Uvenlig Katte

Uvenlig Katte


Selv om de fleste katte er enten venlige, eller tolerante over for mennesker, der er tilfælde, hvor katte og mennesker ikke mesh. Nogle katte foretrækker bare én person også. Her besøgende stille spørgsmål om katte, der handler ligefrem uvenlig.

Cat Antipatier Andre

Jeg har en venlig, sød, to-årige hunkat. Imidlertid bliver hun aggressiv, bange og ofte hvæser omkring min mand, teenage søn, og alle fremmede (besøgende). Dette problem opstår, før de selv får en chance for at klappe hende. Eventuelle forslag til, hvordan man kan forbedre denne adfærd? Jeg har også en fire-årig kvinde - de to katte får sammen fint.

~~ Susanne

Ekspert Svar

Hej Susanne,

Det lyder som din kat har nogle angst spørgsmål. Desværre er en adfærd, der kan være vanskelig at ændre. Hun er sandsynligvis bange og nye mennesker er traumatisk for hende. Der er et par ting, du kan prøve, der kan hjælpe.

  • Spørg din mand og søn til at bevæge sig langsomt og tale lav og blød til hende.
  • Isoler hende, mens hun spiser for at undgå mad aggression
  • Pick katten op og forsigtigt lægge hende på din mand eller søn skød. Fortæl mændene at klappe hende og tale med hende blidt. Du er dybest set forsøger at hjælpe hende indse, at de ikke vil skade hende.
  • Lad din mand og søn til at fodre hende i det mindste en del af tiden.

Jeg mener virkelig, det første skridt er at få hende på god fod med din nærmeste familie. Selv om det ville være rart at have hende blive venlige mod besøgende samt, det er ikke nær så vigtigt.

Det er sandsynligt, at hun kunne forbedre sin egen med tiden og som hun føler sig mere og mere sikker i din familie. Der er nogle medikamenter for katte angst, men jeg kan ikke anbefale at give din kat medicin medmindre det er absolut afgørende for kattens helbred. Der er bare alt for mange potentielle bivirkninger fra medicin og en kat lever er meget følsom over for giftstoffer.

~~ Lori