan dræbe dine planter.

Urter vokser bedst i temperaturer på 60 til 70 grader. Nogle også lide fugt. Men det betyder ikke, du skal tåge dem, der kan fremme mug og svamp til at danne på blade og jord. I stedet fylde en bakke med småsten og placere gryder oven på dem. Hæld vand over småsten, tilføje mere efter behov. Dette vand vil give tiltrængt fugtighed uden at forårsage nogen problemer for dine planter.

Typer af urter til at vokse

Der er mange sorter af krydderurter. Hvis du har problemer med at beslutte, overveje et tema haven baseret på, hvad du gerne vil gøre med urter.

Urter til Eddike

Hvis du nyde urte eddike, overveje at plante estragon, dild eller purløg. De mulige kombinationer er næsten uendelige og bare afhænger af din favorit smag. For at gøre din eddike:

  1. Pack en kvart krukke fuld af de ønskede urter.
  2. Hæld æble cider eddike over toppen og dække med plast klud.
  3. Sæt den til side for omkring fire til seks uger.
  4. Strain gennem et kaffefilter før brug.

Urter til te

Urter til te er også meget populære. Fremragende sorter at prøve er kamille eller et af de pastiller. Citronmelisse blade tilføje en naturlig citron smag at varme eller iste. Blomster eller blade kan høstes, tørres og brygget i en afslappende urtete.

Culinary

Måske er den mest almindelige årsag til at vokse urter indendørs er til brug ved madlavning. Voksende køkkenurter indendørs er enkel og givende. Urter kan dyrkes let i et solrigt vindue eller under en almindelig fluorescerende med veldrænet jord.

Hvis du elsker italiensk mad, overveje at plante en spaghetti urtehave. Grow oregano, persille, hvidløg purløg og basilikum. Brug dem rigeligt mens forberede din favorit sauce. Selv en butik købte sauce kan være klædt op med de rigtige urter.

Med blot en lille indsats, kan du få frisk purløg på dine bagt kartofler eller frisk basilikum til din pesto. Selv dem, der ikke har plads til at dyrke planter udendørs kan nyde deres egen lille indendørs have. Din mad vil smage fantastisk, vil du føle sig godt om voksende din egen friske fødevarer og den mentale boost af hjemmedyrkede fødevarer i vinteren kan hjælpe dig med at kæmpe de kedelige vintertræthed.

Nogle almindelige køkkenurter, som du kan vokse inde nævnes:

  • Basilikum
  • Persille
  • Purløg
  • Mint
  • Rosemary

Aromatisk

Måske du gerne vil prøve voksende urter indendørs, fordi du ønsker at tilføje den dejlige aroma af dine foretrukne urter til dit hjem uden kemiske-laden sprøjtemidler. Du kan gøre dette ved at dyrke krydderurter. Selvfølgelig mest aromatiske urter er fantastisk til madlavning eller endda til medicinsk brug, men der hævder at berømmelse er virkelig deres berusende dufte.

Prøv smuk lavendel for en afslappende duft og en dejlig centerpiece. Sage dufter simpelthen vidunderligt og er en fantastisk tilføjelse til kød og andre velsmagende retter. Søde merian også er en vidunderlig aromatisk urt. Nyd det attraktive plante men sørg for at tørre nogle for potpourri så godt.

Medicinal

Voksende lægeurter indendørs er ligesom at holde en velassorteret medicinskabet. Du øjeblikkeligt har, hvad du har brug for lige ved hånden til at gøre helbredende salver eller tinkturer, te eller komprimerer. Mange af disse urter er smukke så godt, så de vil gøre en god tilføjelse til dit hjem indretning.

Tysk kamille er et godt valg for en indendørs lægeurt. Drys frøene i et stort, dekorativt urtepotte og snart vil du se det fyldt med søde små hvide blomster med muntre gule centre. Harvest disse blomstrer og tør dem i et mildt beroligende te.

Hvad køkken er komplet uden en beroligende aloe plante? Let at dyrke, denne lægeplante er et must-have til at helbrede milde nedskæringer og forbrændinger. Mange sorter af mynte vokser godt indendørs også. De gør et perfekt middel mod maveproblemer og hovedpine.

Nyder Urter

Det er en vidunderlig følelse at bruge urter, du har dyrket og næret. Nyd din indendørs urtehave og være kreativ. Du kan finde det, kan anvendelser for urter i dit hjem, kan du finde dig selv at løbe tør for steder at dyrke disse alsidige planter.