Vigtigheden af ​​fleksibilitet

Som du alder, dine muskler naturligt miste styrke og størrelse og kan blive mindre smidig og stivere. Dette kan påvirke bevægelsesområde omkring dine led, som kan føre til stivhed i muskler og led. Det er dette tab af væv elasticitet, der kan forårsage muskler og led til at stramme op.

Et af de vigtigste årsager til, at musklerne mister deres naturlige smidighed og fleksibilitet og kan blive udsat for tårer, ømhed, og smerter er at være inaktiv. Hvis situationen ikke afhjælpes i tide, kan tab af fleksibilitet medføre varige ændringer i kropsholdning og normal muskelfunktion. Det er derfor bydende nødvendigt at opretholde muskel fleksibilitet som en vigtig del af den samlede fitness.

Så hvad der præcist er fleksibilitet?

Fleksibilitet kan betegnes som evnen til dine led og kropsdele til at udføre deres fulde vifte af bevægelse. Fleksibilitet er nødvendig i alle dine dag-til-dag aktiviteter såsom bøjning, gåture, løft, osv At være fleksibel giver dine muskler til at forblive moble. Men ligesom de fleste ting, fleksibilitet falder med alderen, og det er meget vigtigt at medtage fleksibilitet øvelser i din daglige træning regime.

Fordelene ved Fleksibilitet

Der er en række måder at teste din fleksibilitet. En af de mest almindelige måder, efter fitness-eksperter, er at kontrollere, om du kan røre dine tæer, mens du står op med begge ben lige. (Du kan tjekke forskellige fitness sites tilgængelige online for en mere præcis test). Hvis du opdager, at du føler dig stiv, mangler fleksibilitet, der lider af dårlige arbejdsstillinger eller gerne vil øge din fleksibilitet til at forbedre din normale motion rutine, fleksibilitet uddannelse er et must. Aerobe øvelser og vægttræning omfatter hurtige og rykvise bevægelser, der kan føre til fælles og muskeltræthed. På den anden side, strækøvelser, yoga, og Pilates består af gradvise bevægelser, der kan bidrage til at opnå større fleksibilitet.

Andre ydelser

Være fleksibel hjælper til at reducere ømhed i muskler og forbedre kropsholdning. Strækker sig langsomme gradvise bevægelser og holde hver position i op til 30 sekunder (uden smerter) hjælper med at reducere muskelømhed efter træning. Strækker også forbedrer muskuløs balance og kropsholdning ved omlægningen væv og derved reducere den indsats, det tager at bevare en god kropsholdning gennem day.Helps mindske risikoen for skader og forbedre den fysiske præstation. Fleksible fuger kræver mindre energi til at bevæge sig gennem en større vifte af bevægelse. Dette reducerer din samlede risiko for skader og øger den fysiske præstation samt. Strækker værker mod faldende modstand i muskelvæv under enhver aktivitet. Hjælper stigning blod og næringsstoffer til væv. Ved at strække, du øge temperaturen i din væv og dette øger transporten af ​​næringsstoffer og den samlede omsætning. Dette vil til gengæld øger vifte af bevægelse og reducerer degeneration af dine joints.Helps reducere lændesmerter. Strækker hjælper slappe muskler. Den mere fleksible dine bækkenbund, hamstrings, hip flexors og quadriceps, jo mindre stress til nederste del af ryggen. Hjælper med at øge nydelsen af ​​anden øvelse. Ud over at mindske ømhed og træthed i dine muskler, der strækker sig også hjælper slappe både krop og sind under enhver aktivitet eller motion.

Måder at forbedre din fleksibilitet

Så hvad er nogle forskellige måder at holde fleksibel? Den bedste måde at bevare fleksibiliteten er at strække regelmæssigt. Uanset din alder, skal du indarbejde strækker mindst en gang om dagen. Selv om det ikke er en del af en øvelse regime, er der flere enkle strækøvelser, du kan gøre ved dit skrivebord eller endda foran fjernsynet. Hvis tiden er kort, fokus på strækninger, der arbejder de større muskelgrupper såsom skuldre, hamstrings, hofter og lænd, og lægmuskler. Det er disse områder, der er udsat for stivhed og ømhed, som vi bliver ældre. Men husk altid at være omhyggelig med at ikke overdrive det.

Fleksibilitet øvelser bør også indarbejdes i din normale træningsprogram, der kan indebære modstand (styrke) træning og hjerte-kar-motion (gang, jogging, svømning og cykling). Ved at gøre dette, kan du forbedre både mængden og kvaliteten af ​​dine muskler, led og den samlede health.That er sagt, yoga er en effektiv måde at supplere din træning rutine for større fleksibilitet. I modsætning til de fleste andre fysisk øvelse, der virker kun på et fysisk niveau, yoga involverer både din mentale og fysiske evner. Der er en balance af energi mellem kroppen og hjernen samt øge din fleksibilitet, toning dine muskler, og forbedre din lungekapacitet. Alle grundlæggende yogastillinger arbejde hen imod at øge fleksibiliteten i kroppen, så det er i stand til at udføre mere komplicerede rejser som tiden går. Det ville være klogt derfor at indarbejde yoga som en fast del af dit træningsprogram.

Der er flere måder at forbedre din fleksibilitet. Udstrækning og motion hjælpe betydeligt, men du også nødt til at holde øje med din kost og ernæring. Spise junk food og snacking på fede og sukkerholdige snacks kan gøre tingene værre. Du kan fremme fitness ved at kombinere en afbalanceret kost (fuld af frisk frugt og grøntsager) sammen med kosttilskud, der understøtter fælles sundhed og forbedre din mobilitet. Tager et supplement ligesom GoFlex kan hjælpe dig med at optage ernæringsmæssige byggesten, der er nødvendige for at støtte sunde knogler og brusk struktur og forbedre fleksibiliteten. Spørg din læge, om et tillæg, ligesom GoFlex, er det rigtige valg for dig.