Undervisning Værdier

Undervisning Værdier


Undervisning værdier til hjemmet skolede studerende er ikke anderledes end at undervise værdier til børn i hjemmet eller i typiske skolemiljøer. Børn lærer værdier ved at observere og bemærke handlinger deres forældre, søskende, bedsteforældre, udvidede familie og naboer. De lærer også værdier gennem den musik, de lytter til, bøger, de læser, film og tv-shows.

Undervisning Værdier til børn

Lige hvad der præcist er værdier? Værdier går ved mange navne. Nogle gammeldags bøger bruger begreber som anstand eller adfærd. Nyere tekster refererer til tegn uddannelse. Målene for alle disse lektioner er den samme; at indpode tidløse værdier og adfærd hos børn, så de vokser op til at være gode voksne, forældre og borgere.

Indstil Goal

Det første skridt i at undervise værdier til børn er at sætte mål. Er du underviser børn hvordan man opfører sig i en gruppe, såsom et klasseværelse eller studiegruppe? Forsøger du at lære børn at visse former for adfærd, såsom at lyve, snyde eller stjæle er skadelige? Hver kan kræve en særskilt mål.

Identificer Viden Gaps

Dernæst observere, hvordan dine elever interagerer og socialt samvær. Har du bemærker nogen adfærdsmønstre? Hvor har de brug for hjælp? Hvis du forsøger at undervise dine elever at lyve er forkert, kan du ønsker at identificere tilfælde, hvor du observerer et barn liggende. Han kan ikke være opmærksomme på forskellene mellem at fortælle røverhistorier, som han kender, er ikke sandt, og en løgn, der kan være skadeligt for en person.

Find den lærevillige Moment

Dernæst finde det, der kan kaldes "lærenem øjeblik.« Det betyder, at identificere situationer og bruge igangværende situationer til at undervise de værdier, du ønsker at indgyde i barnet. I tilfælde af barnet fanget lyve, kan du blidt og kærligt minde om, at historier og fortællinger, mens ikke sandt, er ikke løgne. Alligevel siger "Jeg føler mig ikke godt" og fingerer en mavepine bare at komme ud af en tur til tandlægen er en løgn, som kan have skadelige konsekvenser, såsom smertefulde tænder senere ved at undgå tandlægen!

Brug Stories

En vigtig ressource for hjemmet skolegang forældre underviser værdier er brugen af ​​historier. Gennem tiderne har kulturer brugt storytelling til at overføre værdier fra generation til generation. Myter, folklore og eventyr giver engagerende måder at dele værdier uden at blive belærende. Andre kilder til historier er film og tv-shows. Populære tegnefilm kan endda blive springbræt til undervisning værdier, afhængigt af showet.

Rollemodeller

Rollemodeller er en vigtig måde for børn at lære værdier. En idé til en lektionsplan omkring undervisning værdier er at bede børnene om at vælge en biografi at læse. Opstil en liste over personer, der eksemplificere værdier, du tror på. En biografi af Helen Keller, for eksempel, giver lektioner omkring mod, hårdt arbejde, og overvinde handicap. Moralen i hendes livshistorie er "intet kan stoppe dig, hvis du holder forsøger", som kan være en værdi, du gerne vil have dine børn til at lære.

Efter børnene læse bogen, bede dem om at skrive en rapport bog. Derefter bede dem om at præsentere det mundtligt. Stil spørgsmål som:

  • Hvorfor valgte du denne biografi?
  • Hvad kunne du lide ved denne person?
  • Hvad karakteristisk om denne person vil du allerhelst have?
  • Hvordan kan du blive som denne person, hvis du vil?

Resultaterne skal være en livlig diskussion omkring de værdier og karaktertræk fra den berømte person.

Yderligere ressourcer

For mere om karakter udvikling, værdier og medborgerskab, se:

  • Undervisning Værdier i skole, et interview med pædagog Steve Johnson.
  • Undervisning Værdier, en hjemmeside helliget tegn uddannelse i studerende.
  • Tegn uddannelse website med Dr. PM.
  • Den engelske lærer tilbyder en refleksion over betydningen af ​​pædagogiske værdier.