Vegetarisk: Vegetarisk kost AL Tips

Edamame

Disse store sojabønner høstes, når bønnerne er stadig grøn og sød prøvesmagning og kan serveres som en snack eller et vigtigste vegetabilske skålen, efter kogning i letsaltet vand efter 15-20 minutter. De er højt proteinindhold og fiber og indeholder ingen kolesterol. Edamame er oftere fundet i asiatiske og naturlige fødevarer butikker, afskallede eller stadig i pod.

Hummus

Hummus er en populær-mex Mellemøstlig fad almindeligvis nydes i dag. Hvis du planlægger at være vært for en social begivenhed, hummus dip gør en enkel og tilfredsstillende appetitvækker, at du kan lægge ud for dine gæster at nyde hele natten lang. Hvis du ikke er i færd med at forberede emner som disse fra bunden, afhente en kasse med nem hummus mix (fås i original eller spinat parmesanost) og gøre det i et snuptag.

Hummus (hummous), er tilgængelig emballeret. Denne vidunderlige mex Mellemøstlig spredning er lavet af kikærter og tahini. ITs også enkel at gøre dig selv. Dette er en fælles vegetar "overgang" mad som næsten alle elsker det ved første bid.

Lacto Ovo Vegetarisk

En lacto ovo vegetar spiser ikke kød, fisk eller fjerkræ men gør omfatte mejeriprodukter og æg til en vis grad i kosten.

Bælgplanter

Bælgfrugter er en stor gruppe af planter, der producerer frø bælg, der opdelt langs begge sider, når modne. Bælgplanter, der almindeligvis anvendes til konsum omfatter bønner, linser, jordnødder, ærter og sojabønner.

Chayote

Chayote er en bleg grøn gourdlike frugt bruges som grøntsag i tex madlavning. Kan fremstilles White, intetsigende kød på nogen måde er egnet til sommer squash, såsom stopning og bagning eller rå i salater. Kaldet Mirliton i syd og christophene i Frankrig.

Couscous

Couscous er hovedsagelig en meget lille pasta. Det er lavet af hård hvede, der er blevet formalet, dampet og tørret. Det fås i raffineret eller fuldkornsprodukter formularer og kokke hurtigt (i ca. fem minutter). Couscous bruges i Mellemøsten, Nordafrika og Middelhavet fødevarer.

Aminosyrer

Aminosyrer er byggestenene i proteinmolekyler. Af de mange typer af aminosyrer, kroppen kræver 20 forskellige dem, hvoraf 11 er lavet i kroppen, hvoraf 9 skal tages fra den mad, vi spiser, så de kaldes de "essentielle aminosyrer". Aminosyrer er også vigtigt at gøre enzymer og nogle af de hormoner, der regulerer kroppens processer. De essentielle aminosyrer er isoleucin, leucin, lysin, methionin, phenylalanin, threonin, tryptophan, valin og histidin. De ikke-essentielle aminosyrer er glycin, glutaminsyre, arginin, asparaginsyre, prolin, alanin, serin, tyrosin, cystein, asparagin, glutamin.

Ølgær

Brewers gær er afledt af fermentering af øl. En anbefalet supplement, der indeholder alle de essentielle aminosyrer, fedt, B- kompleks vitaminer, og et stort udvalg af mineraler.

Basmati Ris

Basmati ris er en flavorful, langkornet ris fra Indien. Det fås i hvid eller brun.

Peberrod

Peberrod er en gammel urt med strittende blade og hvide, skarp rødder. Ofte revet og anvendes i saucer eller som krydderi. Flaske hvid peberrod er bevaret i eddike; flaske rød peberrod er pakket i sukkerroer juice.

Dulse

Dulse er en flavorful, lilla hav grøntsager med en nøddeagtig smag.

Hørfrø

Hørfrø er lille, ovale brune frø, også kaldet hørfrø. Bland i smag, de er rige på omega-3 fedtsyrer. Meget høj i fiber. Veganere bruger nogle gange en opslæmning af jorden hørfrø og vand som et æg mælkeerstatning i bagværk.

Antioxidanter

Antioxidanter er elementer, der dybest set søge ud og ødelægge frie radikaler (se definitionen på frie radikaler). Antioxidanter er afledt fra en række forskellige produkter. Planter er en rigelig og kraftig kilde til antioxidanter. For eksempel antioxidant flavonoider i mælk tidsel målrette leveren. De i ginkgo angiveligt tiltrukket til det centrale nervesystem, herunder hjernen. Nok den mest kendte plante antioxidanter er carotenoider, den gule pigment findes i mange frugter og grøntsager. Af de mange hundrede carotenoider findes i vores mad - primært frugt og grønt - mange er antioxidanter. Beta-caroten er den mest rigelige og velkendte carotenoid. Vitamin A, vitamin C, vitamin E, har alle vist sig at være meget effektive antioxidanter. Mange mineraler såsom selen, zink, kobber og mangan er blevet vist at have antioxidantegenskaber.

Kinakål

Kinakål har et stort ovalt hoved med bud, tynd, plisseret blade at skygge fra hvid i bunden til lysegrøn ved spidserne. Det er mild smag og sprød i tekstur. Også kaldet Napa kål.

Frie radikaler

I det normale stofskifte, din krop producerer små, højenergi-partikler, der har en enkelt elektron i deres ydre skal (sådanne molekyler er ustabile fordi elektroner foretrækker at blive parret). Disse kaldes frie radikaler, og de kan være meget skadeligt i deres søgen efter en anden elektron. Frie radikaler kontinuerligt angribe celler, tilskyndelse stort set alle kronisk sygdom, du kan tænke på - tilstoppede arterier, hjerteanfald, kræft, diabetes, grå stær, gigt, og alle de degenerative hjernesygdomme som Parkinsons, ALS, og Alzheimers er alle forbundet med gratis radikaler.

Jicama (HEE-kah-mah)

En jicama er en stor, roer-formede mexicanske rodfrugt med tynd brun hud og sprød, hvidt kød. Kan spises rå eller kogte. Smagen er mellem et æble og en pære, men ikke så sød.

Korianderfrø

Koriander frø er de tørrede, modne frugt af en koriander plante, en slægtning af persille. Koriander er også kendt som koriander eller kinesisk persille. Frøene og blade er ikke ens i smag.

Arborio Rice

Arborio ris er en kort-ris fra Italien bruges til at gøre den klassiske italienske skålen risotto. Arborio høje stivelsesindhold giver skålen sin karakteristiske cremet konsistens.

Kardemomme

Kardemomme (KAR-duh-muhm) er en slægtning til ingefær indfødte til Indien. Denne aromatiske krydderi bruges bredt i skandinavisk og indisk madlavning. Det kommer jorden eller i en pod indeholder små sorte frø. Bælgene kan let knust med en morter og pistil til at frigive den krydrede-søde frø.

Arame

Arame er et tørret hav grøntsager med ruhåret sorte tråde eller tråde. Fås i naturlige fødevarer butikker.

Cannellini Bean

Cannellini bønner er store, hvide italienske kidneybønner. Tilgængelig tørret og dåse.

Hørfrøolie

Hørfrøolie er en enorm vegetabilsk kilde til essentielle fedtsyrer. Rapporterne viser 80% af amerikanerne er mangelfuld i essentielle fedtsyrer. Brug af koldpresset hørfrøolie på salater eller andre fødevarer, der ikke er kogt (kan du ikke lave mad med det, fordi varmen gør hørfrøolie harsk) kan være en god tilføjelse til kosten og anbefales til alle, der forsøger at tabe sig. Den hørfrø, på grund af de betydelige mængder af omega-3 essentielle fedtsyrer, er for nylig blevet rapporteret at hjælpe med at forhindre og behandle hjertesygdomme og forebygge blodpropper.

Bean Tråd Noodles

Bean tråd nudler er intetsigende, gennemsigtige nudler lavet af jorden Mung bønner, også kaldet cellofan eller glasnudler. De skal lægges i blød før tilberedning. Kig efter dem i kinesiske købmandsforretninger og nogle supermarkeder.

Amaranth

Amaranth er en lille gul-brun korn, der er blevet dyrket siden aztekerne først voksede det over 6000 år siden. Det kan tilberedes som korn eller anvendes til at erstatte ris.

Arrowroot

Arrowroot er et fint hvidt pulver fra en tropisk plante. Det fungerer som et fortykningsmiddel, og kan anvendes til at erstatte majsstivelse, som er mere raffineret end arrowroot.

Lacto Vegetarisk

En lacto vegetar spiser ikke kød, fisk, fjerkræ eller æg, men gør omfatte mælkeprodukter til en vis grad i kosten.

Hydrolyseret vegetabilsk protein (HVP)

Hydrolyseret vegetabilsk protein (HVP) er et protein, der opnås fra en grøntsag, herunder sojabønner. Proteinet er opdelt i aminosyrer ved en kemisk proces, der kaldes syrehydrolyse. HVP er en smagsforstærker, der kan bruges i supper, bouillon, saucer, sovse, smagsstoffer og krydderiblandinger, og dåse og frosne grøntsager.

Lignin

Lignaner er en plante version af det humane hormon østrogen. Lignaner har for nylig vist sig at være vigtige i forebyggelse og bekæmpelse af forskellige typer af cancer, især brystcancer.

Basilikum

Basil er en stor urt at tilføje smag til næsten hvad som helst du er madlavning, men også har mange andre fordele, der kan forårsage dig til at føje den til din kost. Det er kendt at reducere blodtrykket og lette symptomerne på emfysem og bronkitis. Basil gør også en god naturlig insektmiddel når gnides på huden.

Balsamicoeddike

Balsamico eddike er en rød-brun italiensk eddike, der har en sød-sur smag. Det er lavet af hvide Trebbiano druer og lagret i træfade. Hvid balsamico er lavet af italiensk hvidvin eddike og kogt ned most (knust papirmasse og skind) af hvide druer.

Asiago ost

Asiago ost er en italiensk ost med en mild, delikat tang og en tynd, smidig gul skorpe. Oprindeligt fåremælk, nu som regel lavet af komælk. Parmesan eller Romano er egnede erstatningsprodukter.

Fiber

Der er to typer af fiber-fordøje og ufordøjelig. Begge er typer af komplekse kulhydrater. Den menneskelige fordøjelseskanal mangler enzymer til at nedbryde disse kulhydrater i en form, der kan optages og bruges til energi.

Jalapeno chili

Jalapeno chilis er glatte, mørkegrønne chili peber 1-2 inches i længden med en afrundet spids. Frø og stængler er meget varme og bør fjernes.

Bulgur

Bulgur kaldes også hvede pilaf. Det er lavet af hvede bær, der er blevet afrundet, dampet, tørrede, revnet og ristede. Det er et dagligt syn i østeuropæiske og mellemøstlige retter.

Karry

Curry er en opfang udtryk betyder en række varme krydrede retter fra Indien. Curry pulver er en blanding af tørre urter og krydderier, der anvendes i curry retter. Thai karry pasta er en blanding af friske og tørrede urter og krydderier.

Arugula

Arugula er en bitter, pebret salat grønne ligner radise blade, også kaldet raket.

Byg

Byg er en lille hvid korn almindelig i nordafrikanske og asiatiske køkken. Den er tilgængelig afskallet eller afrundet; afskallet byg har mere fiber, mens den afrundet sort er mere almindelig. Byg har en mild smag og en sej konsistens.

Agave Nectar

Agavenektar er en sød sirup fremstillet af en kaktus. Dette er et godt alternativ til honning. Den kommer i mørke og lyse varianter. Den mørke version er ens i smag til melasse. Anvendelse som enhver flydende sødemiddel.

Ghee

Ghee er en meget afklaret smør, der har været kogt i mange timer, indtil mælketørstof og urenheder har adskilt, og derefter belastet ud.

Knoldselleri

Knoldselleri er knobby brun roden af ​​en selleri dyrket specielt til roden. Også kaldet selleri rod.

Daikon

Daikon er en stor, hvid asiatiske radise med søde, frisk smag.

Brown Rice Sirup

Brune ris sirup er fremstillet af spirede sød ris. Dette sukker erstatning er mindre sød end hvidt sukker eller honning. Opbevar i køleskab, når den er åbnet.

Hoisin sauce

Hoisin sauce er en tyk, brun sovs lavet af sojabønner, hvidløg, krydderier og chili peber, der anvendes til at give smag kinesiske retter. Fås i dåser og krukker eller flasker. Efter åbning bør dåse hoisin overføres til en glasbeholder til opbevaring i køleskab.

Garam Masala

Garam masala er en nord indiske blanding af tør-ristede jorden krydderier, der anvendes til at tilføje spicy varme til retter. Typisk omfatter sort peber, kanel, nelliker, koriander, spidskommen, kardemomme, tørrede chili, fennikel, muskatblomme, muskatnød og andre krydderier. Fås i speciale markeder.

Bok Choy

Bok choy er også kendt som kinesisk hvidkål. Det fås i flere varianter og smager mildere end kål. Det kan være substitueret for kål i opskrifter.

Konverteret Rice

Omregnet risen er dampet før formaling, så vitaminer, som ellers ville gå ud med klid er forseglet i kornet, hvilket giver en mere nærende ris. Processen gør også ris slick, så kornene ikke klæber, når de laver mad. Det er ikke det samme som instant ris, som er fuldt kogt og derefter dehydreret.

Canola Oil

Canolaolie er navnet marked for rapsolie. Mild aromatiseret og lavere indhold af mættet fedt end nogen anden olie.

Agar

Agar er en lugtfri, smagløs hav grøntsag. Anvendelse i flageform som fortykkelsesmiddel og erstatte gelatine, der er et slagteri biprodukt. Den bedste teknik til anvendelse af agar er at lade det trække i et par minutter i vand eller aromatiseret væske, derefter opvarmes det, indtil det er opløst (ca. 5 minutter). Du kan derefter blande denne agar i enhver opskrift, hvor du ville bruge gelatine.

Bouquet Garni

Bouquet garni er en flok af urter bundet sammen eller placeres i en ostelærred til smag supper, gryderetter og bouillon. Den klassiske trio er persille, timian og laurbærblad. Bind buketten garni streng til puljen håndtag til nem fjernelse af de urter.

Chard

Chard er en solid grøn med krøllede blade og sølvfarvede stilke, også kaldet Swiss chard. God kilde til vitamin A og C og jern.

Hominy

Hominy tørres hvide eller gule majs kerner med skroget og kim fjernes mekanisk eller ved iblødsætning i læsket kalk. Tilgængelig dåse, klar til at spise eller tørret. Ground hominy kaldes Hominy grits i syd; Indfødte amerikanere kalder hominy posole, som også er navnet på en tex gryderet indeholdende hominy.

Kikærter

Kikærter kaldes også garbanzo bønner. Disse alsidige lysebrune bønner har en nøddeagtig smag. De fås tørrede eller på dåse.

Champagne Eddike

Champagne eddike er et glædeligt skarp eddike fremstillet af champagne. Fås i de fleste speciale fødevarebutikker.

Fennikel

Fennikel er en sprød, duftende grøntsager med en mild lakrids smag. Dens spiselige pære og stilke kan bruges som selleri, og dens frø kan anvendes til krydring.

Cane Syrup

Cane sirup er en tyk, meget sød sirup fremstillet af sukkerrør. Bruges i kreolsk og Caribien madlavning. En engelsk mærke Lyles gylden sirup, fås i specialbutikker markeder.

Egg mælkeerstatning

Egg mælkeerstatning er en erstatning for æg i bagning. Normalt en blanding af pulveriserede stivelse og hævemidler er produktet sælges i en boks, og fungerer som et bindemiddel. Du må ikke forveksle denne type produkt med æg Piskeris, der indeholder æg.

Adzukibønner

Adzukibønner er små brune bønner med sød smag. Anvendes i japansk madlavning, især for bønne-paste slik.

Escarole

Escarole er medlem af endivie familien af ​​bladgrøntsager med et mildt bitter smag. Selvom der hovedsagelig anvendes i salater, er det fremragende kortvarigt kogt i supper og hovedretter.

Kapers

Kapers er blomsterknopper, af Middelhavet busk, som syltede og bruges som krydderi.

Kombu

Kombu er en bred, tyk mørkegrøn hav grøntsag. Anvendes til fremstilling af supper og til madlavning med bønner.

Black Bean Sauce

Black bean sauce er et skarpt aromatiseret flaske kinesisk krydderi fremstillet af gærede sorte bønner, ris vin og hvidløg. Nogle gange også krydret med chili.

Hijiki (hee-JEE-kee)

Et sort hav grøntsag solgt i strenge. Også kaldet hiziki. Hijiki udvider femdobbelte efter iblødsætning og madlavning. Kan bruges i salater, gryderetter, noodle og ris retter, supper og gryderetter.

Chutney

Chutney er en sød, krydret jamlike krydderi serveret med indiske curries. Lavet med frugt, ofte mango, og eddike, sukker og krydderier.

Kalamata Oliven

Kalamata oliven er lilla-sorte oliven ofte slidsen for at tillade vineddike marinade, hvor de er gennemblødt at trænge igennem. Pakket i olivenolie eller eddike.

Aspartam

Aspartam (også kendt som Nutrasweet) har efter at være blevet indført over 20 år siden været ledsaget af kontroverser og en sky af forvirring siden. Siden Aspartam først var tænkt som et kemisk våben ved det amerikanske forsvarsministerium, synes der at være troværdig information, der understøtter de potentielle negative sundhedsmæssige effekter forbundet med brugen. Rapporterede symptomer på overskydende aspartam kan omfatte alvorlig hovedpine, kvalme, svimmelhed, søvnløshed, tab af kontrol af lemmer, sløret syn, blindhed, hukommelsestab, sløret tale, mild til svær depression ofte nå selvmordstanker niveauer, hyperaktivitet, gastrointestinale lidelser, kramper, hud læsioner, udslæt, angstanfald, muskel- og ledsmerter, følelsesløshed, humørsvingninger, tab af energi, menstruationssmerter ud af cyklus, høretab eller ringen for ørerne, tab eller ændring af smag, og symptomer svarende til dem i et hjerteanfald . Mindst tredive uafhængige læger og forskere har udført forskning på de negative virkninger af aspartam eller har udarbejdet understøttende data mod dets anvendelse. I 1991, National Institutes of Health opført 167 symptomer og årsager for at undgå brugen af ​​aspartam.

Kudzu

Kudzu er et hvidt stivelsesholdige pulver lavet af roden af ​​kudzu anlægget. Bruges til fortykkelse supper, saucer og buddinger.

Belgisk Endivie

Belgisk julesalat er en hvidlig-grøn, cigar-formet hoved af bitre greens nært beslægtet med cikorie.

Lecithin

Udvundet af sojaolie, der lecithin anvendes i produktionen af ​​fødevarer som emulgator i produkter med et højt fedt og olie. Det fremmer også stabilisering, antioxidation, krystallisering og sprøjt kontrol. Pulver lecithiner kan findes i naturlige og helsekost butikker.

Brown Rice Eddike

Brune ris eddike er en ravfarvet eddike. Dette lys eddike er lavet af brune ris i stedet for hvide ris. Dette kan opbevares ved stuetemperatur i en forseglet beholder.

Glutinous ris Flour

Glutinous rismel er mel fræset af høj stivelse glutinous ris, også kaldet sød rismel. Værdsat for sin sej konsistens, er det anvendes hovedsagelig i dim sum og kinesiske desserter. Må ikke erstatte rismel.

Black-Eyed Peas

Black-eyed ærter er en lille, tan asiatisk bælgplante med en sort rund "øje", introduceret til Amerika via den afrikanske slavehandel. Tilgængelig friske eller tørrede. Også kaldet cowpea som det oprindeligt blev dyrket som dyrefoder.

Lucernespirer

Lucernespirer er frø af lucerne, en plante dyrket som dyrefoder, spirede til konsum. Populær på salater og i sandwich.

Linser

Linser er simpelthen små bælgplanter. De fås i forskellige farver og er anvendelige i mange forskellige opskrifter.