Vin Opbevaring: Vin 101 Tips

Er Hvidvin Stærkere end Red?

Faktisk både rød og hvidvin har mellem 11 og 14 procent alkohol (undtagen forified vine, ligesom havnen eller cognac). Mange hvidvine, er dog lettere at drikke end rødvin. Whites, såsom Pinot Grigio og Sauvignon Blanc, er lys og frisk og let at forbruge. Måske du drikker mere af den hvide vin uden at vide det.

Bakker og dale

Topografien af ​​en bakke giver ideelle vækstbetingelser for druer. Højden af ​​en bakke kan beskytte druer mod pludselige frost, som forekommer i en dal, og som kunne dræbe en hel afgrøde. Også hældningen giver god dræning af både luft og vand ned ad bakken, og forhindrer overskydende fugt fra akkumulere som i dalen nedenfor. I den nordlige halvkugle, syd-vender bakker får maksimalt lys og varme. Af denne grund er de fleste vinmarker beliggende på den sydlige ende af en bakke.

Red and White, store forskelle

Forskelle mellem røde og hvide vine omfatter den slags druer, der anvendes, gæringen og modningen, og karakteren og smag af det færdige produkt. Først druerne selv er mærkbart anderledes med en overvejende rød eller hvid farve af huden, selvom saften af ​​begge typer er for det meste klar. Når gærede, yderligere presning af de røde druer frigiver mange tanniner og farver ind i vinen, der bidrager til den dybe, fløjlsagtig farve og smag af rødvin. Efter gæring, kan vinen være modnet, og Klimaanlæg i egetræsfade i flere måneder. Dette vil tilføje ekstra træ tanniner og smag. Da dette kunne overmande subtile smag af hvidvin, få (såsom Chardonnay) er alderen i egetræ. Disse samme tanniner imidlertid hjælpe intensivere og tilføje rigdom til en rødvin, hvilket er grunden til de fleste rødvine er i alderen i egetræ. Resultatet er, at rødvin udviser et sæt rige smag med krydret, beføjes og endda kødfulde karakteristika. På den anden side, hvide vine er lette karakter, med skarpe, frugtsmag og aroma.

Årgangen

En vin vintage er det år druerne er høstet. For eksempel blev druer til en 2000 Pinot Noir høstet i efteråret samme år, fermenteret, og anbragt i egetræsfade aldring. Mens vinen kan være blevet aftappet og solgt godt ind i 2001 eller 2002, vil etiketten på flasken afspejle en årgang 2000. Hvis en branchens vine har haft en "god vintage" år, betyder det, at den samlede, var forholdene ideelle til dyrkning druer, og som et resultat, vine bør også være meget god. En vintage fungerer også en langt mere grundlæggende formål: det giver forbrugeren en idé om, hvor gammel vinen er, og kan hjælpe med at træffe beslutninger om køb, opbevaring, omsorg for og betjener vin.

Grappa

Grappa er lavet af destillation olie (drue skind) tilovers fra vinfremstilling. Distillers gære skind og producere en stærk klar drik, der kan nydes som en digestif eller lægges til kaffe til en ekstra kick-start i morgen.

Late Harvest

En sen høst vin er en, hvis druerne er høstet, når de er fuldt modnet. I nogle tilfælde har druerne blevet påvirket af en bestemt type mug kaldet Botrytis cinerea, som forårsager druerne mister vand, øge koncentrationen af ​​deres naturlige sukker. Sen høst vine har typisk højere alkohol og restsukkeret, og dermed stærkere og sødere smag end andre vine, og kan serveres som dessert vine. Eksempler på sene høst vine omfatter Late Harvest White Riesling og Late Harvest Pinot Gris.

Vin Tips

Hvor længe din flaske spansk vin vil vare, afhænger af hvilken type vin det er. Den mest almindelige spanske hvid fås i nordamerikanske er en Rioja. Denne hvide bedre med alderen, og bør stadig være fremragende fem til syv år efter aftapning.

Druesorter

En sort er simpelthen en enkelt type drue anvendes i vinproduktion. En "sort vin" er lavet hovedsageligt fra én type (eller sort), i drue. Eksempler på vinsmagere nævnes Pinot Noir, Riesling, og Syrah. En sort vin skal indeholde mindst 90% af sin vin fra en enkelt druesort. De andre 10% kan komme fra at blande i andre vinsmagere, at en praksis, der almindeligvis anvendes af vingårde producere unikke smag i deres vine. Denne resterende 10% kan også skyldes en vingård, hvis vinstokke indeholder et par "herreløse" vinsmagere, som, medmindre andet udtrykkeligt opdaget, kan gå ukendt i årevis.

Første Wines

Vin og gærede saft har spillet en rolle i civilisationen i mindst 7000 år. Poster ved egypterne giver den første skriftlige hensyn til druevin, og dato til omkring 2500 f.Kr. egypterne ansat meget den samme fremgangsmåde til fremstilling af vin, som er til stede i dag, herunder dyrkning, fermentering, aftapning og lagring af vine. Som med enhver raffinerede færdighed, har klaret årene har kendskab til vinfremstilling kommet og gået, dens metoder har udviklet sig, og det endelige produkt har blomstret.

Dessertvin

En dessert vin er en, der har bevaret meget af sin restsukker, og kan have været styrket (befæstet) med alkoholiske tilsætningsstoffer. Resultatet er en potent, sød, og i nogle tilfælde sirupsagtig vin fuld af smag og aroma og med en højere alkoholprocent end en typisk vin. Af denne grund, vinen supplerer en dessert. I nogle dele af Europa, er dessertvine også tjente som før-middag aperitiffer. Eksempler på dessert vine omfatter Muscat, Porte og sene høst vine.

Fjernelse Rødvin Pletter

Rødvin er en af ​​de mest vanskelige pletter at fjerne fra beklædning. Umiddelbart efter at spilde rødvin, hæld klub soda eller hvidvin på det berørte område og nyde. Derefter vaskes i koldt vand og ammoniak. Du kan også prøve at køre bowling varmt vand gennem stoffet over en skål eller bassin.

Det er bedst at lade tøjet at dryppe tørre efter hver forsøg på pletfjerning. Steder, der måske ikke er synlige, når våd, kan dukke op og blive fast indstillet af varmen fra en tørretumbler.