Vegetabilsk olie og kostvaner

Vegetabilsk olie kan spille en central rolle i stort set alle kost, men det kan være interessant at erfare, at der er både gode og dårlige variationer af olien. Læs videre for at lære om de sundhedsmæssige fordele og negative konsekvenser fremlagt af de forskellige typer af vegetabilske olier.

Ren vegetabilsk olier

Rene vegetabilske olier, olie chef blandt dem oliven, er de sundeste former for vegetabilske olier og er en fremtrædende del af mange diæter. Disse vegetabilske olier er meget let at fordøje og gøre et fantastisk stykke arbejde med at bevare de vitaminer og naturlige egenskaber oliven. Desuden rene vegetabilske olier er ganske effektive til at sænke kroppens dårlige kolesteroltal og hæve sin gode kolesterol niveauer, hvilket vil mindske din risiko for hjertesygdomme, hjerteanfald og slagtilfælde. Dette er i høj grad et resultat af de høje niveauer af antioxidative stoffer og monosaturated fedtsyrer findes i de fleste rene vegetabilske olier.

Hydrogenerede vegetabilske olier

Hydrogenerede vegetabilske olier, såsom afkortning og margarine, kan være en stor ulempe for enhver sund kost. Disse vegetabilske olier størknes som et resultat af at blive kemisk ændret fra deres naturlige væskebaserede stater. Denne proces ændrer arten af ​​mange af de fedtsyrer findes i rene vegetabilske olier, effektivt resulterer i dannelsen af ​​transfedtsyrer. Transfedtsyrer er hverken let fordøjelig eller gavnligt for dit helbred, og, når de indtages i overskud, kan vige for hjertesygdomme, tilstoppede arterier, hjerteanfald eller slagtilfælde. Mens hydrogenerede vegetabilske olier har typisk en længere holdbarhed end deres rene kolleger, overfloden af ​​sundhedsrisici, de står til at årsag minimerer enhver bekvemmelighed.