Vitamin D-mangel

Vitamin D-mangel

Definition

D-vitamin-mangel foreligger, når koncentrationen af ​​25-hydroxy-vitamin D (25-OH-D) i blodet serum forekommer ved 12 nanogram / milliliter (ng / ml) eller mindre. Dette er en halv til en fjerdedel af mængden normalt er til stede. Når D-vitaminmangel fortsætter i mange måneder i voksende børn, sygdommen almindeligvis benævnt rakitis opstår.

Beskrivelse

Vitamin D er et fedtopløseligt vitamin, hvilket betyder at det kan opløses i fedt. Mens nogle vitamin D leveres af kosten, er det meste af det sted i kroppen. For at gøre D-vitamin, kolesterol, et stof vidt udbredt i dyrevæv, blommen af ​​æg og forskellige olier og fedtstoffer, er nødvendig. Når cholesterol ind i kroppen, en lille ændring i kolesterol-molekylet forekommer, med en ændring, der finder sted i huden. Denne ændring kræver ultraviolet lys, en komponent af sollys. D-vitamin mangel og engelsk syge tendens til at forekomme hos børn, der ikke får nok sollys og der ikke spiser fødevarer, der er rige på D-vitamin

Når forbruges eller dannes i kroppen, D-vitamin er yderligere ændret til at producere et stof kaldet 1,25-dihydroxy-vitamin D (1,25-DIOH-D). Omdannelsen af ​​D-vitamin til 1,25-DIOH-D forekommer i lever og nyrer. Rolle af 1,25-DIOH-D i kroppen er at holde koncentrationen af ​​calcium på et konstant niveau i blodbanen. Opretholdelse calcium på et konstant niveau er absolut nødvendig for menneskers liv, idet opløst calcium er nødvendig for nerver og muskler til at arbejde. En af de måder, hvorpå 1,25-DIOH-D opnår dette er ved at stimulere optagelsen af ​​calcium i kosten af ​​tarmene.

Den sekvens af begivenheder, der kan føre til D-vitaminmangel og senere knoglesygdom, er som følger: en mangel på vitamin D i kroppen skaber en manglende evne til at fremstille 1,25-DIOH-D. Dette resulterer i reduceret absorption af calcium i kosten og en øget tab af calcium i fæces. Når dette sker, er knoglerne påvirket. D-vitamin-mangel resulterer i en mangel på knoglemineralisering (forkalkning) i voksende børn.

Demografi

D-vitamin-mangel er ikke almindeligt i USA og andre industrialiserede lande på grund af den brede tilgængelighed af D-vitamin befæstede modermælkserstatninger og mælk. Det er noget mere udbredt i de nordlige områder, hvor der ikke er så meget sollys til stede under mange dele af året. D-vitaminmangel er også lidt mere almindelig i den indre by, fordi miljøfaktorer, såsom smog, kan blokere de nødvendige ultraviolet (UV) -delen af ​​sollys. Børn med mørkere hud er mere tilbøjelige til at være D-vitamin mangel end lette flået børn. Børn, der er udelukkende ammet uden D-vitamin, især hvis de ikke udsættes for sollys, har større risiko for D-vitaminmangel.

D-vitaminmangel årsager og symptomer

Vitamin D-mangel kan være forårsaget af betingelser, som resulterer i lidt eksponering for sollys. Disse betingelser omfatter: bor i de nordlige regioner, der har mørk hud, og som har ringe chance for at gå udenfor. Børn, hvis ansigter og kroppe være dækket når udenfor kan udvikle D-vitaminmangel, selv mens de bor i et solrigt klima. I-fødte fejl af D-vitamin stofskifte kan også forårsage D-vitaminmangel og engelsk syge; disse børn kan ikke konvertere inaktive D-vitamin til aktiv D-vitamin og lider de samme symptomer som børn med en ernæringsmæssig mangel.

De fleste fødevarer indeholder lidt eller ingen vitamin D. Som et resultat, solskin er ofte en afgørende faktor for, om D-vitaminmangel forekommer. Selvom berigede mælk og befæstede modermælkserstatning indeholder høje niveauer af D-vitamin, modermælk er temmelig lav i vitamin. (Udtrykket befæstede betyder, at vitaminer tilsættes til fødevarer af producenten.)

Den anbefalede kosten tilførsel (ADT) af D-vitamin for både børn og voksne er 200 internationale enheder (IE) per dag. Saltvand fisk som laks, sild og sardiner er naturligt rige på D-vitamin D-vitamin berigede mælk indeholder 400 IE pr quart (liter), så en halv kvart (liter) mælk giver RDA. Til sammenligning modermælk indeholder kun 4-60 IE pr Quart.

Ingen skade er sandsynligvis fra D-vitamin-mangel, der opstår kun et par dage om året. Hvis der opstår mangel i en periode på mange måneder eller år, kan dog rakitis udvikle sig. Symptomerne på rakitis omfatter buede ben og bøjede arme. Den bøjede udseende skyldes blødgøring af knogler, og deres bøjning, hvis knogler er vægtbærende. Knoglevækst sker gennem etablering af ny brusk, en blød stof i enderne af knoglerne. Når mineralet calciumphosphat afsættes på brusk, er en hård struktur oprettet. I D-vitaminmangel, selvom calcium er ikke tilgængelig til at skabe hærdet knogle, og resultatet er bløde knogler. Andre symptomer på rakitis omfatter knoklet bump på ribbenene kaldes rachitic rosenkrans (beadlike prominences ved krydset af ribbenene med deres brusk) og knock-knæ. Anfaldene kan også lejlighedsvis forekomme i et barn med engelsk syge på grund af reducerede niveauer af opløst calcium i blodbanen.

Hvornår skal ringe til lægen

Lægen bør kaldes, hvis den forælder, opdager, at barnet har nogen tegn på D-vitaminmangel eller engelsk syge. Sådanne tegn omfatter skelet smerter, bøjede lemmer, og nedsat vækst. Hvis der er livsstilsfaktorer, der gør barnet i risiko for D-vitaminmangel, såsom lav mælk eller formel indtagelse, bør en læge konsulteres om muligheden for at bruge D-vitamintilskud.

Diagnose

D-vitaminmangel diagnosticeres ved at måle niveauet af D 25-hydroxy-vitamin i blodserum. Den normale koncentration af denne form for vitamin D varierer fra 25 til 50 ng / ml. Mangel opstår, når dette niveau falder til omkring 12 ng / ml eller mindre.

Rickets diagnosticeres ved røntgenundersøgelse af benet knogler. En distinkt mønster af uregelmæssigheder, abnormiteter og en grov udseende kan tydeligt ses, hvis et barn har engelsk syge. Målinger af blodplasma 25-OH-D, blodplasma calcium og blodplasma parathyroidhormon skal også opnås til diagnosticering af denne sygdom. Parathyreoideahormon og 1,25-DIOH-D arbejder sammen i kroppen til at regulere niveauet af calcium i blodet.

Behandling

Rakitis heler omgående med store doser D-vitamin indtages oralt hver dag for ca. en måned. Under denne behandling, skal lægen kontrollere indholdet af 25-OH-D i plasma for at sikre, at de er hævet til et normalt niveau. De knogleabnormiteter (synlige med x ray) forsvinder generelt gradvist over en periode på tre til ni måneder. Forældre bliver bedt om at tage deres spædbørn udendørs i ca. 20 minutter om dagen med deres ansigter udsat for. Børn skal opfordres til at lege udenfor og spise fødevarer, der er gode kilder til D-vitamin Disse fødevarer omfatter torskelevertran, æggeblommer, smør, fede fisk og også fødevarer, herunder mælk og morgenmadsprodukter, der er beriget med syntetisk D-vitamin .

Der skal udvises forsigtighed ved behandling af D-vitaminmangel, da høje doser af D-vitamin er giftige (giftige), og kan resultere i permanent deponering af mineraler i hjerte, lunger og nyrer. Symptomer på forgiftning er kvalme, opkastning, smerter i leddene, og manglende interesse i at spise mad. Hos voksne forekommer D-vitamin toksicitet med spise 50.000 IE eller mere om dagen. Hos spædbørn, forekommer toksicitet med 1.000 IE per dag. Den fortsatte indtagelse af toksiske doser resulterer i døden.

Rickets er normalt behandles med orale tilskud af D-vitamin, med anbefalingen om at erhverve den daglige udsættelse for direkte sollys. Et alternativ til sollys er anvendelsen af ​​en ultraviolet lampe. Når folk bruger UV-lamper, de har brug for at dække deres øjne for at beskytte dem mod skader. Mange typer af solbriller tillader UV-lys at passere igennem, så kun de, der er uigennemsigtig for UV-lys skal anvendes. Forsøg på at erhverve sollys gennem glasruder undlader at hjælpe kroppen gøre D-vitamin, fordi UV-lys ikke går gennem vinduesglas.

Rickets kan også forekomme med kalkmangel, selv når et barn bliver jævnligt udsat for solskin. Denne type af rakitis er blevet fundet i forskellige dele af Afrika. De knogledeformiteter ligner eller er den samme som dem, der forekommer i typiske rakitis; imidlertid calciummangel rakitis behandles ved at øge mængden af ​​calcium i kosten. Ingen mængde af D-vitamin kan helbrede de engelsk syge af et barn med en kost, der er ekstremt lav i calcium. Af denne grund anbefales det, at calcium gives i forbindelse med D-vitamin.

Prognose

Prognosen for korrektion D-vitaminmangel og rakitis er fremragende. D-vitamin behandling resulterer i tilbagevenden knoglemineralisering til en normal sats, korrektionen af ​​lave plasma calcium niveauer, forebyggelse af anfald, og en genopretning efter knoglesmerter. På den anden side, der allerede er etableret deformiteter såsom bøjede ben og rachitic rosenkrans vedvarer hele voksenlivet.

Forebyggelse

D-vitamin-mangel er en meget forebygges. Spise fødevarer, der er høj i vitamin D eller fødevarer, der er blevet beriget med yderligere vitaminer i kombination med at få moderate mængder af direkte sollys, er som regel nok til at forhindre D-vitaminmangel.

Nogle myndigheder stadig anbefale udsættelse for solskin som en måde at forebygge D-vitaminmangel, men tidlig udsættelse for direkte sollys kan være knyttet til en højere forekomst af hudkræft senere i livet, så andre eksperter anbefaler, at spædbørn ikke tages i direkte sollys uden beskyttende belægninger eller solcreme indtil mindst seks måneder. Disse eksperter anbefaler, at supplerende dråber eller berigede formler i stedet for direkte sollys giver småbørn daglige behov af vitamin D. Børn leger i solen med solcreme er ikke en effektiv måde for dem at få D-vitamin, fordi solcreme hæmmer produktionen i huden .

Vigtige vilkår

  • 25-hydroxy-vitamin D-form af vitamin D, der er målt for at vurdere vitamin D-mangel.
  • Kolesterol-A steroid fedt findes i animalske fødevarer, der også produceres i det menneskelige legeme fra mættet fedt. Cholesterol anvendes til dannelse af cellemembraner og proces hormoner og vitamin D. High kolesterolniveauer bidrage til udviklingen af ​​atherosklerose.
  • Fedtopløseligt vitamin-A-vitamin, der opløses let i olie eller fedt, men ikke i vand. De fedtopløselige vitaminer er vitaminer D, E, A, og K.
  • International enhed (IU) -A måling af biologisk aktivitet, hvor en IU er lig med et mg (milligram).
  • Rachitic rosenkrans-Beadlike bump stede ved krydset af ribbenene med deres brusk. Det er ofte set hos børn med engelsk syge.
  • Anbefalet kosten tilførsel (ADT) -Den anbefalede kosten tilførsel (ADT) er mængder af næringsstoffer i kosten, der er nødvendige for at bevare et godt helbred i mennesker. ADT er etableret af Food and Nutrition Board of National Academy of Sciences, og kan revideres hvert år. En separat RDA-værdi findes for hvert næringsstof. RDA værdier refererer til den mængde næringsstof forventes at bevare et godt helbred i mennesker. De faktiske mængder af hvert næringsstof kræves for at bevare et godt helbred i specifikke individer er forskellige fra person til person.
  • Rickets-en tilstand forårsaget af mangel på D-vitamin, calcium, og som regel fosfor, set primært i barndom og barndom kosten, og er kendetegnet ved unormal knogledannelse.

Ernæringsmæssige Bekymringer

D-vitamin-mangel er forårsaget af barnet ikke får nok D-vitamin gennem ernæring og sol. Selv efter et tilfælde af D-vitaminmangel har med succes løst særlig forsigtig skal tages med barnets kost, som D-vitamin mangel kan opstå igen.

Forældrekontrol Bekymringer

Vitamin D-mangel kan forårsage rakitis, hvilket kan føre til permanent hæmmet eller uregelmæssig vækst. D-vitamin-mangel kan normalt let rettes, hvis det er bemærket tidligt, og i givet fald symptomerne ofte løser sig selv. Negative effekter såsom korte statur og bækken deformationer, kan dog være permanent.

Ressourcer

Bøger

.. Hochber, Ze'ev, ed D-vitamin og rakitis Farmington, CT: S. Karger, 2003.

Tidsskrifter

Spence, Jean, T. og Janet R. Serwint. "Sekundær forebyggelse af D-vitamin-Mangelsymptomer rakitis" Pediatrics 113 (januar 2004): 129.

Wharton, Brian, og Nick Bishop. "Rickets." The Lancet 362 (oktober 2003): 1389.