Vintage Globes

Vintage Globes

Vintage glober kan være en fascinerende samlerobjekt. Disse glober er ikke bare rart at se på, de rent faktisk afspejler, hvad verden var som på det tidspunkt i historien, hvor de blev foretaget.

History of Globes

Hvad kan være overraskende for nogle er, hvor længe glober har faktisk været omkring. Det er ukendt, hvordan eller hvorfor den amerikanske myte om Christopher Columbus bevise Jorden var rund ved at sejle mod vest fra Europa for at nå Indien blev startet. Selv om det er rigtigt, at Columbus troede, han var landet i Indien, da han nåede Amerika (derfor kalder de indfødte indianere), er det ikke sandt, at han forsøgte at bevise over for resten af ​​Europa, at Jorden er en kugle. Dette koncept var allerede blevet længe ment af de fleste uddannede mennesker i Columbus 'tid. Det menes den sfæriske Earth konceptet går så langt tilbage som 570 f.Kr., hvor gammel græsk filosof Pythagoras første hypotese om denne idé. Teorien tog fat i det gamle Grækenland, hvor senere filosoffer og universel sandhed asylansøgere som Platon og Aristoteles tilbød videnskabelig bevis såsom Jordens skygge er rundt under en måneformørkelse.

De tidligste glober dato så langt tilbage som 1000 år siden. De tidligste kendte glober var himmelske glober, lavet med henblik på at spore de stjerner og planeter på nattehimlen. Det var vigtigt for tidlig nautiske navigation.

Den tidligste kendte terrestriske kloden, der stadig rundt i dag blev lavet i 1492, i Nürnberg, Tyskland, ved kartograf Martin Behaim. I løbet af denne tid, var det stadig troede, at jorden var universets centrum. Men takket være astronomer såsom Nicolaus Copernicus, Johannes Kepler, Galileo Galilei og videnskabsmænd som Isaac Newton, blev det endelig forstået, at vores verden drejede rundt om Solen, og at en kraft kaldet tyngdekraft påvirket flytning af alle himmellegemer.

En af de største påvirkninger på terrestriske glober var flamsk mapmaker Gerardus Mercator. Mercator udviklet en form for kort kaldes en Mercatorprojektion, som bruger linjerne i længde- og breddegrader for at forenkle kortlæsning og hjælpe med at gøre navigere kloden lettere.

Udviklingen i Globes

De tidlige europæiske kloden beslutningstagere var uddannede kartografer og lærere, der ofte ansat af prestigefyldte høje Herrer, kejsere, konger eller dronninger. Vintage og antikke glober blev møjsommeligt hånd lavet med stor sans for detaljer og er primært lavet til de rige og magtfulde. Globes blev et statussymbol for overklasse husholdninger og folk af betydning.

I løbet af det 16. århundrede, Sydtyskland blev centrum for kloden produktion. Ved det 17. århundrede, havde kloden making spredt sig til lande som Holland, Frankrig og Italien. England fulgte tæt bag og i 1810, James Wilson fra Chicago blev den første amerikaner til at producere glober.

Det var i sidste halvdel af 1800-tallet, da glober endelig begyndte at blive tilgængelige for middelklassen. På dette tidspunkt havde Chicago blive den førende amerikanske i verden fremstillingsvirksomhed. Det blev et fashionabelt tendens for mænd at bære en lille lomme globus, ligner bærer en lommeur.

Med ny teknologi i fremstillingsprocessen, glober kunne nu masseproduceret. Disse tredimensionelle kort over Jordens nu blev almindeligt som pædagogiske værktøjer i skoler, så fashionable indretning for middelklasse hjem og miniature glober blev endnu legetøj til børn.

Sådan date en Globe

Fordi glober blev annonceret som up-to-date, blev de aldrig stemplet med en dato. Den måde samlere dato vintage glober er af de geografiske og politiske navne og grænser, som den viser. Her er nogle eksempler på historiske begivenheder, der ville hjælpe dato, glober lavet før eller efter hvert arrangement:

 • 1867 russisk territorium bliver Alaska
 • 1873- Yellowstone bliver en nationalpark
 • 1899- Filippinerne og Puerto Rico (US)
 • 1914 - 1924 (kun) Sankt Petersborg i Rusland med navnet "Petrograd"
 • 1919- Versaillestraktaten i Europa. Polske korridor, Balkanlandene, Tjekkoslovakiet dannet
 • 1924 - 1991 Sankt Petersborg i Rusland kaldet Leningrad
 • 1976- Nord og Syd Vietnam forene bliver Vietnam
 • 1960- Fransk Ækvatorialafrika (del), Oubangi, Chari opløser og bliver Centralafrikanske Republik

Lande i Mellemøsten og i det afrikanske kontinent opleve en masse uro og forandring, hvilket gør de aktuelle hændelser, der sker der en god kilde til kloden dating.

Hvor finder Vintage Globes.

Den nemmeste og hurtigste måde at finde vintage glober er at se online. De bedste online ressourcer kan nævnes:

 • Murray Hudson Antikvariske bøger, Kort- og Globes
 • Ebay
 • Etsy

Tjek din lokale samfund for ejendom salg og værftets salg, hvor du kan komme på tværs vintage glober så godt. Hvis du er interesseret i den værdi, du kan være i stand til at finde billige eller gratis vurderinger online.