Vietnam Memorial Fakta

Vietnam Memorial Fakta


Selv om de fleste amerikanere kender Vietnam Memorial, fakta om dens historie, design og konstruktion er mindre kendte.

Indtil Veteran Dag i 1982, var der ingen mindesmærke for de 45.000 mænd dræbt og næsten 10.000 soldater, der forsvandt i aktion under Vietnam-krigen. Indsamling til Vietnam Veterans Memorial begyndte i maj 1979, da Jan C. Scruggs, en dekoreret Vietnam veteran, der er afsat 2,800 dollar af sine egne penge til at starte Vietnam Veteran Memorial Fund (VVMF) fond til sidst rejste $ 8400000 for design og konstruktion af mindesmærket, og Scruggs overtalt Kongressen til at afsætte tre tønder land på Mall for mindestedet.

Design af Wall

I oktober 1980 VVMF afholdt en projektkonkurrence, der var åben for alle, der var en amerikansk statsborger og over 18 år Ifølge VVMF hjemmeside, konkurrencens kriterier erklærede, at mindesmærket design bør:

  1. Være reflekterende og eftertænksom karakter
  2. Være harmonisk med webstedet og de ​​omkringliggende nationale monumenter
  3. Sørg for at anbringe navnene på alle amerikanske militære personel, der døde i Vietnam
  4. Foretag ingen politisk erklæring om krigen

Den VVMF valgte et panel af otte fremtrædende designere og kunstnere til at bedømme konkurrencen og vælge en vinder fra 1.421 poster. Den endelige dømme fandt sted på en udstilling af alle posterne på Andrews Air Force Base. De contest indrejse viser blev kun identificeret ved nummer, og panelet enstemmigt valgte post nr 1026. Maya Lin, en Yale University student, designet Muren og blev tildelt med en monetær præmie og chancen for at bistå arkitekten ved udarbejdelsen af ​​design for dens faktiske konstruktion på webstedet.

Kontrovers Om Wall

Både veteraner og offentligheden talte imod det vindende design af flere grunde. Mindesmærket syntes at ligne en gravsten mere end noget andet, hvilket gør levende Vietnam Veterans føler som om de ofre, under Vietnamkrigen blev metaforisk begravet. De følte det særligt ivrigt i forbindelse med de 10.000 navne på dem, der mangler i aktion under Vietnam-krigen. Veteraner mente, at den amerikanske regering ikke gjorde nok for at redde dem, der manglede i aktion, og at føje dem til væggen var i realiteten opgive kampen for at finde dem og bringe dem hjem. Skeptikere af det valgte design også lide det faktum, at det ikke omfatter et sted for et amerikansk flag, og tænkte designet var for abstrakt og ikke fange heltemod af de faldne veteraner.

Last-Minute Tilgang

På grund af den storm af polemik omkring mindesmærket design besluttede VVMF i marts 1982 at tilføje en flagstang og en ekstra skulptur til mindestedet. De tre militærperson skulptur skildrer tre soldater uniformeret i Vietnam-æra uniformer, og er designet af Frederick Hart. Mr. Hart vandt tredjepladsen i det oprindelige design konkurrence, og hans skulptur blev formelt afsløret i 1984.

Opbygning af væg

Den VVMF spadestik til væg den 26. marts 1982 og bygningen selskab afsluttet opførelsen af ​​Muren i oktober samme år. Mindesmærket blev formelt indviet den 13. november 1982 Veteran Day. Væggen og passage foran det er bygget af sort granit, der blev importeret fra Bangalore, Indien. I alt 140 konkrete pilings sænket 35 underjordiske støtte de sytten paneler af muren, som er 246 meter og otte inches lang. Panelerne blev skåret og færdig i Barre, Vermont, og stadig bære bevis for de anvendte teknikker, herunder flamme behandling og polering.

The Names

Mere end 58.000 navne er indskrevet på væggen. Navnene er ikke arrangeret i alfabetisk rækkefølge, men i kronologisk rækkefølge fra det sted, hvor væggene mødes. Navnene videre fra venstre mod højre på højre panel, og fortsætte på det yderste venstre side af venstre panel, der sluttede i midten med året 1975. VVMF udgiver en oversigt over de navne, indskrevet på væggen kaldet The Vietnam Veterans Memorial Register over navne, og har også en søgbar online database af navne. Mappen viser placeringen af ​​navne panel nummer, Øst (højre) eller vest (til venstre) væg, og linjenummer. Panelerne på Memorial er nummererede, og en prik er placeret ved siden hver tiende linje til at hjælpe besøgende i navn placering.

Hvert navn har et symbol, der angiver den tjeneste persons status. En diamant symbol angivet en bekræftet død i kamp; soldater, som manglede i slutningen af ​​krigen har et kors symbol ud for deres navne. Hvis en manglende soldat vendte hjem i live, ville en cirkel tilføjes omkring cross symbol, og diamant symbol tilsættes i løbet af korset, hvis soldatens rester returneres til os til en af ​​de mest interessante Vietnam Memorial fakta er, at kun otte kvinders navne er indskrevet på væggen, og alle er sygeplejersker. For at ære de kvinder, der tjente i Vietnam, Vietnam Kvinders Mindefond bestilt billedhugger Glenna Goodacre at designe en skulptur, der blev føjet til Memorial i 1993.

Flere Vietnam Memorial Fakta

Den Vietnam Veteran Memorial har fortsat udviklet sig i årenes løb, og en mindeplade blev tilføjet i 2000 til ære service medlemmer, der døde efter krigen var forbi, herunder dem, der døde af PTSD-induceret selvmord. Desuden er planlagt til opførelse på mindesmærket et pædagogisk center, og det vil omfatte en permanent udstilling af nogle af de mange elementer tilbage på væggen ved sørgende familier, veteraner, og selv udenlandske besøgende til USA Der vil også være en "Wall af Faces ", som vil omfatte billeder af alle de soldater, hvis navne er indskrevet på væggen. Den fortsatte udvikling i Vietnam Veteran Memorial sikrer, at vi ikke vil glemme ofrene i de mænd og kvinder, der kæmpede og døde tjene vores land i Vietnam-krigen.