Urtemedicin for migræne hovedpine

Urtemedicin for migræne hovedpine


Matrem er en traditionel, europæisk urtemedicin for migræne hovedpine. Dens anvendelse har vundet stigende accept i det medicinske samfund i de seneste to årtier som et alternativ til over-the-counter lægemidler.

Moderne medicin har gjort store fremskridt for at yde nødhjælp til migræne-ramte. Stoffer som amerge og imitrex arbejde for at lindre migræne ved at ændre muskeltonus af de særlige arterier findes i hjernen, der forårsager migræne. Disse stoffer er ikke uden bivirkninger, hvilket gør naturlægemidler såsom Matrem en stadig mere attraktiv mulighed.

Migræne er en type af vaskulær hovedpine, der er forårsaget af vaskulære spasmer af visse blodkar i hjernen. Som sådan kan de ikke effektivt kan behandles med smertestillende medicin, som blot er målrettet mod blændende smerte. Ulidelig som det er, migræne smerte er blot et symptom på den underliggende årsag til migræne. Matrem menes at være et effektivt urtemedicin for migræne hovedpine, fordi det er rettet mod den egentlige årsag til denne invaliderende tilstand.

Matrem som en urtemedicin til Migræne Hovedpine

Matrem (Matrem) har traditionelt været brugt som en urtemedicin for migræne, med rapporteres relativt få bivirkninger. Også kaldet bachelor knap, denne aromatiske, flerårig urt er hjemmehørende i det sydøstlige Europa. Mens nogle anekdotiske rapporter viser, at Matrem kan være en effektiv behandling for aktive migrænehovedpiner denne urt besidder de mest lovende som et forebyggende middel mod migræne.

Sådan fungerer det

Klinisk forskning har isoleret og identificeret de vigtigste aktive komponenter i Matrem som en gruppe af forbindelser kaldet sequiterpene lactoner (STL). Den vigtigste STL er parthenolid, som omfatter op til 85 procent af det totale STL indholdet fundet i Matrem.

STLs menes at forebygge de vaskulære spasmer, der forårsager migræne ved at regulere serotonin mekanisme samt hæmning af frigørelsen af ​​histimine og prostaglandin. Det menes også, at den har en anti-inflammatorisk virkning ved at nedsætte sekretionen af ​​pro-inflammatoriske enzymer efter bestemte hvide blodlegemer kaldet polymorfkernede leukocytter (PMN'er).

Kliniske undersøgelser viser, at daglige orale doser af Matrem er effektive til at reducere hyppigheden og sværhedsgraden af ​​migræne hovedpine. Resultater fra en 1997 dobbelt-blindt, placebo undersøgelse foretaget i Israel viste, at deltagerne blev behandlet med Matrem oplevede en signifikant reduktion i intensiteten af ​​deres migræne hovedpine. Der var også en signifikant reduktion i sværhedsgraden af ​​associerede symptomer, såsom kvalme og opkastning samt lys og lyd følsomhed. Der blev ikke rapporteret om alvorlige bivirkninger

Anbefalet dosering

At give migræne relief, der skal tages oralt dagligt Matrem præparater. Den indkapslede form af tørret Matrem blade er den oftest foreskrevne form, fordi tygge de friske Matrem blade kan forårsage sår i munden. Den typiske standardiserede præparatet indeholder mindst 0,2 procent parthenolides, den aktive bestanddel i Matrem. (Højere koncentrationer er fint, også). Den anbefalede daglige dosis er mindst 125 mg af dette præparat.

For de mest effektive, langsigtede behandling af migræne med Matrem, bør migrænikere tage den anbefalede præparat Matrem på regelmæssig basis for et antal måneder. Medicinsk forskning viser, at en periode på fire til seks uger er påkrævet, før nogen resultater vil blive noteret.

Matrem bivirkninger

  • Gravide kvinder må aldrig tage Matrem, som det er kendt for at forårsage uteruskontraktioner.
  • Matrem er bitre styrkende egenskaber kan forårsage mavesmerter, hvis de tages af folk, der lider af galdeblære betingelser eller mavesår.
  • Mennesker, der er allergiske over for urter i ragweed familie som tusindfryd, morgenfruer og krysantemum kan også have allergiske reaktioner til Matrem.

Andre urter anvendes til behandling af migræne hovedpine

Mens Matrem er den mest anvendte urtemedicin til migræne hovedpine, har et par andre urter traditionelt været brugt til at behandle denne tilstand:

  • Ginger (Zingiber officinale)
  • Lavender (Lavandula officinalis)
  • Hestehov (Rød Hestehov)
  • Rosmarin (Rosmarinus officinalis)
  • Pebermynte (Mentha piperita)


Som altid, skal du rådføre dig med din læge, før du begynder at tage Matrem eller anden urtemedicin. Dette vil væbne dig med det bedste fra både konventionelle og naturlægemidler visdom til at tage på din migræne hovedpine.