Triplet Født

Triplet Født


Triplet fødsel bliver mere og mere almindelige. Assisteret reproduktionsteknologi er ofte årsagen. Fertilitet stoffer kan forårsage en kvinde til at frigive mere end ét æg ved ægløsning. In vitro-befrugtning metoder ofte involverer at placere flere embryoner i en kvindes livmoder, i håb om at mindst én bliver til en baby. En anden årsag til øget triplet graviditeter er det store antal gravide kvinder over 30 år Ældre kvinder er mere tilbøjelige til at have flere fødsler.

Triplet fødsler anses altid højrisiko graviditeter. Det betyder en kvinde gravid med trillinger kan forvente ekstra læger aftaler og tests. Denne opmærksomhed er med til at sikre, at både hun og hendes babyer har det godt.

Fødslen til trillinger

Læger er stadig studerer den bedste måde at levere trillinger. Nogle læger mener, at en C-sektion er altid bedst. Mange læger vil overveje, hvor langt graviditeten er, hvordan babyer er placeret, moderens helbred, og andre spørgsmål, før de beslutter, om de vil forsøge en vaginal fødsel.

Din læge kan anbefale en C-sektion, hvis babyer er i en position, der ville gøre fødslen vanskelig. Spædbørn er normalt født med hovedet først. Det er til tider sikkert for et barn at komme balder først, også. Men nogle medfødte positioner er meget farligt. Hvis barnet ligger sidelæns, kan det ikke være i stand til at komme ud på alle. Med flere babyer, er det ikke ualmindeligt, at mindst en af ​​dem til at være i den forkerte position.

Vaginal fødsel trillinger kan være meget mere stressende end en singleton fødsel. Den fødselslæge vil normalt ønsker at overvåge hver barn individuelt, så der vil være ekstra udstyr i rummet til en triplet fødsel. Der vil også være flere medicinske personale på hånden, og en eller flere børnelæger stående ved i tilfælde af babyer har nogen problemer, efter de er født.

En epidural for moderen anbefales kraftigt, fordi fødslen kan være svært, og fødselslæge kan være nødvendigt for at nå inde i livmoderen til at placere babyer-som kan være yderst smertefuldt for moderen.

Risiko for en Triplet Født

Triplet graviditeter bære flere risici for moderen end singleton graviditeter. En vigtig risiko er postpartum blødning, som er omfattende blødning efter leveringen. Normalt, efter en baby er født, kvindens livmoder begynder at trække sig sammen for at hjælpe med at stoppe blødning. Men når en kvinde bærer trillinger, hendes livmoder kan ikke reagere normalt efter babyer bliver født. Medicin og massage af kvindens underliv kan hjælpe. I alvorlige tilfælde kan kvinden brug for kirurgi eller endda en hysterektomi (fjernelse af livmoderen).

Newborn trillinger

Trillinger er ofte født for tidligt. Nogle gange er de bare lidt tidligt, og de har ikke nogen problemer overhovedet. Nogle gange kommer de meget tidligt, før de er virkelig i stand til at overleve på egen hånd. I så fald vil de nødt til at bruge tid på neonatal intensivafdeling. Den gode nyhed er, at trillinger synes at gøre ved, samt singleton eller to babyer født ved samme gestationsalder.

For tidligt fødte trillinger har de samme problemer som andre for tidligt fødte børn. Børn født meget tidligt har normalt de længste hospitalsophold og flest problemer. Vejrtrækning problemer fra underudviklede lunger er almindelige og nogle gange føre til livslang vejrtrækning lidelser som astma. Andre mindre hyppige, men stadig alvorlige, problemer omfatter:

  • Patent ductus arteriosis. Et blodkar nær hjertet kaldet ductus arteriosis, som formodes at lukke ved fødslen, kan forblive åben, forringe normal blodgennemstrømning i kroppen. De fleste tilfælde kan korrigeres med medicin, men undertiden medicin er nødvendig.
  • Intraventrikulær blødning. Blødning i hjertekamrene, som er rum i hjernen, der normalt fyldt med væske, kan ske spontant i for tidligt fødte børn. Det kan føre til hjerneskade.
  • Nekrotiserende enterocolitis. Meget tidligt fødte børn er i risiko for betændelse og død af væv i tarmen.
  • Præmatur retinopati. Tidligt fødte børn kan have unormal vækst af blodkar i deres nethinder, en del af øjet, der er afgørende for synet. I milde tilfælde, babyer har lidt eller ingen problemer med synet. Svære tilfælde kan resultere i blindhed.

Tidligt fødte børn er også i højere end normalt risiko for cerebral parese. Der er mange forskellige typer af cerebral parese, men de alle involverer en eller anden form for problemer med bevægelse. Cerebral parese synes at være på grund af skade på den del af hjernen, der styrer bevægelse.

Bringe Babies Hjem

Forældre trillinger kan være utroligt givende, men det er en udfordring! Nye forældre til flere børn bør forvente en masse stress og meget lidt søvn. Mobilisere hjælp af familie og venner kan gøre en stor forskel efter en triplet fødsel. Søger ud andre forældre til trillinger kan give følelsesmæssig støtte. Derudover er der mange hjemmesider, der drives af forældre til flere børn, med masser af personlige historier og råd. Den Nemours Foundation tilbyder nyttige forslag på Parenting multispil side i deres KidsHealth hjemmeside.