Undgå Couch Potato Syndrome

Er du en sofa kartoffel? Har du oplevet tab af energi uden grund? Har du bliver mere irritabel og lider "hjerne tåge?" Føler du en svækkelse af dine muskler? Føler du dig sløv hele tiden eller få trætte nemt?

Hvis dit svar på de fleste af de ovenstående spørgsmål er ja, så chancerne er, at du lider af CoQ10 mangel. Også kendt som Couch Potato Syndrome.

CoQ10, som også er kendt under navnene ubiquinon, ubidecarenon, og coenzym Q, er et naturligt forekommende stof, der findes i alle kroppens celler og er nødvendigt for deres funktion. CoQ10 er udnyttet af mitokondrier til at producere energi er nødvendig for at fungere. Efterspørgslen efter energi er dog forskellig for forskellige celler. Hjerne, hjerte, nerve, bugspytkirtel, nyre, lever, og nogle muskelceller brug for en stor mængde energi til at udføre deres funktioner korrekt og dermed har brug for et større udbud af CoQ10.

Ud over dette, CoQ10 fungerer også som en antioxidant og styrker hjertet ud over at støtte sundt immunsystem. Dens anti-aging egenskaber menes at hjælpe folk se og føle yngre.

Lavere CoQ10 niveauer med alderen

Mængden af ​​CoQ10 produceres af kroppen falder med så meget som 80 procent, som vi alder. Ikke bare det, men efter det fyldte 30., vores krops evne til at fremstille CoQ10 fra mad mindsker også. Desuden visse sygdomme, stress, medicin og dårlige madvaner har en indvirkning på CoQ10 niveauer i kroppen.

På dette tidspunkt, er det vigtigt at genoprette CoQ10 i kroppen til et optimalt niveau for hjerte og andre vitale celler til fortsat at fungere korrekt. Findes små mængder af CoQ10 i en række fødevarer, mens fødevarer som oksekød, sojabønneolie, sardiner, makrel og jordnødder menes at indeholde større mængder af CoQ10. Da det ikke er muligt at kompensere for de lavere niveauer af CoQ10 i kroppen via diæt alene, en populær metode til at øge niveauet af CoQ10 er at tage CoQ10 kosttilskud.

For så vidt angår dosering er bekymret, det afhænger af din læges råd og specifik helbredstilstand. Men typisk 30 til 100 mg CoQ10 vitaminer anbefales til generelle sundhed formål. Den kommer i form af tabletter og pulver eller oliebaserede kapsler. Da CoQ10 er vandopløseligt, er CoQ10 vitaminer bedst indtages med mad rig på fedt eller olie. Det kan tage et sted mellem 4 til 12 uger for effekter af CoQ10 kosttilskud at vise.

Der er en masse af CoQ10 vitaminer på markedet, men det vigtige ting at huske på er, at CoQ10 kommer i to former - ubiquinone & ubiquinol - og med alderen bliver det sværere for kroppen at ordentligt udnytte ubiquinon. Derfor er det meget mere ønskeligt for folk over en vis alder til at tage CoQ10 kosttilskud, der indeholder ubiquinol, som er biologisk mere aktiv, otte gange mere absorberbar, og har mere effektiv anti-aging egenskaber.

CoQ10 supplement CoQ Matrix® kommer pakket med den aktive ubiquinol for øget energi, sund blodgennemstrømning, sund hjerne og lever funktioner og sund mitokondrie funktion. Det indeholder også en avanceret form af vitamin E, der fungerer som en antioxidant og støtter sundt immunsystem. Så øge niveauet af CoQ10 i din krop og gå fra at være en sofa kartoffel til et bundt af energi, ungdom og vitalitet!