Tynde lår kan føre til hjertesygdomme

Mennesker, hvis lår er mindre end 60 cm (23 inches) i diameter er i risiko for tidlig død og hjertesygdomme. Men større lår har nogen beskyttende virkning på sundheden, efter danske forskere.

Tynde lår kan føre til hjertesygdomme

Berit Heitmann, ledende forfatter af den nye undersøgelse på Københavns Universitet, Danmark, siger, at hans forskning kan hjælpe læger identificere folk med højere risiko for en tidlig død og udvikle hjertesygdom. I sin undersøgelse, var han først at vise, at låret størrelse kan påvirke sundheden. Undersøgelsen omfattede næsten 3000 mennesker, 1463 mænd og 1380 kvinder. Deltagerne blev undersøgt i 1987/88 og havde deres højde, vægt, lår og hofte diameter målt. Derefter blev de observeret over 10 år for tilfælde af hjertesygdom og død.

I perioden, 257 mænd og 155 kvinder døde, og 263 mænd og 140 kvinder udviklede hjertekarsygdomme. Ved analyse af resultaterne, forskerne etableret forbindelsen mellem små lår og for tidlig død og hjertesygdomme. Eksperter mener, at små stramme størrelse kan indikere manglende muskelmasse i denne kropsdel. Dette kunne være problem i sig selv, fordi det kan føre til lav insulinfølsomhed og type 2-diabetes, og på lang sigt, hjertesygdomme.

Den øgede risiko blev fundet uafhængigt af andre faktorer, der påvirker levetiden såsom rygning, livsstil og hypertension. Forfatterne mener, at læger skal bruge lår størrelse som en tidlig tegn på, at en patient kan være i risikogruppen og tilskynde udøve for at øge muskelmasse i låret region.

For flere nyheder om hjertet, herunder akut koronar syndrom, kan du besøge TheHeart.org