Usunde Forældre, Usunde Kids?

Af Grete Hornstrom, RD

Senest ser det ud til, at der er en uendelig strøm af opdateringer om amerikanernes vægt problem. Tænd for tv'et, vil du se en million reklamer forsøger at hjælpe amerikanerne blive sundere, tab vægt, og spise en mere varieret kost. Kig på en avis, magasin eller online nyhedskilde, er der nogle ekspert diskuterer de sundhedsmæssige problemer, der er forårsaget af overvægt og usund livsstil. Men de fleste af disse historier taler om voksne, der har vægt problemer, ikke om børn eller familier. Først for nylig har fedme blandt børn blive en førende diskussionsemne. Dette er ansporet af First Lady Michelle Obama og hendes indsats for at gøre børn mere bevidste om betydningen af ​​sund kost, daglig motion, og vælge sunde fødevarer. Men hvad betyder det First Lady taler om et sundere liv eller et tv-show skubber folk til at tabe sig har at gøre med dig og din families vægt?

Svaret er alt. Forskning har vist, at hvis den ene forælder er overvægtig er der en god chance for, at deres børn bliver overvægtige. Hvis begge forældre er overvægtige så chancerne for deres børn bliver overvægtige stige betydeligt. Desværre, når et barn er overvægtig, deres vægt problemer normalt fortsætte ind i voksenalderen - det er ikke noget, de nemt "vokse ud af." På grund af dette faktum, mange sundhedspersonale mener denne generation af børn kan være den første til at ikke overleve deres forældre. Men denne tendens behøver ikke at fortsætte. Forældre har mulighed for at lære deres børn at spise bedre, øge den daglige fysiske aktivitet og leve et sundere livsstil. Indtil puberteten, har forskere konstateret, at forældre har en stærk indflydelse på deres børns beslutninger. Det betyder, at raske forældre er mere tilbøjelige til at hæve raske børn. Og hvis familier ændre deres liv sammen, de er mere vellykket og opbygge et stærkt fundament for livslang sundhed. Den vigtigste del af at ændre, hvordan familier spiser er at gøre små ændringer langsomt.

Lad os se på en typisk amerikansk familie, vi vil kalde Smiths og hvordan de var i stand til at tage nogle små skridt, der resulterede i de store livsstilsændringer. Mrs. Smith har været overvægtig siden hun var i college og Mr. Smith, når en high school atlet, begyndte deponering skalaerne i hans sene 30'erne. De har begge type II-diabetes (voksen-debut diabetes) og forhøjet blodtryk. De er en travl familie, og forældrene føler sig for træt til motion i slutningen af ​​en hektisk dag. De har to børn, aldre 7 og 10, som er både at vide af deres læge, at de er overvægtige for deres alder. Da Mrs. Smith hører, at hendes børn er på samme spor til unhealthiness at hun og hendes mand er på, beslutter hun, at det er tid til familien til at foretage nogle ændringer. Hun begynder gradvist at ændre deres aftensmad til fedtfattig proteiner (som Tyrkiet og fisk) og madlavning mere dampet grøntsager, i stedet for stegte dem, kvæles i saucer. I stedet for soda, begynder de at drikke fedtfattig mælk eller vand med måltider. I første omgang alle klager, fordi de savner deres sauce og sodavand, men efter omkring en uge ingen synes at huske de kalorie-laden side retter. Dernæst beslutter hun, at når hun dagligvarebutikker, vil der ikke være mere at købe de fuldfede tortilla chips og ændringer til bagte chips og tilføjer andre lavere fedtindhold muligheder som hele saltkringler hvede. Der var ingen klager med denne ændring, da ingen selv bemærket. Fru Smiths næste skridt var at foretage nogle ændringer i de søde desserter hendes børn så elskede. Hun fik kreative og fundet måder at gøre slik behandler fra ting som frisk frugt og fedtfri frossen yoghurt. Familiens favorit ny efter middag behandler er æbler, toppet med kanel og rosiner drysses med valnødder. Ikke kun gjorde de Smiths tabe sig og føle sig bedre, begyndte de udøver sammen som en familie. De besluttede, som en familie, at uddanne sig til en 5K løb og køre sammen om aftenen til at forberede.

For hver familie ligesom Smiths er der mange andre, der fortsætter på deres vej unhealthiness. Disse familier underviser deres børn, at det ikke er vigtigt at føle sig godt og leve et sundt liv. Disse familier er ved deres børn op til helbredsproblemer senere i livet og hjælpe i deres kamp med selvopfattelse. Det vil tage en bevidst indsats for at ændre din families liv, men det er værd at kæmpe. Hjælp din familie bliver sundere ligesom Smiths gjorde, og i den proces, du kan endda udvikle en stærkere familie obligation.