Top 5 sundeste Sommer Grøntsager

I sommersæsonen, vil du finde et bredt udvalg af grøntsager på markedet. Folk har en tendens til at spise flere grøntsager i løbet af sommeren, fordi de kan hjælpe kroppen overvinde varmen.

Top 5 sundeste Sommer Grøntsager

Grøntsager er en vigtig del af hvert måltid, og du kan gøre dine måltider sundere ved at vælge disse store sommer grøntsager:

1. Agurker

Agurker tilhører græskar eller squash familie, og i videnskabelige kredse, bliver de omtalt som frugter. Men de er generelt anses grøntsager på markeder og husholdninger. Agurker består af 90 procent vand, og de er ofte spises i rå grønne tilstand. Deres ydre hud er rig på kalium, magnesium og fiber, som bringer en bred vifte af sundhedsmæssige fordele til kroppen. Agurker indeholder også C-vitamin og Silica, som er vigtige for vækst af væv og hud udrensning. Deres høje vandindhold gør dem ideelle sommer grøntsager, og de er normalt anvendes som ingredienser i salater, sandwich og supper.

2. Svampe

Svampe er alle-sæson grøntsager, men de er især rigelige sommeren. De sundeste typer svampe er kantareller og porcinis. Disse svampe er rig på en række næringsstoffer og mineraler, herunder fibre, kalium, riboflavin og niacin. Det er bevist, at disse stoffer kan fremme kroppens immunsystem. Svampe kan tages rå, eller de kan fremstilles med andre fødevarer uden at interferere med den ernæringsmæssige balance i kosten. De er almindeligt anvendt i salater eller tilsættes andre fødevarer som tilbehøret. Når du vælger svampe, bør du sørge for, at de er tørre og fast.

3. Zucchini

Zucchini er en sommer squash grøntsag, der er rig på vitamin A, B, C, kalium, phosphor, magnesium, kobber, folat, omega-3 fedtsyrer, protein og mangan. Denne grøntsag har samme form som agurk, men det er større, og det kan vokse til en maksimal længde på 3 meter. Zucchini er lækrere når det er kogt. Det kan være grillet, kogt, dampet, fyldte, stegt eller endda bagt. Det kan også spises rå i en salat eller sandwich. Zucchini blomster er også spiselige, og de kan være dybstegte at lave en velsmagende delikatesse.

4. bønner

Brede bønner er også kendt som Fava bønner eller faba bønner, og de er en af ​​de mest almindelige typer af sommer grøntsager. Disse bønner stammer fra det nordlige Afrika og sydvestlige Asien, men de er også dyrkes i andre dele af verden. Brede bønner indeholder store mængder af fiber, protein, jern og kalium, samt vitamin A og C, og de kan bidrage til at reducere blodtrykket, lindre sår og øge hudens sundhed. De er bedst spises mens de er stadig grønne, friske og bud. Deres blade kan spises rå eller kogte, ligesom spinat. For at få mest ernæring ud af dine bønner, er du nødt til damp dem forsigtigt. De kan også anvendes i salater og gryderetter eller serveres som en side skålen.

5. Skalotteløg

Skalotteløg kommer fra den samme familie af grøntsager som porrer, hvidløg og løg. De kan reducere risikoen for kræft, da de indeholder en meget høj koncentration af antioxidanter. Desuden indeholder de anti-bakterielle, anti-inflammatoriske og anti-allergiske egenskaber, som er vigtige for at forebygge lever og colon-sygdomme. De er det bedste alternativ til løg, og de er som regel brugt som base for saucer og supper.