Vegetabilske: Voksende Urter Tips

Dyrkning din egen: Persille

Persille er den mest almindeligt anvendte garnishing urt, men også klarer sig godt i saucer, salater og dressinger. Prøv at forestille dig duftende couscous eller bittesmå nye kartofler uden håndfulde frisk persille! Det går også godt med æg og hvid fisk.

Persille vokser let fra frø. Det kan lide rige jord og behov vanding indtil det er fastslået. Det er en toårig plante, og dens blade kan høstes hele vejen igennem, men frøene vil ikke modnes, før det andet år. Sæt planten efter, at frøene er blevet indsamlet.

Persille vokser godt indendørs, men når du opdage alle de anvendelsesmuligheder for det, vil du kæmpe for at dyrke nok i en beholder. Så sørg for du også har en række udenfor ....

Dyrkning din egen: Timian

Timian er en lavtvoksende busk og gør en fremragende bunddække i enhver have. Den har brug for fuld sol og veldrænet jord, men vil belønne dig med et tæppe af lilla blomster og en have fuld af berusende duft og mange bier.

Timian kan formeres nemt ved at tage stiklinger eller dividere rødderne af eksisterende anlæg. Det kan også dyrkes i beholdere. Pick bladene mens der er blomster på planten. De kan både tørres og frosset med succes. Anvendelse i madlavning, som hoste medicin, desinfektionsmiddel eller komprimere for anspændte eller ømme muskler.

Dyrkning din egen: Sage

Sage er en af ​​de mest nyttige urter til at have i din have. Det kan anvendes i madlavning, som hår skylles, en skylle for en halsbetændelse, en naturlig deodorant desinficere et rum og kan placeres i tøj skabe at afskrække insekter.

Det er også meget smuk. Fælles salvie har sølvfarvede grå blade, der ser overjordisk set i måneskin. Der er vismænd med grønne, lilla og brogede blade. Dens blomster, fra blegt gennem lyserøde til dybeste lilla, tiltrække nyttige insekter til din have, og når tørret, gøre en dejlig te.

Sage vokser let fra frø, men kan også opformeres fra stiklinger. De fleste vismænd er hårdføre, men nogle af de "mere avanceret" sorter, såsom ananas salvie og tricolor salvie har brug for nogle beskyttelse om vinteren. Beskær planterne efter blomsterne er visnet.

Høst bladene lige før blomsterne vises. Blade kan tørres eller fryses. Saml blomsterne når den er fuldt åben og tør spredt ud på køkkenrulle.

Dyrkning din egen: Rosemary

Rosmarin er en smuk plante, med blå-grønne nåle-lignende blade og meget lyseblå blomster. Det er en staude, så når det er fastslået, vil fortsætte voksende og blomstrende i mange år. Det kan håndtere en smule frost, men positivt hader stående i vand.

Jeg finder rosmarin meget langsom til at vokse fra frø. Men en potteplante fra en krydderurt planteskole eller havecenter plantet ud i haven i april / maj vil snart bosætte sig i. Rosmarin er meget glad for at vokse i en container. Feed det hver måned i sommeren med en all-purpose gødning og flytte den indendørs om vinteren. Ikke at have sine rødder i jorden gør det mere følsomme over for frost.

Skær friske kviste af rosmarin, som du har brug for dem til madlavning, hår skylninger eller en afslappende urte bad. Bladene kan også tørres til brug i herb puder eller skuffe breve.

Dyrkning din egen: Hvidløg

Hvidløg er en af ​​de mest alsidige planter omkring. Det benyttes flittigt i madlavning, men medicinsk klassificeret som næsten et superfood, som det har antivirale, antibakterielle og anti-svampe egenskaber. Ejendommene i hvidløg hjælp beskytter mod forkølelse og influenza og siges at hjælpe lavere blodtryk og kolesterol. (Se hvidløg Information Centre ved garlic.mistral.co.uk for mere information). Desuden er det meget let at dyrke.

Hvidløg har brug for en solrig grund med veldrænet jord og producerer en enkelt afgrøde hvert år. Adskil en leder af hvidløg i fed (særlig frø hvidløg hoveder er tilgængelige fra planteskoler, men for et første forsøg almindelig hvidløg fra supermarkedet vil gøre) og skub nelliker i jorden ca 2-3 cm dybt med spidsen opad, holde dem om en håndsbredde fra hinanden. Hver fed bliver til en ny hvidløg pære med 10-20 nelliker.

I de nordlige breddegrader, plante din hvidløg i det sene efterår, for at give det tid nok til at modnes. De første blade vises lige efter frosten sætter ind, og din hvidløg vil være klar til at høste komme juni / juli. Du må ikke høste løgene indtil deres grønne skud har vendt brun og døde ud.

Løft pærerne omhyggeligt uden at beskadige dem, og derefter bruge de døde blade at binde løgene i bundter. Hæng dem op på et køligt, tørt sted at tørre ud.

Dyrkning din egen: Basil

Basil elsker varmt tørt vejr, som synes at koncentrere sin smag. Det har brug for god jord og en solrig plet i haven. Det kan dyrkes fra frø, men må ikke sås udendørs indtil alle faren for frost er forbi.

Basil klarer sig godt i en gryde på en solrig vindueskarm, så længe det er vandes regelmæssigt og fodret med en all-purpose gødning en gang om måneden.

Pluk bladene, når du har brug for dem. Hvis du knibe ud spidsen, så basilikum vil vokse mere busket. Basil bruges bedst frisk. Til vinter reserver, holde et par potter i vindueskarmen eller placere hele basilikum blade i isterningebakker, dæk med vand og fryse.

Finde inspiration til en Tema Herb Garden

Du ønsker måske at dyrke urter til et bestemt formål, for eksempel for at lave dine egne hudplejeprodukter, at eksperimentere med køkken i et bestemt område, til at slappe af og lindre stress, til at behandle en bestemt lidelse eller blot for at tiltrække dyreliv til din have.

En tema haven er en fascinerende måde at lære om urter og deres anvendelse. Hvis du ønsker at prøve din hånd på en tema garden, prøv og besøge kloster urtehaver, hvor urter er ofte dyrkes i grupper baseret på den lidelse eller sygdom, de er beregnet til at behandle eller køkkenhaver af store huse, hvor grøntsager og urter dyrkes ofte sammen som de bruges.

Havearbejde viser er også et godt sted at samle inspiration og gode urter planteskoler vil ofte plante tema skærme, så de er værd at checke ud.

For at kunne oprette en tema urtehave, er du nødt til at forstå de betingelser, som dine valgte urter har brug for at vokse, og du skal være sikker på, at du kan give dem.

Vælge hvilke urter at vokse

For det meste, urter er fordringsløse. De vokser let og har brug for lidt at se efter, hvilket gør dem ideelle til hektisk livsstil og uerfarne gartnere ens.

Hvis du er en absolut nybegynder start med et par store potter eller en altankasse. Prøv persille, purløg, timian, og lavendel. Disse urter er tilgængelige fra enhver god herb planteskole eller havecenter. Plant dem i god kompost, vand godt og sted i en solrig plet.

Når dine grønne fingre har udviklet, tilsæt salvie, rosmarin, hvidløg, citron balsam, basilikum, chili, kamille, merian og krydrede til din samling. Disse urter kan alle dyrkes i potter eller i haven. Hvidløg ville gøre bedst i et stort vindue kasse, som giver pærer plads til at udvikle sig.

Valg af et websted for at vokse Urter

De fleste urter som en solrig beskyttet sted og veldrænet jord. Vælg et hjørne af din have eller gård, der får mindst 4 timers solskin om dagen. Hvis det er muligt, give nogle læ mod kraftig vind. Afdækning eller hegn er fint. Da de fleste krydderurter er kompakte, kan du starte med en forholdsvis lille sted og stadig vokse en god antallet af forskellige urter.

Hvis voksende urter indendørs, skal du vælge et vindue, der er i solen i et par timer hver dag. En blind på vinduet ville være godt at undgå svidning under hotteste del af dagen. Husk også, at urter dyrkes indendørs på en vindueskarm tørre ud hurtigere og derfor behøver vanding oftere som urter dyrkes udendørs.

Kan jeg Grow Urter?

Du behøver ikke at være en erfaren gartner til at vokse urter. Du behøver ikke endeløse timer af fritid eller en stor plads til en urtehave. Alt du behøver for at starte voksende urter er en lille solrig hjørne i din have, et par store potter og containere eller et par altankasser.

Start med tre eller fire urter, du kan lide, eller er mest tilbøjelige til at bruge. Når din erfaring og entusiasme vokse, udvide dit valg.