Vil Fysisk QWERTY-tastaturer Ever Die?

Vil Fysisk QWERTY-tastaturer Ever Die?
Som jeg skriver denne blog-indlæg på min computer, jeg ser ned på et tastatur, der stort set ikke har ændret sig i design for den bedre del af 30 år eller længere. Ja, der er nogle ekstra funktioner, som hurtig adgang medietaster, men den grundlæggende design og layout er det samme. Det hedder QWERTY og i de tidlige dage af smartphones, det var absolut normen.

Den nøjagtige størrelse og form af knapperne kan have ændret, men den fysiske QWERTY-tastatur var standarden for smartphones årevis. Nokia C6 smartphone, der er vist her, er fra 2011, samme år som oplevede frigivelse af Apple iPhone 4S og Samsung Galaxy S II. Selv i den relativt korte historie kommercielt tilgængeligt forbruger mobiltelefon, tre år har været en meget lang tid. Og en eller anden måde, i løbet af denne overgangsperiode, det fysiske tastatur er stort set forladt realm af smartphones til fordel for fuld touchscreen-baserede oplevelser. Det virtuelle tastatur er i sagens natur mere alsidigt, men nogle måske hævde, at det er bare ikke så hurtigt, ikke så nøjagtige, og ikke så behageligt. Det mangler den taktile feedback fra rigtige knapper og reelle nøgler.

I en nylig blog-indlæg og åbent brev, BlackBerry CEO John Chen forsvarede BlackBerry Classic, også kendt som BlackBerry Q20. Mens dette vil være en "ny" smartphone til det canadiske selskab, er det virkelig en throwback til BlackBerry Bold fra et par år siden. Den mest entusiastiske af BlackBerry-brugere stadig sværger ved Fed tastatur og BlackBerry ønsker at bevare denne brugerbase, mens det stadig tillader dem at overgangen til den nyere BlackBerry OS 10 med BlackBerry Hub og resten af ​​de nye funktioner. Alligevel er der fysiske knapper til opkald, afslutte, ryg og menu, sammen med signaturen QWERTY tastatur.

Faktisk ser det ud til, at BlackBerry er en af ​​de meget få smartphone producenter, der forbliver standhaftige i at tilbyde et fysisk tastatur. Selv i et design så drastisk som BlackBerry Passport, har de holdt det fysiske tastatur, men i en form, der er berøringsfølsom. Dette er efter BlackBerry forsøgte at fange op til den berøringsfølsomme skærm trend med enheder som BlackBerry Storm og BlackBerry Z10.

Selv hybrid skyderen enheder, ligesom Nokia C6, er gået i vejkanten, selv om denne form faktor var enormt populær blandt mange brugere både under Windows Mobile æra og begyndelsen på Android æra. De fleste brugere vil bare ikke have at stille op med den ekstra tykkelse og touchscreens har fået meget bedre.

Der vil altid være en demografisk af brugere, der foretrækker den clickety-klak af fysisk QWERTY-tastaturer på deres mobile enheder, men denne demografiske skrumper dag for dag, og nogle måske hævde, at det allerede er for lille til at opretholde den "gamle" form faktor længere . Hvad med dig? Er du glad for, at det store flertal af smartphones er touchscreen-only? Eller har du fælde en tåre over afgang fysisk tastatur?