Vejret: Hurricanes Tips

Det bliver blæsende ...

For at blive klassificeret en orkan stormen skal opretholde mindst 74 miles i timen vind niveau. Orkaner er opdelt i forskellige kategorier for bedre at definere deres vind niveauer og trusler. En kategori 5 orkan - den mest alvorlige kategori - Funktioner vedvarende vinde mere end 155 mph og en stormflod på 18 meter eller mere vand.

Hvordan orkaner klassificeret?

Sværhedsgraden og intensiteten af ​​en orkan bestemmer, hvordan det er klassificeret. Saffir-Simpson skalaen satser orkanstyrke i kategorier baseret på den potentielle skade en orkan kan forårsage.

Kategori 1: Minimal skade, vindhastigheder 74-95 mph.
Kategori 2: Moderat skade vindhastigheder 96-110 mph.
Kategori 3: omfattende skader, vindhastigheder 111-130 mph.
Kategori 4: Extreme skader, vindhastigheder 131-155 mph.
Kategori 5: Katastrofale skader, vindhastigheder over 155 mph.

Hvor farligt er orkaner?

Orkaner er ekstremt farlige vejrforhold. Hurricane Hugo, for eksempel, tog 49 liv og forårsagede millioner af dollars i skader i 1989, da det kom i land i South Carolina og North Carolina. Hurricane Andrew slog i nærheden af ​​Miami, Florida i 1992 og forårsagede mere end $ 25 milliarder i skader.

Hvad er en orkan?

En orkan er en alvorlig tropisk storm, der består af kraftige vinde og stormflod denne form i den varme, fugtige ocean klimaer i det sydlige Atlanterhav, det østlige Stillehav, Det Caribiske Hav eller Mexicanske Golf. Hurricanes sejre meste i løbet af sommeren og det tidlige efterår, og kan variere meget i størrelse og styrke.

Orkaner er forårsaget af .....

Orkaner er skabninger af havet - de voldsomme storme dannes i de varme havområder i troperne og kan vokse som de rejser. Orkaner opstår, når en række betingelser er opfyldt: varme overflade havtemperaturer, let vind vejrs, og spin eller rotation.
Den varme overfladetemperatur havet (mindst 80 grader Fahrenheit) er en vigtig ingrediens, da den fungerer som brændstof til stormen. Da orkaner rejser øst til vest, oppe er nødvendige de lette vinde, så stormen understøttes af en østlig vind flow. Og dannelse hurricane skal have centrifugering eller rotation frembringes af vinden kommer sammen.

Er orkaner altid kaldt orkaner?

Stormen kan være den samme, men hvis placeringen er anderledes, kan folk henvise til storm i en anden terminologi.
Hvis en tropisk storm begynder i Den Mexicanske Golf, Caribiske Hav, det nordlige Atlanterhav eller nordøst Stillehavet, kaldes det en orkan. Lignende tropiske storme, der forekommer i det nordvestlige Stillehav vest for Datolinjen eller kaldes tyfoner. Den samme storm kaldes en tropisk cyklon i Australien og omkring Det Indiske Ocean.

Hvornår er orkansæson?

Den aktive orkan sæsonen løber fra 1. juni til november 30. Ifølge NOAA (National Oceanic og Atmospheric Administration) en over gennemsnittet orkansæson forudses for 2004 med 12 til 15 tropiske storme. NOAA forventer seks til otte af disse storme at udvikle sig til orkaner.
Hurricanes normalt kommer i land i USA på den sydlige spids af Florida, Outer Banks i North Carolina, og fra Texas Gulf Coast område til Louisiana.

Forberedelse til en modkørende orkan

En nødsituation vejr alarm radio er et uvurderligt værktøj, hvis en orkan truer dit lokalområde. Flugtveje, vigtige nødsituationer meddelelser og andre vigtige oplysninger vil blive udsendt sammen med opdaterede storm lokationer.
Spørg din lokale beredskab kontor for yderligere oplysninger om, hvordan at forberede en orkan.

Hold øje med denne stormflod!

De kraftige vinde, der er forbundet med en orkan producere en anden ekstrem fare, når stormen nærmer jord - en stormflod af havvand, der undertiden når 25 meter i højden.
Stormfloder er gigantiske vind-pisket bølger, der forårsager de fleste af de skader og tab af menneskeliv i forbindelse med orkaner.

Hurricanes har navne

Traditionen med at tildele navne til orkaner begyndte hundreder af år siden, da de tropiske storme blev opkaldt efter den særlige helgener dag, hvor de opstod. Dette tillod folk at spore storme ved at tildele et bestemt navn til den.
En australsk meteorolog, Clement Wragge begyndte at tildele orkaner navne på kvinder i slutningen af ​​det 19. århundrede. Den praksis fortsatte indtil 1978, hvor navnene på både mænd og kvinder blev først medtaget i stormen lister.

Er orkaner dødbringende?

En massiv orkan hærgede Galveston, Texas den 8 september, 1900. Rapporter anslås, at så mange som 8.000 til 12.000 mennesker døde, da byen, bygget på en sandbanke og ikke mere end ni meter over havets overflade, blev oversvømmet med en fire- fod tidevands bølge og vind på mere end 100 mph. Næsten alle bygninger i byen blev enten beskadiget eller fejet i havet.