Vinter Vegetable Gardening Expert Interview

Vinter Vegetable Gardening Expert Interview
Have ekspert Barbara Damrosch

Hvis du altid har ønsket, at du kunne have en vinter køkkenhave til at bære dig igennem til foråret, vil du sætte pris på dette interview med havearbejde ekspert og forfatter, Barbara Damrosch. Barbara ejer og driver Four Seasons Farm sammen med sin mand Eliot Coleman. Deres tv-show, Havearbejde naturligvis indført mange til glæderne ved økologisk havebrug når det luftet fra 1993 til 2003. I dag er de dyrker mange forskellige afgrøder hele året rundt på deres gård, selv i de kolde Maine vintre.

Din vinter køkkenhave: Interview med Barbara Damrosch

Winter Garden History

LoveToKnow (LTK): Er vinter havearbejde et nyt koncept?

Barbara Damrosch (BD): Gartnere har altid været ivrige efter at forlænge vækstsæsonen. I det gamle Rom, var koldt rammer konstrueret med glimmer låg, der ville lade solen i at varme jorden, men holde sin varme fra udstrålende tilbage ind i himlen om natten. Moderne kolde rammer er opdaterede versioner af disse, at erstatning eller stiv plast til glimmer. Det er sådan en enkel idé: bare et bundløst kasse på jorden med et gennemsigtigt låg, der kan åbnes for at høste, ukrudt, eller lad overskydende varme. Nogle mennesker bruger bjærget storm vinduer til dette formål, som skærer ned på omkostningerne.

Vinter drivhus designs også gå vej tilbage. De victorianere især sætte dem til fremragende brug. Nogle var ekstravagant, opvarmede glas paladser; andre var mere triviel anliggender, men de stærkt udvidet repertoire af vinteren mad.

Hvor skal Winter Garden

LTK: Er vinter havearbejde noget forbeholdt zone 7 til 10?

BD: Bestemt ikke. Min mand Eliot Coleman og jeg rejser vinter grøntsager omkring to tredjedele af vejen op Maine kysten, i en zone 5. Vintertemperaturer her kan falde så lavt som -20F.

I 1980'erne, Eliot producerede lignende resultater i Vershire, Vermont, på en endnu køligere zone 3 sted, med en høj elevation. Jeg regne, hvis han kunne gøre det, nogen kan!

LTK: Hvordan kan nogen have i koldere klimaer i løbet af vinteren?

BD: Først og fremmest, ved at vælge afgrøder, der kan lide at vokse i køligt vejr. Der er mange flere, end du måske tror, ​​især greens og hårdføre rodfrugter. De fleste af disse rent faktisk vokser bedre og smager bedre, når det er koldt.

Den anden strategi er at bruge plantebeskyttelsesmidler strukturer - så enkle og billige som muligt - at skabe et mildere klima, hvis nødvendigt. En kold ramme er et oplagt valg. Du kan også sammensætte nogle "hurtige bøjler," ligesom dem Hvide Hus stabsmedlemmer hjalp Chef Sam Kass installere i Michelle Obamas køkkenhave. Den Johnnys Selected Seeds kataloget byggeri rådgivning og materialer.

Et beskedent hjem drivhus er også meget praktisk at have. Ved at opfange mere varm luft det giver lidt mere beskyttelse. Du kan endda sætte kolde rammer, eller flydende række dækker understøttet på wire wickets inde i drivhuset. Dette giver dig et dobbelt lag af beskyttelse. Ved at bruge rækken dækker inde i vores plastik drivhuse, er vi i stand til at vokse de fleste af vores kolde vejr afgrøder uden supplerende varme.

LTK: Er et drivhus kræves for vinteren havearbejde?

BD: Overhovedet ikke. I zoner 7, 8 og 9 kan du dyrke mange afgrøder, såsom spinat, grønkål og gulerødder udendørs med lidt eller ingen beskyttelse. Selv i Maine vi har haft gulerødder og spinat, vinteren med kun en kold ramme. Og pastinak altid overleve vinteren i jorden, ubeskyttet.

LTK: Hvad er nogle fejlsikre vinterafgrøder?

BD: Ud over spinat, Brugsgenstande i pap og Claytonia (minearbejdere salat) er super-hårdføre greens. Den mørkerøde blade af Bulls Blood sukkerroer, der dyrkes på barnet blad størrelse, er også ganske robust. Andre, der kan have brug for lidt mere beskyttelse, eller endda supplerende varme i de koldeste områder, er rucola, baby blade salat, Frise endive, baby Chard, og de fleste af de asiatiske greens, især tatsoi og Mizuna. De fleste vinter greens er mere hårdføre på barnet blad størrelse end de er som hele hoveder, og arbejde stor som cut-en-kommer-igen afgrøder. Du vil ofte få flere afbryder på en plantning, da de igen vokse.

Friske-gravet rodfrugter er også en vidunderlig supplement til roden kælderen. Ud over gulerødder og pastinak, vi høster porrer, radiser, forårsløg og baby japanske majroer såsom Hakurei om vinteren.

Winter Garden Tips

LTK: Hvordan skal vinterhaven udarbejdes og vedligeholdes?

BD: Jorden skal være forberedt ligesom i enhver have, med masser af organisk stof for frugtbarhed og god jordstruktur. Afgrøder er plantet begynder den omkring september 1 (1 oktober varmere klimaer), så de kan vokse i den kølige efteråret dage at nå høst størrelse ved vinter. Dybest set er du bare høste disse afgrøder om vinteren, ikke dyrke dem. Da alles klima og jordbund er forskellige, og adfærd forskellige sorter kan være uforudsigelig, vil du finde det tager et år eller to af trial and error til at komme med din egen plantning tidsplan for hver vinter afgrøde.

Tøv ikke med at tilså nye afgrøder, når gamle høstes. Med beskyttelse, vil disse begynde at dukke op og vokse, så snart dagene begynder at forlænge sidste 10 timer af sollys. I de koldeste måneder, der er ringe eller intet behov for lugning eller vanding, og få skadedyr.

LTK: Hvilke spørgsmål bør vinter gartnere huske?

BD: Den mest almindelige fare, mærkeligt nok, er overophedet afgrøderne. De fleste vil tage en vis grad af frost, men vil ikke komme sig efter at være blevet "kogt". Både koldt rammer og drivhuse brug udluftning mekanismer. Automatiske dem er de mest nyttige, men hvis alt du har, er et hak pind til at lufte din kolde ramme, skal du sørge for at afstive rammen åbent mindst en revne, hvis der er nogen chance for solen vil komme ud og hæve temperaturen forbi 75F eller deromkring.

Forsøg ikke at dyrke frugtsætning afgrøder som tomater, sommer squash eller peberfrugter i vinteren. Beskyttelsesanordninger får en hoppe på dem i foråret, eller udvide høsten i efteråret, men vinteren væksthus kultur i de fleste klimaer er meget dyrt.

LTK: Hvad vil du gerne dele på vinter havearbejde?

BD: Den mest vidunderlige ting, jeg har lært af vinteren havearbejde er glæden ved at spise med årstiderne. Jeg vil ikke have en tomat i januar, jeg vil sukkerholdige gulerødder og en sprød, calcium-rig salat. Lige nu er jeg nyder smukke hoveder af escarole, rørt af frost. I forsommeren vil jeg gå gal for de første ærter, og i sensommeren de første meloner. Venter på alle disse skærper appetitten, og tilføjer op til en lang, lækker år.

Læs mere om Vinter Havearbejde

Hvis du vil vide mere om vinteren havearbejde, tjek bøgerne skrevet af Barbara Damrosch og Eliot Coleman:

Vinter Vegetable Gardening Expert Interview
Four Season Harvest

  • Tema Haver efter Barbara Damrosch
  • The Garden Primer af Barbara Damrosch
  • Four Season Harvest af Eliot Coleman
  • The Winter Harvest Handbook af Eliot Coleman

Disse bøger vil hjælpe selv de mest uerfarne gartnere se succes i deres haver.

LoveToKnow takker Barbara Damrosch for at vise os, hvordan at have en vinter køkkenhave er lettere end forventet.