Voksende Pistachio Træer

Voksende Pistachio Træer

Pistacienødder er en af ​​de mest værdsatte møtrikker til deres kulinariske kvaliteter, sammen med mandler, macadamias og cashewnødder. De er ikke den nemmeste møtrik træ at vokse derhjemme, men det er muligt, især hvis du bor i det rigtige klima.

Klima Preferences

Pistacienødder oprindelse i varme, tørre regioner i Middelhavsområdet og Mellemøsten. Deres optimale klima er semi-ørken og i USA, er de kun dyrkes kommercielt i Californien og sydvest.

 • Et modent pistacietræet kan overleve temperaturer ned til 0 grader, men yngre træer er såret, da temperaturfald i de lave 20'erne. Enhver frostvejr i foråret kan skade sarte blomster, fjerne afgrøden for sæsonen.
 • Pistacienødder brug for mindst 700 eller 800 timers vinteren chill, defineret som det antal timer under 45 grader mellem november og marts, til at blomstre og sætte frugt med succes.
 • I sommeren de kan lide det meget varmt og tørt.
 • Regn og fugtighed forhindre frugten, der indeholder den spiselige møtrik fra modning korrekt og tendens til at forårsage svampesygdomme i pistacie træer.

Med andre ord, pistacienødder har en usædvanlig smal vifte af klimatiske tolerance, hvilket gør dem svære at dyrke uden for Californien og de sydvestlige stater. Det er tænkeligt, at træerne vil vokse i den sydøstlige del, men sandsynligheden for dem at leve langt og frugtbart liv er slank.

Etablering

Pistacienødder er altid købes som podede træer, og er generelt ikke formeres ved havefolk fordi de relevante grundstammer er ikke almindeligt tilgængelige. Der er mange genetiske varianter af pistacie, men Joley, Kerman og Sfax er de mest almindeligt plantet af baggård orchardists.

Bestøvning

Det er vigtigt at bemærke, at pistacie træer er enten mand eller kvinde, og begge er nødvendige for at producere en afgrøde - valnødderne produceres på de kvindelige træer, mens hannerne giver pollen at befrugte hunblomster. Peters er standard mandlige sort anvendes til dette formål.

Plantning

Pistachio træer er normalt plantet som nøgne rod prøver mellem januar og marts, hvilket betyder at de er købt uden jord eller en gryde under deres hvileperiode.

Sol

De har brug for et sted med fuld sol, jo varmere det bedre. Nogle gartnere vælger at plante pistacienødder mod en sydvendt væg for at give dem ekstra varme, samt at give et par grader af frostsikring i vinter.

Jord

De foretrækker veldrænet jord, men ellers pistacienødder tilpasses næsten enhver jordtype. Der er generelt ikke nødvendigt at ændre jorden, som pistacienødder er helt hjemme i lean, stenet jord, der er lav i organisk stof og næringsstoffer.

Beliggenhed

Pistacienødder vokse til 20 eller 30 meter høj og bred, så planlægge plantning placering i overensstemmelse hermed. Ideelt er de mandlige og kvindelige plantet ved siden af ​​hinanden, men bestøvning er generelt vellykket, så længe de er inden for 50 meter.

Voksende Pistachio Træer

Indledende Pleje og Træning

Pistacienødder er ekstremt tørke tolerant først er etableret, men det er vigtigt at sørge for tilstrækkelig fugtighed i de første par år. I stedet for vanding lidt hver par dage, er det bedre at vande dybt hvert par uger for at fremme dyb forankring.

Da træet vokser, bør de nederste grene beskæres fra at udvikle et enkelt trunked træ med grene begynder 4-5 meter fra jorden. Pistachio træer er ofte ranglet, når unge, så det er en god ide at støtte dem med et par stout træpæle for de første par år. En 2x2 træpæl drevet ned i jorden på begge sider af træet er generelt tilstrækkelig. Brug gummi bånd til at sikre træet til indsatserne, så stammen ikke er beskadiget.

Løbende pleje

Hvis klimaet er rigtigt, er der meget lidt pleje som en pistacietræet brug for at trives og producere godt i årtier.

 • Det er en god idé at opretholde et lag barkflis over rodzonen og lejlighedsvis tynde ud grenene, der vokser ind mod midten af ​​træet.
 • Skæring tilbage yderste vækst (12 til 16 inches) af træet hver vinter vil holde væksten kompakt og begunstiger produktionen af ​​frugtsætning træ.
 • I en ørken klima, skal de vandes dybt hver fire til seks uger for den bedste nøddeproduktionen.

Skadedyr og sygdomme

Den bedste form for skadedyrsbekæmpelse i pistacienødder er forebyggelse, som er vellykket behandling af specifikke skadedyr i hjemmet avlere vanskeligt i bedste. Heldigvis i den optimale pistacie klima træet er generelt skadegørerfrie. Et par generelle anbefalinger kan hjælpe.

 • Lad ikke ukrudt omkring træerne, så tungt vegetation fælder fugt rundt om stammen, øger sandsynligheden for svampesygdomme.
 • Ryd op nedfaldne blade og nedfaldsfrugt i efteråret for at forhindre de over overvintrende skadedyr i marken.
 • Undgå at bruge overhead-vanding med pistacienødder, da den våde blade og bark er mere tilbøjelige til sygdom.

Harvest

Pistacienødder tage fem til syv år til at bære efter plantning og typisk modnes i oktober. De er klar, når huden vender sig fra grøn til gul og rød og begynder at løsne sig fra møtrikken inde. Høst er som følger:

Voksende Pistachio Træer

 • Spred en presenning på jorden for at samle nødder og banke klyngerne fra grenene med en lang stang.
 • Fjern de yderste skaller fra pistacie shell; dette kan ske ved at gnide dem over et stykke hardware klud med 1/2-inch huller fastgjort til træramme.
 • Spred nødderne ud på en flad overflade for at tørre i solen i flere dage. Det er en god ide at dække dem med fuglenet for at forhindre tyveri.
 • Opbevares på et køligt, tørt sted i forseglede plastposer.

Voksende Pistachio Træer

Nyder Pistacienødder

Dyrkning pistacienødder handler om at nyde de nødder. Det tager en hel del engagement for at få et træ etableret, men når du gør det, kan et sundt træ giver op til 50 pounds af nødder om året - mere end nok til at sørge for en familie og har nogle venstre til at dele i feriesæsonen .