Typer af Agave

Typer af Agave


Der er mange typer af agave, og i betragtning af den stigende popularitet af denne plante som et naturligt sødemiddel, kan det være nyttigt at kende og forstå de forskellige typer. Der er 136 typer af agave, for eksempel i Mexico og USA alene. Nogle bruges til at skabe den alkoholiske drik kaldet tequila mens andre er egnede til at søde desserter og andre fødevarer naturligt.

Agave

Agave er den nyeste af de underligt fødevarer findes i Mellemamerika. Ligesom acai bær og mangosteen frugt er agave blevet brugt af indfødte til den mellemamerikanske region i hundreder af år. Mennesker, der bor i disse områder har brugt bladene af agave for at gøre streng og tråd, synåle og mere. Væsken i bladene selv lathers op som sæbe ved nedsænkning i vand og kan anvendes til rensning. Mange dyr fouragerer i ørkenen, såsom bighornfår, stole på agave for fugt og mad.

Agave Plant Oversigt

Agave planter ser noget lignende kaktus eller aloe vera. De har tykke, kødfulde blade, der lagrer vand mod de varme tørre ørken forhold. Inde i bladene, agaver producere en tyk væske eller saft, der kan høstes som nektar. Nogle typer forbruges af dyr, mens andre høstes ved mennesker. Den søde, tyk sirup kan brygges i alkoholholdige drikkevarer såsom tequila og Mezcal spiritus.

Agave Sweetness

For nylig har den søde sirup blevet populært som en rå fødevarer kost sødestof og naturlige, lavt kalorieindhold sødemiddel. Mange ernæringseksperter anbefaler agave nektar til deres kunder som et alternativ til majssirup, rørsukker og honning, fordi ægte rå agave i sin naturlige, ufortyndet tilstand giver en sød og behagelig smag uden at skabe blodsukker spikes. Det menes, at på grund af dens lave glykæmisk virkning, agave er en ideel sødemiddel til mennesker er følsomme for andre sukkerarter eller der forsøger at tabe.

De forskellige typer af Agave

Når du står foran hylderne i helsekost butik eller supermarked eller surfe på nettet blandt de mange typer af agave produkter, kan du spekulerer på, hvad forskellene er blandt dem. De fleste opskrifter kræver agave kan bruge alle typer, men der er en forskel i tykkelsen, konsistens og smag mellem de forskellige agave produkter på markedet.

Raw Agave

Rå agave er taget direkte fra planten. Det er ikke underkastet varme og er ikke pasteuriseret. Folk efter en rå fødevarer kost kan søge rå agave at oprette særlige desserter, da det fastholder enzymerne i levende plante, en vigtig del af den rå fødevarer kost.

Blå Agave

Blå agave kommer fra den blå agave plante. Den nektar ser gylden til ravfarvet. Det har en smag ligner andre agave nektar og kan anvendes til at søde fødevarer og drikkevarer.

Amber Agave

Amber agave spænder fra lys til mørk. Det kan indeholde blå agave eller en blanding af saft fra forskellige agave planter. Det er smagen er næsten umulig at skelne fra blå agave og kan også anvendes til de fleste kulinariske formål.

Overvejelser køb og brug af Agave

Hvis du køber agave at bruge som et lavt glykæmisk sødestof, læse etiketten meget nøje. Mange af de billigere mærker mix agave nektar med vand og nogle gange endda majssirup. Dette udvider den dyre agave at opnå en større fortjeneste for fabrikanten, men sådan en blanding indeholder ikke de samme lav-glykæmisk fordele som ren agave nektar.

Brug altid meget lidt agave at starte med i dine drikkevarer. Det er ganske sød, og en lille smule rækker langt. Hvis du jævnligt tage en teskefuld sukker eller honning i din te, for eksempel, kan du kun brug for en dråbe eller to af ren agave nektar at forsøde te på samme måde. Begynd med en lille mængde og arbejde dig op til det ønskede sødme niveau.

Medicinske anvendelser

Herbalists anbefaler agave, ligesom aloe vera juice, til behandling af maveproblemer, forstoppelse og gas. Lidt agave indtages gennem munden siges at stimulere fordøjelsen at ende forstoppelse. Agave bør ikke anvendes eksternt, men selv om de traditionelle folk brugte den til sæbe. Agave kan producere vabler og udslæt på mange mennesker, hvis det er tilbage for længe på huden. Agave planter kan også forårsage en smertefuld kløende udslæt ligner en Poison Ivy udslæt, der tager meget lang tid at helbrede. Brug kommerciel agave sirup eller nektar som en madlavning urt eller lidt til medicinske formål, men ikke forsøger at plukke eller bruge vilde agave.

Mange agave planter tage årtier at vokse stort nok til at høste til kommerciel brug. Dette er endnu en grund til ikke at forstyrre vilde agave planter. Agave krat skal forvaltes omhyggeligt af kommercielle avlere at forhindre over høst.