Valg og Omsorg for House Planter

Valg og Omsorg for House Planter

Når det er for koldt til havearbejde udendørs, mange gartnere henvende sig til stueplanter. Dyrkning af planter i den gennemsnitlige hus er en smule anderledes end at dyrke dem udendørs, men ikke en vanskelig opgave.

Valg Planter

De fleste stueplanter faktisk tropiske planter. Mange arter kan dyrkes i det gennemsnitlige hus; tjek behov hver slags, før du tager den med hjem.

Vælge planter, der ser sunde. Undgå planter, der har brune bladrande, mange gule blade, visne blade eller pletter. Køb ikke en plante med beskadigede blade eller stilke, eller en plante, der er blevet behandlet med en "blad glans" produkt.

En plante, der har nogle unge vækst er et godt valg. Planter med blade og blomsterknopper er sikre tegn på et godt helbred.

Kontroller undersiden af ​​bladene for tegn på insekter eller sygdom, inden de køber.

Omsorg for dit hus Planter

Lys

Lys er den vigtigste forudsætning for at opretholde en sund stueplanter. Intensiteten af ​​lys og antallet af timer, lys, der kræves, vil variere afhængigt af typen af ​​plante, du choose.Southern vinduer har den mest intense lys og er den varmeste. Øst og vest vinduer har omkring halvdelen af ​​lyset fra en sydvendt vindue. Northern engagementer har normalt mindre end en fjerdedel af lysintensiteten af ​​sydlige dem.

Hvis dine vinduer ikke har nok lys til den slags stueplante, du ønsker at vokse, kan du supplere med kunstigt lys. Lysstofrør gøre ganske godt, men du kan også vælge særlige fuld spektrum lys, hvis dine planter er mere følsomme. Husk, at alle planter kræver en periode med mørke, så ikke forlade anlægget lys på hele natten. Omkring 16 timers lys er masser, og mindre er normalt tilstrækkeligt.

Vand

Forkert vanding er dødsårsagen for mange stueplanter. Der er ingen hårde og usmidige regel for vanding; behovene hos de forskellige planter, pottejorden, samlet fugtighed og temperatur hele påvirke behovet for vand.

Vand dit hus planter, når de nederste to tredjedele af potten, hvor planternes rødder er, begynder at tørre ud. Du kan ikke se, om en plante har brug vanding ved at kigge på det. Stikke fingeren i jorden; hvis det føles tør nær bunden af ​​potten, vand det.

Vand grundigt. Lad vandstrømmen gennem potten og dryppe ud drænhuller i bunden. Du kan være nødt til at flytte anlægget, før vanding at undgå at beskadige dine møbler. Lad ikke planten sidde i vand, der er løbet; tømme underkop efter det fylder.

For de fleste anlægstyper, skal du vente, indtil anlægget er tør på to tredjedele niveau til vand igen.

Nogle planter er følsomme over for kemikalier i vandværksvand. Se vanding med renset vand i stedet. Andre er følsomme over for vandtemperaturen. Stuetemperatur vand er det bedste valg.

Fugtighed

Huse med centralvarme er ofte for tør for stueplanter, selv om de føler sig trygge for mennesker. Gruppering planter sammen vil hæve luftfugtigheden lidt i deres umiddelbare nærhed.

Placering af planter på en bakke fyldt med grus eller små sten og vand vil også øge luftfugtigheden. Efterhånden som vandet fordamper, bliver luften mere fugtigt. Bare ikke lade potterne sidde direkte i vandet.

Misting planter kan også hæve fugtigheden for en kort tid. Altid tåge om morgenen; våd blade natten øger risikoen for sygdom.

Ventilation

De fleste stueplanter er meget følsomme over for træk, uanset om varm eller kold. Mange er også følsomme over for gas eller andre forurenende stoffer i luften.

Jord

Den pottemuld medium bør være ganske porøs til at yde ordentlig dræning og beluftning, men det skal være tæt nok til at bevare nogle vand og næringsstoffer. Mange kommercielt tilberedt "pottemuld jord" Faktisk har ingen jord i dem overhovedet. Potteplanter normalt få deres næringsstoffer fra anvendte gødning i stedet fra potning medium.

Befrugtning

Ligesom andre planter, hus planter kræver nitrogen, phosphorsyre og kalium. Flydende gødning er bedst for planter, der dyrkes indendørs.