Top 7 Grøntsager højt fiberindhold

Fiber er en vigtig ingrediens til et sundt fungerende krop. Du kan nemt optage fiber i din daglige kost ved at tilføje grøntsager, der har høj fiberindhold. Det er vigtigt at forstå, hvorfor fiber er så afgørende for at opretholde en sund krop. Fiber arbejder for at holde din kolon kørende og fremmer systemet regelmæssighed. Fiber hjælper også i at sænke kolesteroltallet, forebygge hjertesygdomme og styre en sund samlet vægt.

At vide, hvad fiber kan levere, og hvad de dokumenterede fordele ved inkorporerer grøntsager i din kost er, giver det mening at udnytte de grøntsager højeste i fiberindhold. Nogle grøntsager har naturligt højere fiberindhold end andre, så det er en god ide at kende næringsværdien af ​​hvad du indtage. Den gennemsnitlige kvindelige voksne behov for at forbruge overalt fra 25 til 35 gram kostfibre per dag.

1. Avocadoer

Der er forskellige typer af avocadoer med varierende grader af fiberindhold. Uanset hvilken type af avocado er at foretrække frem for dig, forvente at få mellem 10 og 13 gram fibre pr medium avocado. Avocadoer er også en glimrende kilde til andre næringsstoffer, men har et højt fedtindhold, så du skal ikke gå overbord, når hengive. Skiveskåret avocado på salat en gang eller to gange om ugen er en stor mulighed.

2. Søde Kartofler

Du behøver ikke at vente til Thanksgiving at spise søde kartofler. Faktisk, de er et godt måltid indstilling hele året rundt. Søde kartofler er høj i fiber og har andre sundhedsmæssige fordele. En kop kogt sød kartoffel indeholder ca. 5,94 gram fibre.

3. Koglen

En anden grøntsag høj i fiber er artiskok. Hvis du aldrig har prøvet en artiskok det kan virke skræmmende. Men artiskokker er relativt enkle at lave mad, er flavorful og rige med fiber. Et medium artiskok indeholder ca 10,3 gram fibre.

4. Spinat

Spinat er en god kilde af jern og har en god mængde af fiber samt. Der er cirka 8 gram fibre i 10 ounces frossen spinat. Hengive sig til rå spinat salater eller dampet frisk spinat er også fordelagtig.

5. kogte gulerødder

Tilføjelse kogte gulerødder til dine måltider er en fantastisk måde at øge fiber i din kost. En kop kogte gulerødder vil give cirka 5.22 gram fibre, og et strejf af brunt sukker gør dem lækre.

6. Broccoli

Broccoli er en anden grøntsag, der vil give dig en god mængde af fiber. En kop dampet broccoli indeholder ca. 5,1 gram fibre. Dampet broccoli går godt som en side parabol til laks.

7. Søde Corn

En af de mest flavorful grøntsager, der også indeholder en generøs mængde af fiber er sukkermajs. Sukkermajs er nemt at spise en masse, men det er virkelig kun tager en kop for at få ca 4,3 gram fibre.

Tilføjelse fiber til din kost bør ske i små trin for at undgå ubehag i form af oppustethed og gas. Du kan langsomt øge din kostfibre indtag ved at tilføje disse grøntsager eller ved at tilføje andre højt fiber fødevarer eller kosttilskud. Andre smarte vegetabilske valg er rosenkål, kogte kål, ærter og majroer.