Vietnamesiske kærlighedsforhold

Vietnamesiske kærlighedsforhold


Når vesterlændinge ser på vietnamesiske kærlighedsforhold, kan de blive overrasket over forskellene mellem kulturer. Uanset om det er sædvane i en landsby eller de højteknologiske flirten i storbyen, den måde, at vietnamesiske kærlighedsforhold formular og udvikler er meget interessant.

Traditionel vietnamesisk kærlighedsforhold

Mange courtships faktisk opstår, når vietnamesiske mænd og kvinder er kun børn, gennem forhandlinger mellem forældrene. Disse er ikke altid formelle - nogle forlovelser kan opstå næsten på et indfald som forældre simpelthen socialt samvær med hinanden.

Selvfølgelig, som i enhver kultur, forældrene elsker deres børn og ønsker det bedste for dem. Men hvad der anses for "bedste" er ting som familie status for deres potentielle mate, rigdom, nærhed til deres egne forældre, og sundhed. Disse trolovet børn, medmindre de flytter fra landsbyen for at arbejde eller af andre grunde, næsten altid ender gifte sig med den person, deres forældre pick. Men tanken om "kærlighed" som vesterlændinge tænker på er ikke indregnet i arrangementet.

Det er ikke, at de ikke ønsker deres børn at elske deres kammerater, de simpelthen antage, at en del af et barns lydighed og ære deres forældre vil omfatte at være tilfreds med den arrangeret ægteskab. "Hun kan lide ham, fordi jeg synes, han er en meget god match for hende," sagde en Vietnamesisk mor til sin datter i et interview med Iana Iebozec.

Hvad ville sandsynligvis overraske vestlige romantikere mest, er det faktum, at dette ikke er mor til en ung Vietnamesisk pige i nogle landsby. Denne kvinde interviewet til en artikel om kærlighed og ægteskab blandt den vietnamesiske bor i USA, og ægteskabet blev hun arrangere for hendes datter, som er en professionel kvinde med en karriere. Når det kommer til kærlighed, mange Vietnamesisk foretrækker de traditionelle forhold, der har varet i hundreder, hvis ikke tusinder af år.

Der er naturligvis mange Vietnamesisk lever over hele verden, der har indført andre metoder til frieri svarende til Vesten. Men i de store byer i Vietnam, hvor teknologi såsom mobiltelefoner og sms er almindelig, har nye metoder til frieri udvikles.

Tekst matchups i Vietnam

I en artikel for CNET af Dong Ngo, han fortæller om kombination af tradition og teknologi foregår med unge urbane Vietnamesisk.

Stadig at holde fast i nogle traditionelle værdier, par sjældent faktisk komme til at tilbringe tid dating som vesterlændinge ville tænke på det. Det er uhensigtsmæssigt for mænd og kvinder til at bruge tid uledsaget, og den fælles vestlige praksis at leve sammen er næsten uhørt før ægteskabet.

Teknologien af ​​mobiltelefon har givet par med et medium, hvorigennem de kan tale med hinanden let, hurtigt og med forbløffende udtryk. Tekstbeskeder er meget billige og gratis for indgående beskeder. Ngo fortæller om cafeer, hvor unge fagfolk sidde for kaffe til den løbende lyden af ​​bip efter bippe som søde beskeder sendes og modtages.

Kunsten at Emoticons

En meget interessant del af denne skik er den måde, at humørikoner (smiley ansigter og sådan dannes ved hjælp af tegnsætning som:-) og mere) er blevet bragt op til en kunst af bejle Vietnamesisk. Længe forbi de enkle frowns og smil, er de bruger symboler som =; ("Tale med hånd" eller undertiden vinke farvel), og: -t anvendes til at betegne "Jeg har tænkt mig at hamre dig i hovedet!"

Nogle humørikoner ligner i form dem, der anvendes i Vesten, såsom ^:) ^ for "Jeg er ikke værdig", men har forskellig betydning (at man i særdeleshed, ifølge Ngo, betyder "po-tay", slang for "du er for meget;! Jeg giver op". Du vil ikke finde denne sætning, eller en masse andre slang udtryk, der anvendes i teksten, i hvilken som helst Vietnamesisk ordbog Det er en sproglig udvikling, der forekommer naturligt som de unge ser for deres sande kærlighed.

Den ene ting, vietnamesiske kærlighedsforhold har til fælles med vest er, at de også har svært ved at finde den eneste ene. Især med meget lidt "dating" foregår, er flere og flere byen folkemusik venter længere tid at blive gift. Ligesom ethvert forhold, selv om, at finde din match er spændende og værd at vente.