Trachom

Definition

Trachoma, også kaldet granulær konjunktivitis eller egyptisk ophthalmitis, er en smitsom, kronisk inflammation af slimhinderne i øjnene, forårsaget af bakterien Chlamydia trachomatis. Det er kendetegnet ved hævelse af øjenlåg, lysfølsomhed, og eventuel ardannelse i bindehinden og hornhinden i øjet.

Beskrivelse

Trachoma er en sygdom associeret med fattigdom og uhygiejniske forhold. Det er mest udbredt i varme, tørre, støvede klimaer i udviklingslandene, hvor der er vandknaphed og sanitet er dårlig. Trachoma er den mest almindelige infektiøse årsag til blindhed i verden. Den har to trin. Det første trin er aktiv infektion i bindehinden af bakterien C. trachomatis. Den bindehinde er den klare slimhinden at linjer indersiden af ​​øjenlåget og dækker den hvide del (sclera) i øjet. Denne fase er meget smitsom.

Erhvervelse trachom ikke giver immunitet mod reinfektion, så gentag infektioner er normen i mange samfund, hvor sygdommen cirkulerer kontinuerligt blandt familiemedlemmer. Hyppigheden af ​​aktiv infektion toppe i børn i alderen tre til fem. I nogle samfund er så mange som 90 procent af børn under fem aktivt smittet.

Det andet trin involverer beskadigelse af hornhinden, den gennemsigtige dækning af den forreste del af øjet. Efter gentagne infektioner, øjenlågene svulme og øjenvipperne begynder at vende sig indad, så de ridse hornhinden, hver gang de enkelte blinker. Denne skrabe er smertefuldt, og det ar hornhinden, i sidste ende resulterer i hornhinden bliver uigennemsigtig. Enkeltpersoner er ofte blind af midaldrende. Gentagen forlænget, er ubehandlede perioder infektion kræves for blindhed opstå. En lejlighedsvis, behandlet infektion ikke resulterer i blindhed.

Transmission

C. trachomatis spredes gennem direkte kontakt. Inficerede småbørn tjene som et reservoir for infektion. Bakterierne derefter overføres ved tæt fysisk kontakt med familiemedlemmer og andre pårørende. Bakterierne også spredes gennem fælles tæpper, puder og håndklæder. Basaren flyve Musca sorbens lægger sine æg i menneskers afføring, som kan være kontamineret med trachoma bakterier. Disse fluer afhente bakterier på deres krop og kan overføre dem til mennesker.

Visse betingelser fremme udbredelsen af ​​trachoma bakterier. Disse omfatter:

  • dårlig personlig hygiejne
  • dårlig affald krop og trash bortskaffelse
  • forsyning utilstrækkelig vand til vask
  • delt soveplads
  • tæt samarbejde med husdyr

Demografi

Trachom er udbredt og til stede i en høj procentdel af befolkningen i mange dele af Afrika, Irak, Afghanistan, Burma, Thailand og Vietnam. Lommer af høj trachom infektion findes også i det sydlige Mexico, det østlige Brasilien, Ecuador, Nordafrika, Indien, Kina, Sibirien, Indonesien, New Guinea, Borneo, og i Aboriginal samfund i det centrale Australien. Selvom trachom er sjælden i udviklede lande, er det til tider findes i USA i nogle indianske samfund og i dele af Appalacherne.

Den største risiko for ordregivende trachom er at have et familiemedlem med sygdommen. Selvom sygdommen viser ingen præference køn, til sidst to til tre gange flere kvinder bliver blinde end mænd, sandsynligvis fordi de er de primære pedeller af små børn, der er smittet. Den aktive fase af sygdommen er mest udbredt i børn i alderen tre til fem. Blindhed er mest almindelig i midaldrende. Verdenssundhedsorganisationen (WHO) anslår, at fra begyndelsen af ​​2000'erne, mellem 360 og 500 millioner mennesker er berørt af trachom verdensplan, og at seks millioner mennesker er blinde på grund af sygdommen. I nogle stærkt inficerede områder op til 25 procent af befolkningen bliver blind af denne infektion.

Trachom årsager og symptomer

De tidlige symptomer på trachom omfatter udvikling af follikler (små sække) på bindehinden af ​​de øvre øjenlåg; smerte; hævede øjenlåg; decharge; rive; og lysfølsomhed. Hvis infektionen ikke behandles, hårsække udvikle sig store gule eller grå bumser og små blodkar udvikles inde i hornhinden. I de fleste tilfælde er begge øjne inficeret. Inkubationstiden er omkring en uge.

Gentagne infektioner med tiden føre til sammentrækning og dreje ind i øjenlågene. Øjenvipperne derefter ridse hornhinden og bindehinden, hver gang de enkelte blinker. Denne skrabe fører til ardannelse på hornhinden, eventuel blokering af tårekanaler, og blindhed.

Hvornår skal ringe til lægen

Amerikanske forældre bør ringe til lægen, hvis de bemærker nogen ubehag eller udskrivning fra deres barns øjne, især hvis de for nylig har rejst i områder, hvor trachom er fælles.

Diagnose

Diagnosen er baseret på en kombination af patientens historie (især bor eller rejser i områder med høje trachom) og undersøgelse af øjnene. Lægen ser for tilstedeværelsen af ​​follikler eller ardannelse. I de udviklede lande, hvor laboratoriefaciliteter til rådighed, lægen tager en lille prøve af celler fra barnets bindehinden og undersøger det, efter en procedure kaldet Giemsa farvning, for at bekræfte diagnosen. I underudviklede lande, hvor medicinske ressourcer er knappe, er Diagnosen stilles på grundlag af en gennemgang alene.

Behandling

Den foretrukne behandling er den orale antibiotika azithromycin (Zithromax). Lægen har erstattet behandling med andre antibiotika (som regel tetracykliner), fordi kun en enkelt dosis af azithromycin er forpligtet til at rydde infektionen. Oral enkeltdosis behandling øger overholdelse. Alle i familien skal behandles på samme tid, uanset om de viser kliniske tegn på sygdommen eller ej, fordi transmission blandt familiemedlemmer er så almindeligt.

Personer med komplikationer fra ubehandlede eller gentagne infektioner kræver operation. Kirurgi kan anvendes til corneal transplantation eller til at korrigere øjenlåg deformiteter. Det betyder dog ikke forhindre en ny infektion.

Prognose

Prognosen for fuld helbredelse er glimrende, hvis individet behandles omgående. Hvis infektionen er nået frem til det stadium af follikeludvikling, forebyggelse af blindhed afhænger af størrelsen af ​​follikler, tilstedeværelsen af ​​yderligere bakterielle infektioner, samt udvikling af ardannelse. Jo længere periode for infektion, jo større er risikoen for corneal ardannelse og blindhed.

Vigtige vilkår

  • Konjunktivitis inflammation af conjunctiva, slimhinden, der dækker den hvide del af øjet (sclera) og foring på indersiden af ​​øjenlågene også kaldet pinkeye.
  • Cornea-Den klare, kuppelformet ydre overdækning af øjet, der ligger foran iris og elev. Hornhinden lader lys i øjet.

Forebyggelse

Trachom er en forebygges sygdom. Forebyggelse afhænger god hygiejne og offentlig sundhed. WHO har udviklet et program kaldet SAFE, som har til formål at forebygge blindhed forårsaget af trachom. Elementerne i programmet er kirurgi, antibiotisk behandling, facial udrensning og forbedret personlig hygiejne, og miljøforbedringer. På trods af dette forebyggelsesprogram, har permanent gevinster i at styre trachom været undvigende.

Forældrekontrol Bekymringer

I USA, bør forældre tjekke med Centers for Disease Control (tilgængelig online på http://www.cdc.gov) for rådgivning om forekomsten af ​​trachom, hvis de planlægger at rejse med deres børn til de underudviklede lande.

Ressourcer

Bøger

Bailey, Robin. "øjeninfektioner i troperne." I infektionssygdomme, 2. udg. Redigeret af Jonathon Cohen og William Powderly. St. Louis: Mosby, 2003.

O'Brien, Terrence P. "Konjunktivitis." I Conn 's aktuelle behandling, 56. udg. Redigeret af Robert E. Rakel. Philadelphia: WB Saunders Co., 2004.

Websteder

Mabey, Denise, og Hugh Taylor. "Trachom." EMedicine Medical Library, April 17, 2001. Tidligere tilgængelig online på http://www.emedicine.com/0ph/topic118.htm Besøgt August 1, 2004.

"øjensygdomme: trachom." I The Merck Manual of diagnose og behandling, 17. udg. Redigeret af Robert Berkow. Rahway, NJ: Merck Research Laboratories, 1999-2004. Tidligere tilgængelig online på http://www.merck.com/mrkshared/mmanual/home.jsp (adgang 18 oktober 2004).

Organisationer

. Sight Savers International c / o Chapel & York, PMB # 293 af 601 Pennsylvania Avenue, NW, Suite 900, South Building, Washington, DC 20004. websted: http://www.sightsavers.org.