Typer af Hair Removal

Typer af Hair Removal
Razors er den mest populære metode.

Der er mange typer af hårfjerning, der spænder fra midlertidig flytning til en permanent reduktion i håret, til helt permanente resultater. Disse hårfjerning metoder er meget forskellige i deres mekanisme, fordele og ulemper, og også i deres omkostninger.

Hair Removal Options

Fra barbermaskiner til lasere, både kvinder og mænd har en vifte af muligheder, når det kommer til fjernelse af uønsket hår.

Barbering

Barbering er den mest anvendte metode til hårfjerning. Skrabere er bruges til at skære hår lige ved eller over epidermis. Når det kommer til den faktiske barbermaskine, dine valg omfatter elektriske eller engangsskrabere.

 • Fordele: Nogle barbermaskiner vare længere end andre, og som regel den billigste er de mindst holdbare. Omkostningerne ved barbering er minimale og omfatter barbermaskiner, barberblade patroner og barberskum. Nogle personer vælger fugtgivende sæbe i barberskum til lavere omkostninger yderligere.
 • Ulemper: Barbering er ikke den sikreste hårfjerning metode, er det kun de mest almindelige. Du vil blive håndtering af en skarp barberkniv under hårfjerning proces. Desuden ved hjælp af kedelige barbermaskiner kan faktisk gøre dig mere tilbøjelige til rifter, snitsår og indgroede hår. Stadig, for personer, der ikke har råd til en mere permanent procedure hårfjerning, barbermaskiner er de mest let tilgængelige mulighed, og de er ikke nær så rodet som rigtige spørgsmål cremer.

Hårfjerningsmidler

Rigtige cremer indeholder kemikalier, der opløser hår lige under epidermis. Da hårfjerningsmidler påvirker håret tættere på roden, end barbering, kan resultaterne vare flere dage længere.

 • Fordele: Fordelene ved rigtige cremer er, at de er ikke særlig dyre og genvækst af hår vil ikke være så stubbede som produceres af barbering. Hårfjerningsmidler kan også være et bedre valg for områder, der praler grovere hår såsom armhuler eller bikini-området.
 • Ulemper: Desværre er de fleste cremer udnytte skrappe kemikalier, som kan irritere huden. Rigtige cremer kan også være en rodet og tidskrævende affære, som man skal lade cremen på det ønskede område i mindst femten minutter.

Laser Hair Removal

Lasere bruge lys til at ødelægge hårene ved roden. Laseren indstilles til skade pigment celler, som er grunden til lasere er ikke effektive på lyse vellus hår. Det er grunden til, at personer med mørkere hud er ikke berettiget til de fleste former for laser hårfjerning.

 • Fordele: Efter flere behandlinger, kan laser hårfjerning resultere i en permanent reduktion af hår. Endvidere kan det hår, der vokser i lysere i farve eller finere i tekstur. Med hensyn til smerte, har processen med laser hårfjerning blevet sammenlignet med at blive skudt med en band-aid, men det kan ikke klassificeres som smerte fri.
 • Ulemper: Der er mange misforståelser om laser hårfjerning. Den mest almindelige misforståelse er, at laser hårfjerning giver varige resultater. Laser hårfjerning kan helt udrydde hår, men først efter flere behandlinger. Derudover lasere kun påvirke hår, der er i den aktive fase, men en hårsækken vil producere mere end et hår ad gangen. Det kan tage måneder for hår, der stadig vokser i en follikel at være klar til flere laser behandlinger. Dette er grunden til laser hårfjerning udføres i mange behandlinger i løbet af flere måneder.

Laser hårfjerning er også dyrt. Hver behandling er normalt flere hundrede dollars, og de fleste patienter får brug for omkring fire behandlinger til varige resultater.

Voks

 • Fordele: Voks giver længere resultater end både barbering og rigtige spørgsmål cremer og kan være en god mulighed for dem, der ikke er begejstret for besværet med konstant barbering, eller irritation, at nogle rigtige spørgsmål cremer producere. Alligevel opmærksom på, at den silkebløde fornemmelse voksning udbytter, ofte kommer med en pris.
 • Ulemper: En væsentlig ulempe ved voksbehandling er omkostningerne. Det kan være dyrt, afhængigt af, om proceduren er udført af en salon professionel eller gøres derhjemme med en voksbehandling kit. Resultaterne vil typisk vare omkring to uger og over tid din genvækst kan være finere og langsommere. Tiltagende kan også være smertefuldt.

Derudover skal håret være mindst en fjerdedel af en tomme lang, for at det at holde sig til voks, men bemærk, at voksbehandling kan også føre til irriteret hud og indgroede hår.

Threading

Threading bruger to bomuldstråde sammenflettede at grab på hår, trække dem ud af roden. Smerte, risici, og healing er magen til hvad man kunne forvente, når pincet.

 • Fordele: Threading er relativitet hurtig, og mens nogen hårfjerning indebærer en vis mængde af ubehag, er gevindskæring ikke ofte forbundet med smerte. Dette er et godt valg for dem, der ønsker at fjerne hår på en måde, der er relativt hurtig og nem.
 • Ulemper: Desværre er gevindskæring generelt foretrukket for små områder som øjenbrynene, så du ikke vil være i stand til at ansætte denne metode til større områder af kroppen. Threading giver resultater og en genvækst periode svarende til voksning. Det er normalt udføres af en professionel, da der er stor dygtighed involveret.

Elektrolyse

Med elektrolyse en nål bruges til at levere en kort blast af elektrisk strøm ind i hårsækken, og leverer derved permanent hårfjerning.

 • Fordele: Den største fordel ved elektrolyse er, at det giver permanente resultater. Imidlertid bør denne procedure udføres af en professionel. Elektriske pincet er ikke det samme som elektrolyse og bør ikke forventes at give lignende resultater. Proceduren er også meget billigere end laser hårfjerning, og kræver typisk færre opfølgende besøg.
 • Ulemper: Desværre under elektrolyse hårene fjernes en ad gangen, som er en meget langsommere proces end laser hårfjerning.

Yderligere overvejelser

Hårfjerning er en yderst individualiseret felt. Omkostninger og hårtyper vil normalt diktere din foretrukne metode. Personer, der er meget udsat for indgroede hår eller folliculitis muligvis sidst opsøge de mere permanent hårfjerning metoder. Følsomme hudtyper vil også møde deres rimelige andel af udfordringer. Når det kommer til de mere komplicerede metoder til hårfjerning, er det altid bedst at undgå at-home forsøg til fordel for uddannet professionel.