Vegetabilske: Tomater - Madlavning & opskrifter Tips

Sådan opbevarer Tomater

Opbevar aldrig tomater i køleskabet. De vil miste alle deres smag. Det bedste sted at opbevare tomater er på en solrig vindueskarm. Beklæd en skål med køkkenrulle og læg tomater ved siden af ​​hinanden, og pas på ikke at knuse dem. Opbevar dem i solen, indtil du har brug for dem.

genvej til tykkere sauce

Her er væk for at få virkelig tyk tomatsauce på kort tid.
Du skal blot simre dine purerede tomater langsomt i en tung gryde, men ikke røre. Du vil opdage, at warer fordamper fra tomaterne og stiger til toppen. Skim dette vand fra toppen, køre det gennem en si, og returnere ethvert fast stof tilbage i gryden. Ved hjælp af denne metode, vil det ikke være længe på alle, før du får en gryde med tyk sauce.

Bemærk: du kan gemme den lyserøde vand du anstrengt til suppe bestand eller tomatsaft.

Tomatsuppe

Her er hvordan du aktiverer din have friske tomater i en simpel men velsmagende tomatsuppe.
I en stor gryde varme 2 spsk olie og tilføje en hakket løg. Kog i 5 til 10 minutter indtil bud.
Rør i 3 pounds af friske tomater, der er blevet skrællet, seedet, og hakkede, med saft.
Simre indtil tomaterne er dækket i deres egen væske, omkring 25 minutter.
Sted i en foodprocessor eller blender og puré indtil glat. Retur til gryde, tilsæt salt og peber.
Varme indtil kogepunktet.
Serveres varm eller kold.

Soltørrede tomater

Hvis du ikke bor i et klima solrig nok at tørre tomater udenfor - her er en måde at få opgaven færdig inde!
Forvarm ovnen til 250 grader. Skær 8 tomater i halve eller kvarte. Bland tomat skiver, 1/2 kop olivenolie, 1 1/2 spsk balsamico eddike og nogle knust timian sammen. Læg blandingen på en cookie bakke i ovnen og bages i to eller flere timer.

Ingen Stir tomatsauce

Her er en måde at gøre tomatsauce uden den sædvanlige behov for endeløse omrøring. Du kan gøre dette ved hjælp af en langsom komfur (crock pot) i den sidste cookdown.
Gør den oprindelige madlavning på komfuret i en tung gryde og derefter hældes i en blender eller foodprocessor til puré.
Hæld pureret saucen i en crock pot på høj.
Hold låget, som vil gøre det muligt for vandet at fordampe. Et par timer senere vil du have en dejlig tyk sauce, der kræves ingen omrøring.

Må ikke køles

For at holde tomater smager deres bedste, må ikke opbevares i køleskab dem. Kolde temperaturer forårsager tomater til at miste deres smag og ændre i tekstur. Opbevare dem ved stuetemperatur.

Ovn tomatpuré

Hvis du ønsker det, kan du bruge din ovn i stedet for din brændeovn at gøre tomatpuré. Dette faktisk gør det nemmere, fordi du ikke behøver at stå over komfuret, samtidig med at det. Du kan faktisk forlade køkkenet, mens pasta kokke.
Kog tomaterne i en bradepande ved 350 grader med låg på, indtil tomaterne bryde ned. Derefter forarbejde til en puré og bage igen, denne gang på 300 grader med låget, således at vandet kan fordampe puré kan tykkere.

Fried Green Tomatoes

Skær tomater omkring 1/2 tomme tyk. Pensl med mayonnaise; drys med salt og peber. Kombiner 1/3 kop hver cornmeal og alle formål mel, og 2 spsk. revet parmesanost; skrabe tomater i blandingen. Drop 2 spsk. smør på kantede bageplade; sted i en 450 grad ovnen indtil smørret er smeltet. Placer tomater på panden; bage i 8 minutter på hver side, eller til de er gyldne.

Grundlæggende Stewed Tomater

6-8 mellemstore tomater, sukker, smør, salt og peber. Skræl tomater og skåret ud kerner. Skær i kvarte. Sæt en gryde, til sæson smage (brug sukker til at skære syre). Kog meget forsigtigt indtil de er møre. Tilsæt smør og lad det smelte i tomater.

Tomat Salsa

5 mellemstore tomater
2 tsk. hakket koriander
1/2 tsk. salt
2 tsk. balsamico
5 grønne løg
2 tsk. olivenolie
1 jalepeno peber, seedet og hakket
peber og salt efter smag
Core og terninger tomater i medium skål, tilsæt salt og lad sidde 1/2 time; hæld saft. Tilføj grønne løg, jalapeno peber og resten af ​​ingredienserne. Chill.
Gør omkring 3 kopper.

Skiver tomater

For en sommer buffet, slice tomater i halve og udhule. Fyld med pasta, kartoffel salat eller herbed ris.

Tomatsauce

5-1 / 2 £ tomater
2 løg i kvarte
4 fed hvidløg
3 laurbærblade
salt (valgfrit)
Skræl og kvart tomater. Puré, i partier om nødvendigt i foodprocessor eller blender. Der bør være omkring 11 kopper purerede tomater. Hæld i hollandsk ovn. Tilføj løg og hvidløg til processor eller blender bruges til tomater og puré. Læg løg blandingen og laurbærblade på tomater. Simre, utildækket under jævnlig omrøring, indtil fortykket, ca 2 timer. Smag til med salt og fjern laurbærblade. Opbevares i køleskab. Hvis du ikke bruger på én gang, fryse, eller kan. Gør omkring 9 kopper.

Bruge ekstra Tomater

Der er mange ting at gøre med ekstra tomater uden at kan dem. De fleste af de løsninger vil tage lidt ekstra arbejde fra din side, men du vil blive glad for at du gjorde for at gøre det, når det er tid til at høste fordelene.

* Gør salsa til at fryse. Gør det som mild eller varmt som din familie vil nyde. Ud over de tomater, skal du løg, chilipebre, hvidløg og krydderier efter eget valg. Det fungerer bedre med en roma eller anden type italiensk tomat for en tykkere sauce.

* Lav en stor portion chili (eller mere!) Og fryse i familiens størrelse eller enkelt måltid containere.

* Slå en masse flere tomater i spaghetti sauce. Brug din foretrukne opskrift på sauce og igen, fryse saucen til fremtidig brug.

* Eksperimenter med hjemmelavet ketchup, hvis du ikke allerede gør det. Det kan være sjovt at se, hvordan det viser sig. Begynd med en lille mængde, selv om, hvis det ikke viser sig at være en favorit.

* Hjemmelavet suppe såsom grøntsagssuppe ofte har en knust tomat base. Dette vil give dig en chance for at bruge nogle andre ekstra haven producere, også.

Husk, at plastbeholdere fryseanlæg generelt vil misfarve når en tomat produktet opbevares i dem.

Skiver tomater

Skær Beefsteak tomater i tykke skiver. På en stor plade, overlapper med skiver af mozzarella ost og tynde skiver rødløg. Dryp lidt olivenolie over alle, male i peber, lidt salt og drys over slivered frisk basilikum. Bedste ved stuetemperatur.

Grønne tomater

Tomater - Harvest før frost. Wrap modne grønne tomater enkeltvis i avisen og opbevare i kælderen, hvor temperaturerne er 55-58 grader Fahrenheit. Undersøg for modenhed ugentligt. (varme, fugtige 55-60 grader Fahrenheit, 80% -85% relativ fugtighed.)

Tomat og basilikum Consomme

1 1/2 spsk olivenolie, 1 hvid løg hakkede, 1 skalotteløg skiver, 2 fed hvidløg - hakket, 30 tomater hakkede, 2 spsk sukker, 1 spsk salt, 20 kopper vand, 1/2 kop hvidvin, 1 / £ 4 frisk basilikum, 10 stykker purløg
I en stor gryde, sauter løg, skalotteløg og hvidløg i olivenolie indtil de er bløde. Tilsæt tomater, koge indtil de er bløde og har udgivet deres saft. Tilsæt sukker og salt, kog i 3 minutter.
Tilsæt vand, vin, basilikum og purløg. Simre 45 minutter, stamme og cool.

Grundlæggende Fried Tomatoes

Grundlæggende Fried Tomatoes
-----------------------------
Core tomater (men ikke skræl). Skær i skiver omkring 1/2 tomme tyk, og dip til mel. Smelt smør eller bacon fedt, steger skiver indtil brune på bunden. Dreje. Krydr med Montreal Style BBQ Rub - eller bare almindelig gamle salt og peber. Serve når brune på begge sider.

Lagring Tomater

Opbevaring - for tomater - er alt. Hold tomater ved stuetemperatur, hvis det er muligt - køle dem fjerner halvdelen af ​​smag. Og hvis du skal opbevares i køleskab - prøv at tage dem ud af køleskabet en time før middag - de vil have haft tid til at komme tilbage til stuetemperatur - og smagen vil have en chance for at komme tilbage.

Tomater og Stilton

Seed og hak tomater. Drys over fladt brød med smuldret goaat ost eller Stilton. Bages ved 400 grader F. indtil ristet.

Grøn Tomat opskrift

Umodne grønne tomater er store skiver, stegt og serveres sammen æg eller hamburger.

Servering soltørrede tomater

At tjene soltørrede tomater - om hjemmelavede eller opbevares købt - prøv denne opskrift. Puré tomaterne med olivenolie, hvidløg, parmesan ost og basilikum. Spred på ristet brød.

Green Tomato

Aldrig i køleskab en tomat, der ikke er fuldt rød eller modne. Kolde temperaturer ødelægger smag og stoppe modningsprocessen. Når fuldmodne, kan en tomat være nedkølet, men kun for et par dage; længere resulterer i smag forringelse. Det er bedst at holde dem ved stuetemperatur for at opretholde deres smag.

Lækker bøf Topper

Hak og marinade i italiensk salat dressing. Brug derefter som en hamburger eller bøf topping ... eller dække fiskefileter med overlappede tomater og sauce. Det smager fantastisk!

Easy soltørrede tomater

En nem opskrift på soltørrede tomater: Ovn på laveste indstilling. Skær tomat i halve eller kvarte, kombinere lige dele salt og sukker sammen og drys på tomater. Bages indtil uudviklede og lidt hård
- omkring 12 til 14 timer. Opbevar frosset for bedre farve -handel i køleskabet for hurtigere brug.

Rich tomatsauce

Du kan få mere end det dobbelte af de anbefalede niveauer af betacaroten plus omkring 5 gram fibre, ved blot fint revet to gulerødder og tilføje det til din tomatsauce.
Dette er især godt for dem, der ikke kan lide bidder i deres sauce. Du vil ikke engang ved, det er der!

Pita / Tomat Lunch

Sauter hakket hvidløg og chilipebre i olivenolie. Tilføj skivede tomater og varme. Serveres i en pita eller side parabol.

Modning Grønne Tomater

I slutningen af ​​sæsonen sted nogen grønne tomater indendørs siden modne bananer eller æbler. De indeholder en form for modning agent, der vil bidrage til at fremskynde den rødmen af ​​din grønne frugter.

Hurtig Tomat opskrift

Skær tomater i tykke skiver. Dæk med tynde skiver af gedeost og hakket basilikum. Broil.