Vin Egenskaber Ordliste

Vin Egenskaber Ordliste


Vin korrekturlæsere bruge en række forskellige udtryk til at beskrive egenskaberne ved de vine, de smager. Mens nogle af disse beskrivelser er klare, andre kan forlade dig på jagt efter en definition og spekulerer på, om "slasket" eller "rugende" er gode egenskaber i vine. En ordliste med vinsmagning vilkår kan hjælpe dig med at identificere de vine, du ønsker at udforske.

A

Syreindhold: Det syreindhold niveau i vinen stammer på to måder: de naturlige syrer i druer og syrerne, der opstår som følge af gæring. Når nogen beskriver "surhed" vin, er han eller hun med henvisning til, hvor skarp eller syrlig vin smag. Når en vinens syreindhold er for høj, dens smag er for syrlig og aggressiv, men for lavt syreindhold får vinen til at smage kedeligt, intetsigende og slasket.

Aggressive: Vine beskrevet som aggressiv enten er for garvesyre, sur eller en kombination af begge.

Vinkel: Kantet er generelt en betegnelse for unge vine, der viser overvejende skarpe, bitre eller tærte smag egenskaber.

Astringent: Hvis en vin er beskrevet som adstringerende, betyder det, at det efterlader munden følelse overvældende tør. Vine, der er stærkt astringerende har et højt niveau af tanniner, syrer eller en kombination af begge. Astringerende vine beskrives ofte som barsk mellow som de bliver ældre.

Barsk: En vin, der er beskrevet som barsk er en vin med sprød, men barsk, smag egenskaber. Barsk vine er generelt unge vine med høje syrer, garvestoffer eller begge dele.

Akavet: Awkward er et andet begreb, der anvendes til at beskrive en ubalanceret vin. Denne mangel på balance kan være mellem frugt og syre, syre og tanniner eller alle af ovenstående.

B

Backbone: Backbone er en beskrivelse, der er synonymt med fyldig og henviser til vine, der er velafbalanceret.

Bagud: Historiske vine er dem, der er stærke i alkoholindhold og højt garvesyre. Baglæns ofte anvendes på samme måde som brawny.

Balanceret: En vin beskrives som balanceret er præcis, hvad det lyder som, og henviser til en vin, som ikke er for sur, astringerende, garvesyre eller frugtagtig.

Big: Udtrykket store bruges ofte til at beskrive vin, som er fyldig og godt afrundet i varianter. Rødvine betegnes som store er som regel høj i garvesyre.

Bitter: Bitter smag betragtes som en fejl i vine.

Blunt: vin viser stærke alkoholiske smag og mangler i buket og aromater kan beskrives som stump.

Krop: Udtrykket krop bruges til at beskrive vægten og tekstur af en vin på ganen. Det er mest almindeligt anvendt i form af fuld, lys eller medium fyldig.

Bouquet: Et udtryk buket bruges til at beskrive dufte og aromaer af vin. Nogle almindeligt anvendte buket beskrivelser er vegetabilske, jordnær og blomster.

Brawny: brawny vine er unge rødvine med barske tanniner og højt alkoholindhold, der også omtales som Briary og tilbage. Brawny vine er alderen til at hjælpe blødgøre tanniner og mellow alkoholindholdet, hvilket resulterer i en mere elegant, godt afrundet vin.

Briary: Briary er et begreb, der anvendes til at beskrive vine, der er stærk i alkoholindhold og højt garvesyre. Briary bruges ofte på samme måde som muskuløs.

Rugende: Udtrykket rugende er en positiv beskrivelse til vin, som er robust og meget komplekse.

Buttery: Udtrykket smøragtig er normalt forbeholdt hvidvine, især Chardonnay. Udtrykket bruges til at beskrive en hvidvin med strejf af smag og / eller aromaer af smeltet smør og ristet egetræ.

Vin Egenskaber Ordliste

C

Chewy: Den beskrivende udtryk sej er ikke så un-appetitlige som det lyder og henviser til vine, der er intens i smag egenskaber og er fyldig.

Klarhed: Klarhed bruges til at beskrive, hvordan vinen ser i glasset. Det bør være klart og lyse og ikke har nogen tegn på dis.

Renlighed: Rene vine er friske prøvesmagning og blottet for enhver slukket smag eller ulige aromaer.

Lukket: Lukkede vine er generelt unge vine, der kunne bruge yderligere aldring, som aldring med til at udvikle en vin karakter. Dette udtryk bruges til at beskrive vine, der mangler i aroma, farve og krop.

Cloying: cloying er en negativ beskrivelse generelt givet for søde vine, der ikke er afbalanceret i syre struktur, restsukkeret og garvesyre.

Grov: Vine beskrevet som grove har anstændige vægt og tekstur (krop), men mangler alle andre steder.

Complex: Komplekse vine er dem, der viser mange forskellige, perfekt afbalanceret smag egenskaber og aromaer.

Cremet: Vine beskrives som cremet har en silkeblød og glat mundfornemmelse.

D

Tætte: Vine er beskrevet som tætte, når de viser koncentrerede smag egenskaber og aromaer.

E

Jordet: Jordet er et begreb, der anvendes til at beskrive både bouquet og smag af vin og henviser til en rig-jord duft eller smag. Jordiske smag og aroma er ofte overføres til vin ved terroir, druerne dyrkes.

F

Fading: en vin, der er beskrevet som fading mister farve og smag. Udtrykket bruges til at beskrive vine, der anses forbi deres premierminister.

Fedt: Vine bliver fedt, når de er velafbalanceret og kompleks med et relativt lavt syreindhold. Udtrykket fedt er generelt en positiv beskrivelse.

Finish: Ofte beskrevet som lange, dvælende eller sprøde, finish af en vin refererer til, hvor længe de varianter af vinen hængende på tungen og i munden, efter den er sunket.

Slasket: slasket er et begreb, der beskriver vin mangler i surhed og struktur, hvilket får smag af vin til smag tung og flad.

Flat: Først er der slasket og så er der flad. For mousserende vin og Champagne, flade betyder blot vine har mistet deres bobler eller brusen. For alle andre vine, er udtrykket bruges til at beskrive en vin, som er kedeligt og kedeligt, mangler i smag og aroma karakteristika.

Kødfulde: Fleshy bruges til at beskrive vine, der viser glat og fyldig smag karakteristika med en fløjlsagtig mundfornemmelse.

Flinty: Flinty vine er generelt høj i surhedsgrad med en lille stenet eller mineralsk smag.

Floral: Blomster vine har smag og aroma, der minder om friske blomster.

Fremad: Forward vine vise deres smag egenskaber ved knytnæve sip og ofte ikke forlader enhver resterende varianter.

Frugtagtig: frugtagtig vin vise smag og aroma af frisk frugt (undtagen druer), såsom brombær eller mørke kirsebær.

G

Grøn: Grøn vine er høje i syreindhold og generelt har ubalancerede smag. Dette udtryk er normalt forbeholdt hvidvine.

H

Harsh: Barske vine har stor mængde af alkoholindhold og smag egenskaber er meget adstringerende. Barske vine er ofte i alderen, for at vinen til blød.

Heavy: Vine beskrevet som tunge er for høje i garvesyre. Tunge vine anses for at være ubalanceret.

Urteagtige: Urteagtige vine har smag og aroma nuancer af friske krydderurter. Dette udtryk er almindeligt anvendt som en positiv beskrivende kvalitet i en vinens smag og aroma.

Hollow: Hollow beskriver vine, der mangler i den samlede krop og smag egenskaber. Hule vine har ofte god smag karakteristika i begyndelsen og en anstændig finish men mangler i smag egenskaber i mellem første sip og finish.

Hot: Udtrykket hot beskriver alkoholen brænde eller varm følelse, du får i munden og halsen, når drikke vin højt alkoholindhold

J

Jammy: Ordet jammy bruges til at beskrive rødvine, der viser smag egenskaber svarende til bær marmelade.

L

Lean: Lean vine mangler i frugt smag egenskaber.

Længde: Vin kendere bruger udtrykket længde at beskrive, hvordan lang smag af vin ophold i munden, efter den er blevet slugt. Jo længere, jo bedre vin. Længde undertiden anvendes i forbindelse med finish.

Light Bodied: Vine beskrives som lys rørige ofte mangler i smag og tekstur og er undertiden betragtes lidt vandig smagning.

Lush: Udtrykket frodige bruges til at beskrive vine, der er rige og fløjlsagtig.

M

Maskulin: synonymt med muskuløs udtrykket maskuline bruges til at beskrive røde vine, der er store, fyldig, kompleks og godt afrundet.

Lægemidlet: Lægemidler vine har aromatiske og smag overtoner af kemikalier normalt findes i spiritus som Single Malt Scotch.

Medium fyldig: Vine beskrevet som medium fyldig ikke har alle de godt afrundede kvaliteter fyldig vin, for eksempel, kan de være lidt for sur eller finish kan være for kort.

Moelleux: Moelleux er et fransk udtryk (udtales mwah-LUH), der anvendes til at beskrive hvidvine, der har silkeblød, bløde og fyldig smag egenskaber.

Mundfornemmelse: Udtrykket mundfølelse beskriver, hvordan vinen føles på ganen.

O

Oaky: vin med smag noter af egetræ, ofte fra at blive lagret på egetræsfade, beskrives som oaky. Oak noter ofte indarbejde vanille og søde krydderier eller en toasty smag.

P

Pebret: pebret bruges til at beskrive vine, som har nuanceret krydret smag. Shiraz ofte præsenterer pebret smag egenskaber.

R

Racy: Racy bruges til at beskrive vin, som er høj i syre indhold. Det er generelt bruges til at beskrive unge hvidvine.

Robuste: Vine beskrevet som robust ligner store og fyldige vine, men med stærkere smag og aroma. Robust er en positiv beskrivende udtryk.

S

Kort: vin, hvis smag forsvinder fra din gane, så snart den er slugt beskrives så kort. Disse vine har stort set ingen finish eller eftersmag.

Silky: Silky er en karakteristisk beskrivelse, der henviser til vin, der har en meget glat og silkeagtig tekstur. En fælles fransk betegnelse for disse vine er Moelleux.

Smoky: Smoky bruges til at beskrive vin, der viser smag og aroma af røget eller forkullet træ.

Steely: Steely er en smag karakteristisk bruges til beskrevne vine, der lagres i fade (normalt rustfrit stål) i modsætning til træ tønder.

Halm: Halm er et beskrivende udtryk, der generelt bruges til at beskrive farven på hvidvin i modsætning til smag eller aroma.

Smidig: vin, der er velafbalanceret med en blød fornemmelse i munden kaldes ofte smidig.

T

Garvesyre: En vin beskrives som garvesyre ofte har en tør fornemmelse i munden. Den tannin niveau i en vin er forårsaget af frøene, stængler og skind af druen. Tanniner blødgøre som den vin aldre.

V

Vegetal: Vegetal er et begreb, der anvendes til at beskrive vine, som skildrer vegetabilske karakteristika i aroma og smag.

Fløjlsagtig: fløjlsagtige vine er meget godt afbalanceret i frugt, syre og garvesyre struktur. Dette udtryk er synonymt med udtrykket silkeblød.

Energisk: Vine beskrives som kraftig har stærke, terminsforretninger frugtsmag.

Tyktflydende: Tyktflydende vine er fyldig og tæt. Vine, der er beskrevet som tyktflydende også er velafbalanceret med meget intens smag.

Flygtig: Flygtige er en negativ egenskab bruges til at beskrive vin, der har en off-duft ligesom eddike.

Z

Zesty: Zesty bruges til at beskrive en vin med livlige smag egenskaber med symmetrisk frugt og syre.