Typer af Ferns

Typer af Ferns


Bregner er blandt de ældste levende planter på jorden, og der er både indendørs og udendørs typer af bregner. De har normalt blade (blade), der drapere og flow, tilføjer en dramatisk touch til en have eller indendørs indstilling.

Liste over Fern sorter

Mere end 20.000 kendte arter af bregner vokser hele verden. Mange typer af bregner blomstre både udendørs og som stueplanter. Udendørs bregner trives bedst i delvis skraverede områder og dem, der dyrkes indendørs blomstre i skarpt lys, forudsat at de ikke placeres i vejen for direkte sollys. Bregner sjældent lider af sygdomme eller insektangreb og er let vokset med selv de mest uerfarne gartnere.

Liste over Indendørs Bregner

Når voksende bregner indendørs, skal du vælge et rummeligt område, som de har tendens til at vokse lange blade eller blade, der skyder ud i alle retninger. Indendørs bregner er specielt egnet til at hænge fra loftet kroge i fjerntliggende hjørner af værelser, der modtager den maksimale mængde lys, men er sjældent, om nogensinde, rørt af det direkte lys fra solen.

  1. Boston Ferns: Dette er de mest populære af de stueplante sorter, selv om de også vokse vilde udendørs i mange regioner. De har mørkegrønne blade med mange dybe, jævnt fordelte fordybninger i kanterne. Boston bregner gavn af hyppige men lys dug af blade og kan vokse til gigantiske proportioner.
  2. Holly Ferns: Denne sort har 3-4 tommer mørkegrønne blade, der ligner dem på kristtorn buske og er varme, lys og vand tolerant. De fås i tre arter, herunder japansk, Hawaii og øst indiske kristtorn bregner.
  3. Maidenhair Ferns: Som en af de mest delikate former for indendørs bregner, denne unikke plante har tynd sort stængler og små, fine blade. De er en udfordring at vokse som de trives bedst i atmosfærer med høj luftfugtighed, men deres blade kan ikke modstå dug. Maidenhair bregner vokser godt i hjørnerne af store badeværelser på grund af fugt, men kan ikke overleve i direkte sollys.
  4. Staghorn Ferns: Selvom denne art normalt vokser på barken af træer i Asien, Afrika og Australien, er det en god stueplante, hvis plantet i en grov jord med god dræning. Anlægget har to sæt blade. De grønne blade er frugtbar, ligner hjort horn, har sporer på deres underside og vokse op til fire meter lang. De brune infertile blade vokse uden de grønne og er korte, flade og runde.

Liste over udendørs Fern sorter

Hvis du ønsker at tilføje drama til landskabet design din baghave eller blomsterhave, plantning bregner er svaret.

  1. Struds Ferns: Dette er en af de højeste og mest majestætiske af udendørs bregne sorter, med blade, der ofte vokser til fem meter i længden. Bladene på struds bregner vokser i en opadgående sweep, der ligner en vase. Ostrich bregner som fugtig jord og skygge. For at gøre dem mere kompakt, vand dem sjældent i jordhøjde, pas på ikke at få nogen fugt på de fine blade.
  2. Japansk Painted Ferns: Hvis du bor i et område med hårde vintre, er dette den perfekte udendørs bregne til din have, da det kan modstå temperaturer helt ned til -30F grader. De tilspidsede blade på denne bregne er smukke blandinger af lilla og sølv og kun vokse op til 18 inches lang.
  3. Australske Tree Fern: Som navnet antyder, denne plante er faktisk et træ, der normalt vokser til omkring 30 meter høj, med otte-fods blade og kufferter omkring seks inches i omkreds. Den trives overalt regnskovene i New Zealand og Australien, så kun plante den i et klima med megen nedbør og varme temperaturer.
  4. Asparges Ferns: Selv om der er tre sorter af denne bregne, den mest almindelige type har fine, nål-lignende blade, der er irriterende for huden. De trives godt i skarpt lys og ofte formere så godt de overtager hele haver, så holde dem i skak med hyppig beskæring.
  5. Fugl reden Bregner: fugl reden bregner er ligesom haven garniturer, da de er kompakte og giver en fantastisk kontrast til havens blomstrende planter. De foretrækker skygge og kan vokse på klipper og træer samt i jorden.
  6. Cinnamon Ferns: Denne bregne ofte vokser vildt langs åer og vandløb, så det kræver en masse vand, hvis plantet i en have. Den vokser omkring fem meter høj og har to slags blade. De lyse grønne er ufrugtbar og frugtbare dem har en dyb, brun kanel farve.

Udbrede dine egne Ferns

Uanset om du beslutter dig for at plante en bregne i en have eller en gryde, være parat til at blive imponeret af deres skønhed og hårdførhed. Hvis du tilfældigvis på en, der synes en smule svageligt og tilbageholdende med at vokse, skal du blot røverkøb et par af de blade og læg dem i vand, indtil små rødder formular og starte en ny fabrik. Bregner er nemme at udbrede, så vil du sandsynligvis aldrig nødt til at købe nye til genopbygge dit hjem eller haven.