Ungdom

Ungdom

Definition

Nogle gange refereret til som teenage år, unge eller pubertet, ungdomsårene er overgangsperioden mellem barndom og modenhed, der forekommer omtrent i alderen 10 og 20.

Beskrivelse

Ordet ungdomsårene stammer fra latin, stammer fra verbet adolescere, som betyder "at vokse ind i voksenalderen." Ungdommen er en tid med at flytte fra den umodenhed af barndommen i modenhed voksenalderen. Der er ingen enkelt begivenhed eller skel, der betegner afslutningen af ​​barndommen eller i begyndelsen af ​​puberteten. Snarere eksperter tænker på overgangen fra barndommen ind i og gennem ungdomsårene som består af et sæt af overgange, der udfolder sig gradvist, og som berører mange aspekter af den enkeltes adfærd, udvikling og relationer. Disse overgange er biologiske, kognitive, sociale og følelsesmæssige.

Pubertet

Den biologiske overgang af puberteten, eller pubertet, er måske den mest observerbare tegn på, at puberteten er begyndt. Teknisk set puberteten refererer til den periode, hvor en person bliver i stand til seksuel reproduktion. Mere bredt set imidlertid puberteten bruges som en kollektiv betegnelse for alle de fysiske forandringer, der sker i den voksende pige eller dreng som individet går fra barndommen ind i voksenalderen.

Timingen af ​​fysisk modning varierer meget. I USA, menarche (menstruationens) forekommer typisk omkring 12 år, selv om nogle unge begynder puberteten, når de kun er otte eller ni, andre, når de er godt i deres teenagere. Varigheden af ​​puberteten varierer også meget: 18 måneder til seks år i piger og to til fem år i drenge.

De fysiske forandringer i puberteten er udløst af hormoner, kemiske stoffer i kroppen, der virker på specifikke organer og væv. I drenge en større ændring, der er afholdt i puberteten er den øgede produktion af testosteron, et mandligt kønshormon, mens pigerne opleve øget produktion af det kvindelige hormon østrogen. I begge køn, en stigning i væksthormon producerer den unge vækstspurt, den markante stigning i højde og vægt, der markerer den første halvdel af puberteten.

Måske de mest dramatiske ændringer i puberteten indebærer seksualitet. Internt gennem udvikling af primære kønskarakterer, unge bliver i stand til seksuel reproduktion. Eksternt som sekundære kønskarakterer synes, piger og drenge begynder at ligne modne kvinder og mænd. I drenge primære og sekundære kønskarakterer normalt dukke op i en forudsigelig rækkefølge, med hurtige vækst i testiklerne og pungen, ledsaget af fremkomsten af ​​kønsbehåring. Omkring et år senere, da spurt vækst begynder, penis vokser også større, og pubeshår bliver grovere, tykkere, og mørkere. Senere kommer stadig vækst af ansigtet og kroppen hår, og en gradvis sænkning af stemmen. Omkring midten af ​​ungdomsårene interne ændringer begynde at gøre en dreng stand til at producere og ejakulere sæd.

I piger, udvikler seksuelle karakteristika i en mindre regelmæssig sekvens. Normalt det første tegn på puberteten er en let forhøjelse af brysterne, men sommetider indledes ved fremkomsten af ​​kønsbehåring. Kønsbehåring skifter fra sparsomme og dunet at tættere og grovere. Samtidig med disse ændringer er udvikling yderligere bryst. I teenagepiger, interne seksuelle ændringer omfatter modning af livmoderen, skeden, og andre dele af det reproduktive system. Menarche, den første menstruation, sker relativt sent i puberteten. Regelmæssig ægløsning og evnen til at bære et barn til fuld sigt normalt følger menarche med flere år.

Kognitiv Transition

Et andet element af passagen gennem puberteten er en kognitiv overgang. Sammenlignet med børn, unge tænke på måder, der er mere avanceret, mere effektiv og generelt mere komplekse. Dette er tydeligt i fem forskellige områder af kognition.

Først i løbet af ungdomsårene individer bliver bedre i stand end børn til at tænke over, hvad der er muligt, i stedet for at begrænse deres tanker om, hvad der er virkeligt. Betragtninger børns tænkning er orienteret mod her og nu (dvs. til ting og begivenheder, som de kan observere direkte), unge er i stand til at overveje, hvad de observerer på baggrund af hvad der er muligt, de kan tænke hypotetisk.

For det andet, under passagen ind i puberteten, enkeltpersoner bliver bedre i stand til at tænke på abstrakte ideer. For eksempel unge finde det lettere end børn til at forstå den slags højere orden, abstrakt logik forbundet med ordspil, ordsprog, metaforer og analogier. Den unges større anlæg med abstrakt tænkning tillader også anvendelsen af ​​avancerede ræsonnement og logiske processer til sociale og ideologiske spørgsmål. Dette ses tydeligt i den unges øgede anlæg og interesse i at tænke interpersonelle relationer, politik, filosofi, religion, og moral-emner, der vedrører disse abstrakte begreber som venskab, tro, demokrati, retfærdighed og ærlighed.

For det tredje, i løbet af ungdomsårene individer begynde at tænke mere ofte om processen med at tænke selv, eller metakognition. Som et resultat, kan unge vise øget introspektion og selvbevidsthed. Selvom forbedringer i metakognitive evner give vigtige intellektuelle fordele, en potentielt negativ biprodukt af disse fremskridt er tendensen for unge til at udvikle en form for egocentrisme, eller intens optagethed af selvet. Akut adolescent egocentrisme fører undertiden teenagere til at tro, at andre konstant ser og evaluere dem. Psykologer refererer til dette som den imaginære publikum.

En fjerde ændring i kognition er, at tænke tendens til at blive multidimensional, snarere end begrænset til et enkelt emne. Betragtninger børn har tendens til at tænke over tingene et aspekt ad gangen, unge beskriver sig selv og andre i mere differentierede og komplicerede vilkår og finder det lettere at se på problemer fra flere perspektiver. At være i stand til at forstå, at folks personligheder er ikke ensidig, eller at sociale situationer kan have forskellige fortolkninger, afhængigt af ens synspunkt tillader unge at have langt mere sofistikerede og komplicerede relationer med andre mennesker.

Endelig er mere tilbøjelige end børn til at se tingene som relativ, snarere end absolutte unge. De er mere tilbøjelige til at sætte spørgsmålstegn ved andres påstande og mindre tilbøjelige til at acceptere "fakta" som absolutte sandheder. Denne stigning i relativisme kan være særligt irriterende for forældre, som måske føler, at deres unge børn spørgsmålstegn ved alt bare af hensyn til argumentet.

Følelsesmæssig Transition

Ungdommen er også en periode med følelsesmæssig overgang, præget af ændringer i den måde individer se sig selv og i deres evne til at fungere selvstændigt. Som unge modnes intellektuelt og undergår kognitive ændringer, de kommer til at opfatte sig selv i mere avancerede og differentierede måder. Sammenlignet med børn, der har tendens til at beskrive sig selv i relativt enkle, konkret er mere tilbøjelige til at ansætte komplekse, abstrakte, og psykologiske selv-karakteriseringer unge. Som enkeltes selv-forestillinger bliver mere abstrakt og efterhånden som de bliver bedre i stand til at se sig selv i psykologiske termer, bliver de mere interesseret i at forstå deres egen personlighed, og hvorfor de opfører sig som de gør.

For de fleste unge, om en følelse af selvstændighed, eller uafhængighed, er så vigtig en del af den følelsesmæssige overgang ud af barndommen som er ved at etablere en følelse af identitet. I løbet af ungdomsårene, er der en bevægelse væk fra afhængighed typisk for barndommen mod autonomi typisk for voksenalderen. For eksempel, ældre unge generelt ikke haste til deres forældre, når de er ked, bekymret, eller har behov for hjælp. De ser ikke deres forældre som alvidende eller almægtig, og ofte har en stor følelsesmæssig energi pakket ind i relationer uden for familien. Desuden ældre unge er i stand til at se og interagere med deres forældre som mennesker, ikke bare som deres forældre. Mange forældre finder, for eksempel, at de kan betro sig til deres unge børn, noget der ikke var muligt, når deres børn var yngre, eller at deres unge børn nemt kan sympatisere med dem, når de har haft en hård dag på arbejdet.

At være uafhængig, betyder dog mere end blot at føle uafhængige. Det betyder også at kunne træffe beslutninger og til at vælge en fornuftig fremgangsmåde. Dette er en særlig vigtig funktion i det moderne samfund, hvor mange unge er tvunget til at blive uafhængige beslutningstagere i en tidlig alder. Generelt findes forskere, at beslutningstagning evner forbedres i løbet af de unge år, med gevinster fortsatte langt ind de senere år i high school.

Mange forældre spekulerer om modtagelighed unge til gruppepres. Generelt undersøgelser, kontrast forælder og peer påvirkninger viser, at i nogle situationer, peers 'udtalelser er mere indflydelsesrige, mens det i andre, forældre' er mere indflydelsesrig. Konkret er mere tilbøjelige til at være i overensstemmelse med deres jævnaldrende meninger unge, når det gælder kortsigtede, dag-til-dag, og sociale spørgsmål-stilarter kjole, musiksmag, og valg blandt fritidsaktiviteter. Dette gælder især i junior high school, og de første år af gymnasiet. Når det kommer til langsigtede spørgsmål vedrørende uddannelsesmæssige eller erhvervsmæssige planer dog eller værdier, religiøse overbevisninger og etiske spørgsmål, teenagere påvirkes i en større måde af deres forældre.

Modtagelighed for indflydelse af forældre og kammerater ændringer i ungdomsårene. Generelt i barndommen, drenge og piger er stærkt orienteret mod deres forældre og mindre mod deres jævnaldrende; gruppepres i de første elementære skoleår er ikke specielt stærk. Da de nærmer ungdomsårene dog børn blevet lidt mindre orienteret mod deres forældre og mere orienteret mod deres jævnaldrende, og gruppepres begynder at eskalere. I den tidlige pubertet, overensstemmelse med forældre fortsætter med at falde og overensstemmelse med jævnaldrende og gruppepres fortsætter med at stige. Det er ikke før midten ungdomsårene at ægte adfærdsmæssige uafhængighed opstår, når overensstemmelsen med forældrene samt jævnaldrende falder.

Social Transition

Ledsager de biologiske, kognitive og følelsesmæssige overgange i ungdomsårene er vigtige ændringer i den unges sociale relationer. Developmentalists har brugt megen tid kortlægge de ændringer, der finder sted med venner og med familiemedlemmer som de enkelte bevæger sig gennem de unge år.

Et af de mest bemærkelsesværdige aspekter af den sociale overgang i ungdomsårene er stigningen i mængden af ​​tid individer tilbringer med deres jævnaldrende. Selvom forholdet til alder-hjælpere findes godt før puberteten, i løbet af teenage år de ændrer i betydning og struktur. For eksempel er der en kraftig stigning i ungdomsårene i den enorme mængde af tid individer tilbringer med deres jævnaldrende og i den relative tid, de tilbringer i selskab med jævnaldrende versus voksne. I USA, langt over halvdelen af ​​den typiske unge vågne timer tilbringes med jævnaldrende, i modsætning til kun 15 procent med voksne, herunder forældre. For det andet, i løbet af ungdomsårene, peer-grupper fungerer langt oftere med en voksen, end de gør i barndommen, og oftere inddrage venner af det modsatte køn.

Endelig, mens børns peer relationer hovedsageligt er begrænset til par af venner og relativt små grupper-tre eller fire børn ad gangen, for eksempel-ungdomsårene markerer fremkomsten af ​​større grupper af jævnaldrende eller folkemængder. Folkemasserne er store kollektiver med ligeså stereotype personer, som måske eller måske ikke bruge meget tid sammen. I moderne amerikansk gymnasier, typiske skarer er "jocks", "hjerne", "nørderne", "populars", "druggies," og så videre. I modsætning til kliker, skarer ikke indstillinger for unges intime interaktioner eller venskaber, men i stedet bruges til at lokalisere den unge (for sig selv og andre) inden for den sociale struktur på skolen. Samt, folkemængderne selv tendens til at danne en slags sociale hierarki eller kort på skolen, og forskellige skarer ses som forskellige grader af status eller betydning.

Betydningen af ​​jævnaldrende i den tidlige ungdom falder sammen med ændringer i den enkeltes behov for intimitet. Som børn begynder at dele hemmeligheder med deres venner, loyalitet og engagement udvikle sig. I løbet af ungdomsårene, søgen efter intimitet intensiveres, og selv-afsløring mellem bedste venner bliver en vigtig tidsfordriv. Teenagere, især piger, tilbringe en hel del tid på at diskutere deres inderste tanker og følelser, forsøger at forstå hinanden. Opdagelsen af, at de har tendens til at tænke og føle det samme som en anden bliver en anden vigtig basis af venskab.

Et af de vigtige sociale overgange, der finder sted i ungdomsårene vedrører fremkomsten af ​​seksuelle og romantiske relationer. I det moderne samfund, begynder de fleste unge mennesker dating engang i den tidlige pubertet. Dating i løbet af ungdomsårene kan betyde en række forskellige ting, fra tilknyttede aktiviteter, der bringer mænd og kvinder sammen (uden megen egentlig kontakt mellem kønnene); at gruppere datoer, hvor en gruppe af drenge og piger går i fællesskab (og tilbringer en del af tiden som par og en del af tiden i store grupper); til afslappet dating som par; og til alvorlige engagement med en fast kæreste eller veninde. Flere unge har erfaring i blandet køn gruppe aktiviteter som parter eller danse end dating, og flere har erfaring med dating end i at have en seriøs kæreste eller veninde.

De fleste unges første erfaring med sex falder ind under kategorien af ​​"autoerotic adfærd," seksuel adfærd, der opleves alene. De mest almindelige autoerotic aktiviteter rapporteret af unge er erotiske fantasier og onani. Ved den tid, de fleste unge er i gymnasiet, har de haft nogle erfaringer med seksuel adfærd i forbindelse med et forhold. Den unge risikoadfærd Surveillance System (YRBSS), et selvrapporteret undersøgelse af en national repræsentativ stikprøve af gymnasieelever i lønklasse ni til 12, viste, at i 2003, rapporterede 46,7 procent af de studerende at have haft sex. Ved klassetrin var satserne 32,8 procent for niende klasse, 44,1 procent for tiende klasse, 53,2 procent for ellevte klasse, og 61,6 procent for tolvte klasse.

Almindelige problemer

Generelt de fleste unge mennesker er i stand til at forhandle de biologiske, kognitive, emotionelle og sociale overgange i ungdomsårene med succes. Nogle unge er dog risiko for at udvikle visse problemer, såsom:

 • spiseforstyrrelser, såsom anorexia nervosa, bulimi eller overvægt
 • narkotika eller alkohol brug
 • depression eller selvmordstanker
 • voldelig adfærd
 • angst, stress eller søvnforstyrrelser
 • usikre seksuelle aktiviteter

Forældrekontrol Bekymringer

Mange forældre frygter udbrud af ungdomsårene, der frygtede, at deres barn bliver fjendtlig og oprørsk og begynder at afvise hans eller familie. Selv om det er forkert at karakterisere ungdom som en tid, hvor familien ikke længere er vigtig, eller som en tid med iboende og uundgåelig familie konflikt, ungdomsårene er en periode med betydelig ændring og omorganisering i familieforhold. Familieforhold ændre de fleste omkring tidspunktet for puberteten, med stigende konflikt og faldende nærhed forekommer i mange forældre-teenager relationer. Ændringer i den måde unge Vis familie regler og bestemmelser kan bidrage til øget uenighed mellem dem og deres forældre. Familie konflikt i løbet af denne fase er mere tilbøjelige til at tage form af skænderier over dag-til-dag spørgsmål end decideret kampe. Tilsvarende formindsket nærhed er mere tilbøjelige til at blive manifesteret i øget privatliv på den del af den unge og mindsket fysisk hengivenhed mellem teenagere og forældre, snarere end nogen alvorligt tab af kærlighed eller respekt mellem forældre og børn. Forskning tyder på, at denne distancering er midlertidig, og at familieforhold kan blive mindre konfliktfyldt og mere intime i de sene ungdomsår.

Hvornår skal ringe til lægen

Selvom ændringer-biologisk, kognitivt, følelsesmæssigt og socialt er kan forventes i løbet af ungdomsårene, visse upassende adfærd, drastiske ændringer i personlighed eller fysiske udseende, eller unormal seksuel udvikling kan berettige et telefonopkald til en læge eller rådgiver. Disse omfatter:

 • ekstreme ændringer i vægt (tab eller gevinst) eller overdreven slankekure
 • søvnforstyrrelser
 • social tilbagetrækning eller tab af interesse i aktiviteter
 • pludselige personlighedsændringer
 • tegn på alkohol eller stofmisbrug
 • tale eller trusler om selvmord
 • voldelig eller aggressiv adfærd
 • atypisk (tidlig eller sen) pubertetens; hos piger, manglende menstruation i en alder af 16

Vigtige vilkår

 • Anorexia nervosa-en spiseforstyrrelse præget af en urealistisk frygt for vægtøgning, selv-sult, og forvridning af kropsbillede. Det opstår oftest hos unge kvinder.
 • Bulimia nervosa-en spiseforstyrrelse karakteriseret ved binge spise og upassende kompenserende adfærd, såsom opkastning, misbruger afføringsmidler eller overdreven motion.
 • Hormon-A kemisk budbringer udskilles af en kirtel eller organ og frigives til blodbanen. Det bevæger sig via blodbanen til fjerne celler, hvor det udøver en virkning.
 • Menarche-Den første menstruationscyklus i en piges liv.
 • Metakognition-Bevidsthed af processen med kognition.

Se også puberteten.

Ressourcer

Bøger

Steinberg, L. Adolescence, 4th ed. New York: McGraw-Hill, 1996.

Tidsskrifter

Blondell, Richard D., Michael B. Foster, og Kamlesh C. Dave. "Lidelser i puberteten." American Family Physician 60 (juli 1999): 209-24.

Ministeriet for Sundhed og Human Services, Centers for Disease Control og Forebyggelse. "Unge risikoadfærd Overvågning: USA, 2003." sygelighed og dødelighed Ugentlig rapport 53, no. SS-2 (21 maj, 2004): 12-20.

Organisationer

American Academy of Child & Adolescent Psychiatry. 3615 Wisconsin Ave. NW, Washington, DC 20016-3007. (202) 966-7300. Websted: http://www.aacap.org.

Society for Forskning i Ungdom, 3131 S. State St., Suite 302, Ann Arbor, MI 48108-1623. Websted: http://www.sra.org.

Websteder

Paulu, Nancy. "Hjælp dit barn gennem ungdomsårene." US Department of Education. August 2002 [citeret 31 December, 2004]. Tilgængelig online på: http://www.ed.gov/parents/academic/help/adolescence/index.html.

Rutherford, Kim. "En Forældre Guide til Overlevende ungdomsårene." KidsHealth. Juni 2002 [citeret 31 December, 2004]. Tilgængelig online på: http://kidshealth.org/parent/growth/growing/adolescence.html.