Udsættelse for sollys forebygger kræft

Den mangel på D-vitamin i de fleste mennesker kan være skyld i 600.000 kræfttilfælde i verden hvert år. Det er meget almindeligt for de fleste nordeuropæiske lande, hvor støjniveauet til solen er ret lav.

Forskere siger tæt på 30.000 tilfælde af bryst- og tyktarmskræft kunne forhindres, hvis briterne brugt lidt mere tid i solen. Selvom de fleste mennesker i Nordeuropa har ikke mangelfulde niveauer af D-vitamin, de fleste eksperter enige om, at deres blod niveauer bør være meget højere end de er.

Forskere har fundet, at 15 minutter om dagen i solen, faktisk kan føre til forebyggelse af kræft. Ved udsættelse for sollys, D-vitamin skabt i kroppen, hvilket hjælper med at forhindre tegn på kræft. Erfaringen viser også, hvordan D-vitamin kan spille en afgørende rolle i forebyggelsen af ​​sygdomme, fordi solens stråler tendens til at supplere naturlige indhold endnu bedre end at forbedre vores kost.

I en undersøgelse udført af forskere fra Moores Cancer Centre ved University of California, er 350.000 tilfælde af brystkræft, og 250.000 tilfælde af tarmkræft om året siges at have været forhindret ved kun en lille stigning i D3-vitamin indtag. Data fra studiet blev taget fra undersøgelser af blodets indhold af D-vitamin hos patienter i 15 forskellige lande i vinterperioden, med målinger af både sky og sol. Dataene blev derefter anvendt på 177 lande tager den anslåede gennemsnitlige D-vitamin indtag i blodet.

Undersøgelsen viste, at personer med lavere niveauer af D-vitamin var direkte forbundet med højere niveauer af bryst- og tyktarmskræft. Kræft specialist Dr. Cedric Garland sagde, at selv om folk udsat sig for 10-15 minutter af sollys om dagen, ville de øge deres vitamin D niveauer, og mindske deres chancer for at få kræft.

Der er intet der tyder på de specifikke mekanismer Vitamin D produktion af, men dens delvise forståelse er, at det begrænser væksten af ​​kræft celle i kroppen. Den bedste måde for din krop til at få D-vitamin er ved at blive udsat for sollys på en solrig dag (i 10-15 minutter), eller ved at tage D-vitamintilskud. Dette vil øge dine chancer for i sidste ende at forebygge kræft.