Typer af Antique glas lampeskærme

Typer af Antique glas lampeskærme
Mt. Washington burmesiske Lamp

Folk har brugt lamper i tusinder af år, fra oliefyldte ler til moderne eksempler udstråler stil samt lys. At overvinde mørket og have lys ved hånden længde var ikke så let at gøre, som det kunne have været, og et kig på, hvordan lamper og nuancer begyndte kaster lys på vores hjemlige historie så godt.

Lys og Shades

Gamle lamper, der anvendes olie fremstillet af animalsk fedt, smør, olivenolie og andre naturlige brændsler. Disse lamper (og stearinlys) gav fra nogle lys, men de lugtede eller slået harsk (og lugtede endnu mere). Røgen forvandlet rummet i en tåget rod, og en spildt olie lampe kan sprede branden hurtigt. Stearinlys var ikke meget bedre, dryp varm voks på gulve, møbler og mennesker.

Alligevel lampe designere holdt prøver nye brændstoffer og nye stilarter for at forbedre indvendige belysning. Lamper havde spejle tilføjes reflektere mere lys ind i rummet. Af 1763, brugte den franske hængende lanterner eller gadelamper med poleret metal til lys de farlige gader og stræder i Paris.

En større ændring belysning snart kom fra gas lamper, der blev fodret gennem gaslines der omkring byerne. Gas brændte lysere end de fleste brændstoffer, men hvis værelserne ikke var godt -ventilated og flammen gik ud, så rummets beboere kan blive kvalt. Gaslygterne var ikke almindelige i landdistrikterne, så en anden type belysning var nødvendigt, og der kom i midten af ​​det 19. århundrede, hvor petroleum blev det foretrukne brændsel til belysning.

Petroleum

Typer af Antique glas lampeskærme

Antik messing petroleumslampe

Den petroleumslampe ikke var virkelig nyt, designet er blevet anvendt med andre brændsler. Lampen havde en central væge, en base, som holdt brændstof og en skorsten, som holdt flammen sikkert fra udkast, mens du stadig trækker ilt. Petroleum selv brændte lysere og med mindre røg end andre combustants, og brændstoffet blev et dagligt syn, der stadig bruges i dag.

Den nye belysning var hårdere og lysere. Det næste skridt var tilføjelsen af ​​en lampeskærm til at blødgøre lyset, og da skorstene kunne få meget varmt, var nuancer af glas at undgå brand. Senere, elektrisk lys krævede også nuancer til loft, væg, gulv og bordlamper. Når nuancer blev populær, virksomheder begyndte at producere dem i de millioner, og i dag antikke lampeskærme er begærligt efterspurgt af samlere og designere.

Producenter og Styles

Typer af Antique glas lampeskærme

Tiffany "venetiansk" Desk Lamp

Af 1880'erne, var lampeskærme blandt de mest fremtrædende elementer i et hjem. Hvorvidt skyggen var en almindelig, presset glas eller en kunstfærdigt stykket kunstværk, en skygge dukkede op i alle rum.

Shades var formet som blomster, skaller, puffer af stof, kugler, cylindre - uanset hvad designeren kunne forestille sidst slået i en lampeskærm. The Art Nouveau periode, med dens vægt på kurver og den naturlige verden, inspireret måske den mest berømte lampe og skygge selskab, Tiffany, at skabe nuancer, der har bragt mere end $ 1 million på auktion. Men der var mange andre selskaber, der gav glas lampeskærme, som er samlerobjekt og nogle gange, ekstremt sjældne.

Duffner og Kimberly

Selv om denne New York glas selskab var kortvarig, i løbet af sine år i erhvervslivet deres lamper og nuancer rivaled dem af de mere berømte Tiffany selskab. Deres designere inkluderet Gazo Foudji, en japansk kunstner, der er uddannet i franske kunstskoler.

Duffner og Kimberly lamper blev blyholdig eller mosaik glas, hvor der blev afholdt bittesmå stykker af farvet glas på plads ved metalfolie. Deres design omfattede abstrakte og blomstermønstre, med rige rød og guld farver. Hvis du er interesseret i Duffner og Kimberly lamper, se for følgende:

 • Lamperne havde en særlig låsemekanisme til at fastgøre sektioner.
 • De var elektriske lamper, ikke petroleum. De kom i bordlamper, omvendt hængende lamper og andre stilarter.
 • Nogle gange er de nuancer eller baser underskrevet; andre tidspunkter er der ingen markeringer. Så hvis du er usikker på, om du har en Duffner og Kimberly skygge og lampe, indleveres den til en ekspert.
 • Shades (med lampen base) i fremragende stand (ingen manglende dele, ingen skåret eller revnet glas) kommandoen $ 10000 og op, afhængigt af den stil.
 • Køb en Duffner og Kimberly bordlampe kan ske gennem auktioner, men ikke købe, medmindre sælgeren garanterer lampen for hvad det er.

Pairpoint Corporation

Typer af Antique glas lampeskærme

Pairpoint puffies Lampshade

Den Pairpoint Corporation producerede lamper begynder i 1897. De var kendt for deres "Pairpoint puffies," lampeskærme med skubbet ud eller "oppustede" sektioner. Virksomheden modtog et patent for processen, der er involveret hælde smeltet glas i forme, og derefter polere og male glasset. Disse "omvendt malet" nuancer krævede ekstrem dygtighed til at fremstille, da kunstneren måtte fastsætte malingen i omvendt; forsiden af ​​rose var faktisk, vender væk fra kunstneren.

 • Pairpoint nuancer blev undertiden underskrevet - og nogle gange ikke. I dag er lamperne gengives, og de uforsigtige kan ende med at købe en kinesisk eksempel. Et besøg på hjemmesiden Real eller Repro kan hjælpe dig se for forfalskninger.
 • En Pairpoint skygge kan bringe flere tusinde kroner på sin egen, og over $ 30,000 med basen.
 • Finde en puffy kan betyde tjekker auktionshuse online. En nylig salg Chasen Antikviteter omfattede en puffy der solgt for næsten $ 12,000 (originalerne solgt for $ 20).

Handel Company

Ligesom mange lampe virksomheder, Händel var at producere glasskærme i begyndelsen af ​​1900'erne, sammen med Tiffany og Pairpoint. Den Handel Company var berømt for omvendt malet nuancer. Skyggen var normalt en konisk form, og maleriet kan have været et landskab, der stadig liv eller blomster scene. Handel nuancer var dejlige, og billigere end Tiffany eksempler.

 • Handel kunstnere underskrevet de fleste af de malede nuancer, så se omhyggeligt for en underskrift eller et navn og stil nummer.
 • Händel nuancer blev ikke foretaget af selskabet, men købes som blanke og derefter malet.
 • En af mere interessante Handel stilarter var "teroca" lampe, lavet med stykker af slagger glas sat i heavy metal "rammer" eller dekoreret med overlejringer. "Slag glass" var tungt, glat glas, som undertiden havde to farver blandet sammen, ligesom orange og rød.
 • Handel lamper sælge for mellem $ 1.000 og $ 5000 (mere, hvis det er meget sjældent eksempel). Mange andre virksomheder gjort "Handel stil" lamper, både omvendt malet og slagger, så vær meget forsigtig, når de køber en Handel.
 • Det bredeste udvalg af Handel lamper til salg på internettet er ved Handel Lamper, hvor du kan finde bord og Boudoir lamper, sammen med spektakulære lysekroner.

Andre skatte

Ud over de mere berømte virksomheder ovenfor blev glas lampeskærme fremstillet af andre mindre husket, eller endda glemt, selskaber. Små fabrikker i Pennsylvania, Ohio og West Virginia produceret presset, blæst og hånddekorerede glasskærme ved score, og kan stadig findes mange eksempler på antikviteter butikker og online.

Blandt de typer af sjældne glasskærme du kan støde på, er:

 • Cranberry glas er lavet af tilsat små mængder af guld til en batch af glas, hvilket giver det rige, pink / rød farve. Når tranebær glas havde poleret, rejste hvide prikker tilføjet til overfladen, det kaldes hobnail. Hængende lamper af denne type var populære i den victorianske æra, og det er vanskeligt at finde med den oprindelige hardware. En komplet lampe kan koste mere end $ 5.000.

Typer af Antique glas lampeskærme

Tre Quezal Trukket Feather Shades

 • Quezal kunst glas blev foretaget af Quezal Art Glass og Udsmykning Company i New York begynder i 1901. skinnende glas ofte haft tråde af glas i kontrastfarver trukket gennem overfladen til at danne en fjer form på overfladen. Quezal nuancer blev ofte brugt i grupper på en bordlampe eller lysekrone. De var lidt sart, og i dag bringer relativt høje priser, fra $ 200 og op, stykket.
 • Peachblow glas blev lavet af mange virksomheder og er meget samlerobjekt. Glasset kom i mange farver, fra dyb pink til pink og gul, til en rødmende lyserød. Lampeskærme er meget dyrt, når fundet, og en komplet lygte sjældent kommer til markedet.
 • Ball nuancer, uden en bestemt type glas, fortjener en omtale for popularitet. De findes ofte på "Borte med blæsten" lamper, og blev foretaget af mange selskaber, herunder Fostoria. Disse lamper og nuancer var populære i slutningen af ​​det 19. århundrede, en generation efter borgerkrigen. Men fordi filmen forkert anvendte lamperne på sættene, navn fast. Ball nuancer generelt passer ind i en base, som havde en ikke-aftageligt bold eller lampe bunden. Det er meget vanskeligt at matche top og bund, så hvis du køber en bold skygge, sørg for at have en base, der arbejder med det.

Kaste lys over fortiden

Hvis du køber sjældne glasskærme, være omhyggelig med at bruge kun en meget svag pære, da moderne pærer kan opvarme lampen til bristepunktet. Alligevel lampeskærme er dejlige, og indsamle dem kaster et helt nyt lys på fortiden.