Typer af Røgalarmer

Typer af Røgalarmer


Forståelse af de forskellige typer af røgalarmer til rådighed på markedet, at vælge og installere en i dit hjem, vil holde din familie og ejendele sikrere. Røgdetektorer redde liv, og denne lille investering, nogle gange mindre end $ 10, kan ende med at blive en af ​​de bedste beslutninger, du nogensinde gøre.

Smoke Detector Power

Røgdetektorer kan strømforsynes enten af ​​den elektriske strøm i dit hjem eller ved batteristrøm. Der er fordele og ulemper ved begge metoder. Detektorer, der kører ud af elektrisk strøm gør et stort stykke arbejde, når der er strøm - du behøver ikke at bekymre dig om udskiftning af batteriet, og flere enheder kan tilsluttes til at arbejde i fællesskab, med dem alle at gå fra, hvis en af ​​dem opdager røg , men de fungerer ikke på alle i et strømsvigt.

Batteridrevne enheder arbejder uafhængigt af hinanden og stadig skabe en højlydt alarm, men du er nødt til at skifte batterierne regelmæssigt.

Der er en måde at få det bedste af begge verdener ved at installere elektriske røgalarmer med batteri backup. På den måde har du en fallback hvis strømmen går ud i et stykke tid. En anden mulighed er at placere billig batteridrevet enheder nær kablede enheder som sikkerhedskopier. På den måde vil du ikke brug for at ændre din dyre elektrisk setup for at få nogle ekstra ro i sindet.

Typer af Røgdetektorer - Grundlæggende

Der er to grundlæggende operationelle metoder til røgalarmer, og hver bruger en lidt anden videnskabelig princip til at forårsage en alarm til at lyde, når teknologien detekterer tilstedeværelsen af ​​røg.

  • Fotoelektriske Røgdetektorer - Denne stil røgalarm bruger lys eller lasere til at overvåge en mængde luft og sætter ud en alarm, hvis røg partikler blokere lysmængde, som rammer sensoren.
  • Ionisering Røgalarmer - Denne teknologi er lidt anderledes. Det bruger elektrisk ladede ioner i stedet for lys til at påvise tilstedeværelsen af ​​små mængder røg i et ioniseringskammer af detektoren selv.

Begge røgalarm teknologier anses for sikre og effektive, selv om de kan være marginalt mere effektiv til at opdage en type brand frem for en anden, med fotoelektriske modeller gør et bedre stykke arbejde med at afsløre røgfyldte brande og ionisering detektorer har en lille fordel i at opdage tidlige flamme brande. Nogle eksperter vil fortælle dig, at enten fungerer godt, mens andre specialister vil anbefale, at du har mindst én af hver.

Uanset de typer af røgalarmer du vælger, det vigtigste er at have en eller flere på hånden og til at sørge for, at de arbejder korrekt. De fleste enheder vil have en metode til afprøvning af alarmen og sikre, at batteriet og mekanismen er tændt og fungerer. Læs og fastholde de instruktioner, der fulgte med din røgalarm og instruere din familie om, hvordan du teste din detektor og skifte batteriet. Deaktivere aldrig din røgalarm som et middel til at gøre med en falsk alarm.

Du bør tage sig tid til at teste dine røgalarmer månedligt, og udskift batterierne mindst én gang om året. Brug genopladelige batterier vil være billigere over tid. Mens du er ved det, investere i en ildslukker til dit køkken, og udtænke en flugtvej for din familie, hvis du har en brand i dit hjem.