VoIP på en mobiltelefon

VoIP på en mobiltelefon


Et af de hotteste nye tendenser er at implementere VoIP på en mobiltelefon. Forkortelse for Voice over IP, er VoIP også kendt af en række andre navne, herunder internet-telefoni, bredbånd telefon, og IP-telefoni. Væsentlige, i stedet for at gøre brug af en standard fastnet-eller cellulære radioteknologi, VoIP-telefoner hægte sig på en high-speed internet-forbindelse og yde telefonservice på den måde. Du kan allerede være bekendt med sådanne populære mærker som Skype og Vonage, to af de mest kendte VoIP løsninger derude. Men hvad nu hvis du kunne skære ned på din voksende mobiltelefon regningen ved at gøre brug af omkostningseffektive VoIP-teknologi i stedet?

Ikke alene er det muligt, men VoIP på en mobiltelefon kan endda være en bedre telefonservice for nogle mennesker end en standard fastnet eller konventionel CDMA eller GSM mobiltelefon.

VoIP på en mobiltelefon

For at tage afstand ledninger helt, skal du først adgang til en højhastighedsforbindelse (802.11g foretrækkes, selv om visse håndsæt vil være i stand til at arbejde med langsommere 802.11b-netværk) WiFi internet service. Mens derhjemme, på kontoret, og på udvalgte "hot spots", vil du være i stand til frit at få adgang til WiFi, og som et resultat, gøre brug af VoIP. Hvis du har en enhed med WiFi-forbindelse - en bærbar computer, PDA, eller lignende - chancerne er, at du kan gøre brug af VoIP på denne post, har det fornødne, software, og så videre.

To vigtigste Technologies

Generelt er der to primære VoIP-teknologi derude for dig at overveje. Mennesker, der gør de fleste af deres telefonopkald via deres computer er formentlig mere fortrolig med Skype. Ifølge den officielle Skype hjemmeside, Skype er "et lille stykke software, der lader dig foretage gratis opkald til andre på Skype, hvor som helst i verden. Der er en meget stor Skype samfund derude, men du skal huske på, at Skype bruger anstændighed codecs og vil ikke være foreneligt med visse konfigurationer og enheder.

Alternativt er der SIP baserede VoIP løsninger. Der er mange forskellige kunder, der arbejder med SIP, da det er en "åben protokol." Appellen af ​​SIP svarer til Linux, for eksempel som de er både åben standard og open source.

VoIP-Only håndsæt

Der er enkeltstående enheder derude, som sådanne computer tilbehør beslutningstagere som Belkin, Linksys, Cisco, og Netgear. Det er de samme virksomheder, der ofte gør trådløse kort og routere til high-speed internet-netværk. Disse er imidlertid ikke sandt "mobiltelefoner", fordi de ikke kan gøre brug af en traditionel mobiltelefon netværk, ligesom der tilbydes af Rogers Wireless, Cingular eller Alltel.

De fleste af disse VoIP-only-telefoner skal være bundet til en computer på en eller anden måde, for at de kan fungere korrekt, selv om flere virksomheder arbejder på trådløse VoIP-telefoner, der er helt uafhængige og ikke skal være tilsluttet en computer.

Dual-mode Mobiltelefoner

Måske er den bedst mulige løsning er en dual-mode-telefon. Hvad dette betyder er, at rimeligt kompakt telefon ikke alene kan gøre brug af en standard mobilnetværk, at få mobiltelefon tjeneste i den måde, du er vant til, men også hægte sig på et WiFi-netværk når det er nødvendigt for at oprette forbindelse til internettet og foretage VoIP opkald.

Typisk er disse telefoner er ganske lidt dyrere end på tilsvarende udstyrede telefoner på markedet, der ikke har WiFi-forbindelse. Desuden fleste dual-mode-telefoner er større smartphones, også kommer med en masse andre funktioner som Microsoft Office-fil visning, omfattende personlige oplysninger management software, og så videre.

Hvis du har en smartphone, der kører på Windows Mobile (dvs. en "Pocket PC telefon"), så kan du overveje noget som Skype til Pocket PC 2.1. Også kaldt "Skype Mobile", dette kan du tage alle de saftige Skype funktionalitet med dig overalt du går i verden. På denne måde en stor fordel at have en dual-mode telefonen er, at du kan foretage opkald i hele din verdslige rejser, alle samtidig have en meget økonomisk langdistance opkald løsning.