USDA Food Pyramid Anbefalinger for en afbalanceret kost

USDA mad pyramide giver nogle solide retningslinjer for amerikanerne at følge, så de kan træffe de bedste valg af fødevarer for deres helbred. Disse retningslinjer skitsere, hvad der typisk betragtes som en "sund kost", og stress spise en række fødevarer fra alle de forskellige fødevaregrupper for at få de nødvendige vitaminer, mineraler og energi fra fødevarer.

Hvad er en afbalanceret kost?

USDA beskriver en sund og varieret kost som en, der:

  • Omfatter en bred vifte af frugt, grøntsager og fuldkorn
  • Fremhæver fedtfri og fedtfattig mælk og mejeriprodukter
  • Stammer protein fra fisk, fjerkræ, magert kød, æg, bønner og nødder
  • Indeholder ikke store mængder af mættet fedt, kolesterol, tilsat sukker eller salt

De USDA retningslinjer er på plads til at gøre det muligt for folk at foretage smarte valg fra hver fødevarer gruppe, så de får mest næring fra de kalorier, de spiser. Den er beregnet til at hjælpe folk holde sig inden for deres daglige kaloriebehov behov, mens stadig gør dem til at føle fuld, samt genkende en balance mellem kost og fysisk aktivitet.

Brug online mad dagbog, Fitday giver at sikre, at du spiser en velafbalanceret kost og til at spore dine daglige fødeindtagelse.

USDA Food Anbefalinger

På Food Pyramid sat ud af USDA, er fødevarer opdelt i følgende grupper:

Korn

Disse er alle fødevarer fremstillet af hvede, majsmel, ris, havre, byg eller andre korn. Disse bliver så yderligere opdelt i fuldkorn og raffineret korn. Halvdelen af ​​alle kerner spises daglig bør være fuldkorn, og en persons behov for korn med varierer baseret på alder, køn og aktivitetsniveau, men vil falde et eller andet sted i det 5 to 8 ounce daglig rækkevidde.

Grøntsager

Denne gruppe omfatter alle grøntsager, samt alle 100% grøntsagssaft. Grøntsager kan være rå eller kogte, samt frisk, dåse eller frosne. Disse er yderligere kategoriseret i mørkegrønne grøntsager, stivelsesholdige grøntsager, appelsin grøntsager, ærter og bønner og andre grøntsager. De fleste voksne kræver 2 til 3 kopper grøntsager dagligt.

Frugter

Disse omfatter alle frugter og frugtsaft, herunder friske frugter, konserverede frugter, frosne frugter og tørrede frugter. For at opretholde en sund kost, vil voksne typisk nødt til at spise 1 ½ til 2 kopper frugt dagligt.

Mælk

Denne gruppe omfatter alle flydende mejeriprodukter, samt mange fødevarer fremstillet af mælk. Det anbefales, at du vælger fedtfattig eller fedtfri mejeriprodukter til den bedste sundhed. Voksne kræver 3 kopper mælk og mejeriprodukter dagligt.

Kød og bønner

Denne gruppe omfatter alle kød, fisk, tørrede bønner og ærter, æg, nødder og frø. Alle valg i denne gruppe skal være magert eller fedtfattig. Fisk, nødder og frø alle er lavet af sunde olier, så disse valg skal anvendes i stedet for kød og fjerkræ, når det er muligt. Afhængig af alder og aktivitetsniveau, bør de fleste voksne har overalt mellem 5 og 6 ½ ounce af kød og bønner produkter dagligt.

Olier

Disse omfatter alle fedtstoffer, der er faste eller flydende ved stuetemperatur ligesom vegetabilske olier, nødder og nøddeolie, nogle typer af fisk og avocadoer. Det anbefales, at de fleste af dit fedt indtag kommer fra enkeltumættet og flerumættet fedt. Mættet fedt bør spises med måde og transfedt bør næsten undgås. De fleste voksne bør spise mellem 5 og 7 teskefulde olie dagligt afhængig af alder, køn og aktivitetsniveau.

Ved at vælge en bred vifte af fødevarer fra alle disse fødevaregrupper på daglig basis, vil du være at spise en sund og afbalanceret kost.