Vandkredsløbet for Kids

Vandkredsløbet for Kids

Forståelse af vandets kredsløb, for børn, er det første skridt i retning af at forstå geovidenskab. Den hydrologiske cyklus, eller vandkredsløbet, forklarer det væsentlige processer vandet går igennem for at komme fra fordampning for regn til vores drikkevand. Undervisning vandkredsløbet for børn vil hjælpe dem til bedre at forstå vigtigheden af ​​vores drikkevandsforsyning samt vigtige processer, at jorden går igennem.

Trin af vandets kredsløb for børn at huske

Disse trin er ikke svært, og hvis du lære børn at tænke på dem, de gør logisk mening.

Fordampning

Det første skridt til at lære om vandets kredsløb er at forstå, hvordan fordampning virker. Vand, ligesom alle elementer, kan eksistere i tre faser: vand, væske og gas. Fordampning er processen med vand skifte fra en væske til en gas.

Kondens

Da vandet fordamper, det køler. Når den er afkølet, viser det sig igen i bittesmå vanddråber, som igen bliver skyer. Når skyerne bliver for fuld, vi indtaster vores næste skridt af vandkredsløbet.

Nedbør

Til sidst, skyer bliver for fuld af vanddråber. Som de bliver for fuld, vanddråber falder, og vi har regn eller sne eller en anden type af nedbør.

Afstrømning og Nedsivning

Noget af vandet bliver på jordens overflade i reservoirer, søer og oceaner. Andre vand siver ned i jorden. Det tager omkring ni dage at fuldføre vandkredsløbet. For børn, kan det være en rigtig fascinerende punkt at studere.

Simuler vandkredsløbet at Home

For at hjælpe børn at forstå begreber i relation til vandkredsløbet, kan du faktisk simulere vandkredsløbet hjemme og se det i aktion med denne enkle model.

Du skal bruge:

 • en solrig vindue
 • en stor plastik baggie
 • en almindelig størrelse (ca. 8 ounce) plastik kop
 • vand
 • permanent markør
 • lille lineal med cm markeringer
 • videnskabelige tidsskrift

Trin 1 --Fill plast kop med lunkent vand. Marker vandstanden på siden af ​​koppen med en permanent markør og skrive datoen ud for mærket.

Trin 2 --Put koppen i et solrigt vindue og placer plastic baggy over koppen.

Trin 3 --Each dag, på omtrent samme tid, marker vandstanden. Hvis det overhovedet er muligt, forsøge at gøre dette uden at fjerne plastikposen helt.

Hvad du skal se: I løbet af flere dage, vil vand fordampe. Dette er tydeligt ved mærkning vandstanden. Hver dag vandstanden vil være lavere og lavere. Omvendt hver dag vil se flere og flere vanddråber på indersiden af ​​plastposen.

Hvis du er særligt eventyrlystne, prøve at lave en model landsby inde i et lille akvarium. Du kan oprette en rigtig sø og flod, og også omfatte nogle grønne, hvis du ønsker. Dæk akvarium med stramtsiddende plastfolie og observere.

Ressourcer til Undervisning i vandkredsløbet for Kids

Der er mange ressourcer til at undervise i vandkredsløbet. Mange af de bedste af dem er helt gratis fra internettet og kommer fra bevarelse vand grupper samt den amerikanske regering.

Websites at undervise om vandkredsløbet

Her er en liste over informative hjemmesider:

 • USGS har en fuld farve vandkredsløbet diagram samt materialer, som du kan printe ud. Du kan også downloade en gratis dækkeserviet for børn at farve og brug.
 • iKnowThat.com tilbyder også et afsnit om vejr og vandkredsløbet under deres videnskab link. Det er addictively interaktiv, og børn kan endda finde nogle aktiviteter, som de kan gøre derhjemme.
 • EPA har en fremragende side med links til mange sites, der tilbyder freebies, forklaringer og interaktive online udstillinger til at studere vandkredsløbet.

Bøger, der underviser Om vandkredsløbet

Disse er nogle fremragende bøger, som lærer om vandkredsløbet.

 • The Magic School Bus: Wet All Over
 • Den Snowflake: En vandkredsløbet Story
 • The Life og Times of en dråbe vand