Vine: Vin vinsmagere Tips

Hvordan til at bedømme en Fine Wine

Udsøgte vine der betragtes som de højeste ende, sjældne og super-premium vine og er typisk de dyreste. Der er mange kontroversielle udtalelser og standarder, der gælder for hvad der anses for fine vine. Per definition en "god vin" er en vin betragtes overlegen art, beskaffenhed, eller udseende. Men dette udtryk kan diskuteres i vinindustrien. Vin eksperter bruger udtryk som klasse, race, myndighed, aristokrati og polish til bedre at definere fine vine. Rating vin er den nemmeste måde at afgøre, hvor fint det er. Nedenfor er nogle grundlæggende kriterier, du kan bruge derhjemme til at bedømme kvaliteten af ​​dine vine. Disse fire hovedkriterier er de afgørende faktorer, der anvendes af top vinproducenter i verden til at mærke deres vintage flasker. Balance: En vin skal være lig eller større end summen af ​​dens dele. Ingen særlige komponent bør dominere smagen. For eksempel bør en vin ikke være for frugtagtig eller for sure. Længde: Vinen erfaring skal ikke være for flygtig. Det skal blive hængende i munden. Kompleksitet: Vinen skal have en mystisk karakter til det. Det bør ikke være alt for ligetil eller forenklet. Typicity: Vinen bør afspejle de højeste resultater fra inden for sit særlige område og stil.

Om Port

Portvin er en specialitet vin, som er en rød eller hvid vin fremstillet med druesorter, der vokser specifikt i Douro River Valley i det nordlige Portugal. Smagen af ​​porten spænder fra frugtagtig og sød til komplekse og tørre. En kombination af fem druesorter gå i portvin: Touriga Nacional, Tinto Cao, Tinta Barroca, Tinta Roriz og Touriga Francesa. Port er normalt nydes før eller efter entree. De typer af havn: Ruby port: En blanding af flere høst, der tilbringer en mindst to år i meget store kar, inden den aftappes. Den har en rig rød farve og en meget frugtagtig smag. Tawny: en blanding af flere høst, der tilbringer two til syv år aldring i fade. Det har en dyb mahogni farve og en tør, nøddeagtig smag. Aged Tawny: Det kan have en alder på 10 til mere end 40 år. Det har en raffineret subtil smag. Colheita: en Tawny port lavet med druer fra en enkelt høst. Lagret i mindst syv år i fade. Disse vine er mørke ravfarvet og udviser en cognac-lignende varme og dybt nuancerede nøddeagtig smag. White Port: fremstillet af en blanding af saft fra hvide druer og nogle gange endda rød. Det bruger to til tre år i fade. Hvid port er kendt for at skabe en forfriskende drink kaldet port splash. En port splash er lavet med lige dele hvid port og tonic vand hældes over is, med et twist af citron. Crusted havn: en type Ruby med en blanding af vine fra forskellige år, der bruger tre år i fad og så er lagret i en flaske. Denne port skal dekanteres fordi, som navnet antyder, er der en sediment eller "crust" i flasken består af drue hud, frø og stilk. Vintage karakter: en høj kvalitet Ruby blanding, alderen fire til seks år i en tønde. Vintage port er mørk granat eller rubin farvet og udstillinger varierende grader af sødme, som blød og blødgøre med alderen. Single quinta port: lavet med vin fra en vingård. Efter ældning to år i træ de er aftappet og tilbringe fra fem til 50 år med udløb. Etiketten angiver årgang og aftapning dato. Single quinta port har en kompleks og raffineret smag. Vintage port: kommer fra en enkelt høst af enestående kvalitet og er aftappet efter to år i træ. Dette er en af ​​de mest eftertragtede vine i verden. Late-Bottled Vintage: fremstillet af druer dyrket på et enkelt år. Aged fire til seks år i træ før aftapning. Ligesom vintage havne, skal det dekantering grund af sediment.

Om Brandy

Brandy er en ånd lavet af frugtsaft eller frugtpulp og hud. Brandy, ligesom rom og tequila, er en landbrugs ånd. I modsætning kornbraendevine såsom whisky, vodka, og gin, som er fremstillet i løbet af året af korn der kan høstes og opbevares, brandy er afhængig af årstiderne, modning af basen frugt, og produktionen af ​​vinen, hvorfra den er foretaget. De primære druer, der anvendes i at gøre Cognac er Ugni Blanc, Folle Blanche og Colombard. Vinene fremstillet af disse druer er tynde, tærte, og lav i alkohol; dårlige egenskaber for bordvin, men mærkeligt nok, perfekt til at gøre specielle vin brandy. Brandy er opdelt i tre grundlæggende grupper: Grape Brandy: Brandy destilleret fra gæret druesaft eller knust, men ikke presset druekvas og hud. Presserester brandy (italiensk Grappa og fransk Marc er de bedst kendte eksempler): brandy fremstillet af pressede druer papirmasse, skind og stængler, der forbliver efter druerne knuses og presses til at udtrække de fleste af saft til vin. Frugt brandy: er standard udtryk for alle brandy, der er fremstillet af gæring andre frugter end druer. Cognac er den bedst kendte form for cognac i verden og er et benchmark, som de fleste andre Brandy bedømmes.

Decifrere Champagne Labels

Her er nogle tips til at dechifrere Champagne etiketter: Brut - den mest populære stil af Champagne. De bedste blandinger er altid reserveret til brut og er grundlaget for virksomheden. Det har mindre end 1,5 procent restsukker og er meget tør. De mærker Extra Brut, Brut Sauvage, Ultra Brut, Brut integrerende og Brut Zero er knastør med mindre end 0,6 procent restsukker per liter. Extra Dry, Extra Sec - sødet med 1,2 til 2 procent restsukker per liter. Det går godt med desserter og bryllup kager. Sec - selv om det betyder "tør" på fransk betyder det "moderat tør" eller "lidt sød" som den vedrører Champagne. Det har 1,7-3,5 procent restsukker per liter. Demi-Sec - denne stil er udpræget sød eller medium sød og er sjældent set i USA. Den indeholder mellem 3,3-5 procent restsukker per liter. Doux - det er den sødeste stil champagne. Det er meget sød og er mere af en dessert-stil vin. Det har et minimum på 5 procent restsukker per liter. Hvis du støder på en Blanc de Blancs, ved, at vinen udelukkende er fremstillet af Chardonnay druen og er den mest delikate af champagner og temmelig dyrt.

Om Sherry

Sherry er en specialitet vin, der befæstede, hvilket betyder, at der tilsættes lidt ekstra alkohol til det. Det er normalt mellem 15 og 18 procent alkohol, hvilket er højere end bordvin men mindre end port. Det er normalt lavet af Palomino druer. Der er tørre sherry, der kan serveres afkølet, og søde sherry, der serveres ved stuetemperatur. Sherry kan oprettes som en dessert vin eller en ost vin, eller noget midt imellem. De to hovedtyper af sherry er den blege, tør fino / Manzanilla og den mørke, fuld, tør Oloroso sherry. Sherry bør serveres ved 57 F i små glas. Fordi det er befæstet det kan vare et stykke tid. Det anbefales, at du drikker det, men inden for fem til 10 år af sin oprindelige dato.

Hvidvin fra røde druer?

Vidste du, at du kan gøre en hvidvin fra røde druer? Det er sandt! Tag Zinfandel drue f.eks. Hvis det er gæret med rød hud, så vil du få rødvin. Fermentering af juice uden de røde skind vil give dig den populære hvide Zinfandel. Det samme gælder om champagne. Champagne er lavet af tre differednt druer - chardonnay, pinot noir og pinot Meunier. Kun Chardonnay druer er hvide. Afhængigt af hvorvidt saften fermenteres med skind bestemmer farven.

Hvordan Champagne er Bottled og navngivet

Vi har alle hørt pop af en Champagne flaske og sandsynligvis var griner og fejre på det tidspunkt. Men har du nogensinde holdt op med at tænke over, hvordan Champagne er aftappet? Der er masser af muligheder, når du vælger en størrelse på Champagne. Det er fordi Champagne, sammen med mange andre vine, er aftappet i 10 forskellige størrelser: - Quarter flaske, der som 6.3 fluid ounces - halv flaske, som har 12,7 fluid ounces - Bottle, som har 25,4 fluid ounces - Magnum (to flasker), som har 50,8 fluid ounces - Jeroboam (fire flasker), som har 101,6 fluid ounces - Rehabeams (seks flasker), som har 147 fluid ounces - Metusalem (otte flasker), som har 196 fluid ounces - Salmanazar (12 flasker), som er 9 liter eller 304,8 fluid ounces - Balthazar (16 flasker), som er 12 liter eller 406,4 fluid ounces - Nebukadnesars (20 flasker), som er 15 liter eller 508 fluid ounces Kun den halve flaske, flaske og magnum er altid frigives i flaske, hvor de undergik den anden gæring. Af denne grund, og fordi det er den største af de tre, Magnum er den foretrukne størrelse. De tre største størrelser er sjældent gjort i dag. Og husk: Hvis en boblende vin ikke er lavet i Champagne, teknisk, det bør kaldes mousserende vin i stedet. Mousserende vin er en paraplyorganisation kategori for vin med bobler.