Tulip Tree

Tulip Tree

Tulip træer (Liridendron sp.), Også kaldet tulipan poppel, er en enorm hårdttræ arter hjemmehørende i det østlige USA. De vokser til en større højde og omkreds end andre arter i øst og har et spektakulært show af blomster, der har gjort dem populære som et landskab prøve.

Udseende

Tulip træer er så navnet på grund af tulipan-lignende udseende af deres blomster. Nye i midten af ​​foråret, de tre-tommer blomster er gule med orange striber udstrålende på indersiden af ​​kronbladene og ofte blandet med grønne eller lyserøde nuancer på ydersiden. Bladene ligner popler med fire spidse lapper og bliver gylden gul og derefter brun i efteråret. De betragtes et valg prydplanter prøve, da de har en meget symmetrisk forgrenet struktur og udvikler typisk en behagelig form uden hjælp fra en arborist.


Tulip Tree

Flower


Tulip Tree

Branch struktur


Tulip Tree

Blade

Hvor man dyrker Tulip Træer

Tulip træer er hårdføre i USDA zone 5 til 9, hvilket betyder, at de vil vokse overalt i det kontinentale USA, bortset fra koldeste, nordligste eller høje elevation steder, som North Dakota eller omkring Rocky Mountains og subtropiske steder som Miami eller Los Angeles. De er vandhunde, og mens de ikke er så almindeligt dyrket i Vesten, de gør bare fint, hvis de har rigelig vanding. Men er det generelt ikke anbefales at plante dem i ørkenområder.

Placering i landskabet

Tulip Tree

Plant tulipan træer i foråret eller efteråret, så de kan klare chokket over transplantere mens temperaturerne er cool. De er kendt for at nå 150 meter eller mere i naturen, selv om 80 til 100 meter er mere almindelig i kulturlandskaber. Plant dem mindst 20 meter fra enhver fond eller brolagt overflade som den magtfulde rodsystem er kendt for at forårsage skader.

Tulip træer som rig fugtig jord og skal vandes og mulched religiøst i flere år efter plantning. De gør en stor baggård skygge træ og er bedst på større ejendomme, hvor de ikke er ude af proportion med størrelsen af ​​landskabet.

Udfordringer

Bladlus er stærkt tiltrukket af tulipan træer. De er ikke livstruende til træet, men de udskiller en klæbrig substans, så bliver koloniseret af en sodet sort mug og drypper ned alt, hvad der er under træet. Derfor anbefales det at plante dem, hvor deres filialer ikke vil vokse til hænge over parkeringspladser og befæstede overflader.

Tulipantræer er også meget følsomme over for tørke. Under varme, tørre perioder bladene kan bliver gule og falder af i utide; hvis dette sker gentagne gange, vil det langsomt svække træet, afkortning dens levetid. En dyb månedlig iblødsætning i tørre år er nødvendigt at holde tulipan træer sunde.

Sorter

De grundlæggende hjemmehørende arter er mest almindeligt plantet, men et par sorter er blevet udviklet.

  • Aureo-marginatum har gule marginer på bladene.
  • Fastigiatum har en smal søjleformet form.
  • Pyramidale har en smal pyramideformet vækst vane.

En Bedøvelse Native

Tulip popler er bestemt ikke et træ for hver ejendom, men de er en af ​​de mest raffinerede skygge træer til rådighed for gartnere med plads til at dyrke dem. Et modent tulipan træ er som en skov i sig selv og gør en indbydende baghave destination til picnic og leg.