Top 5 Grøntsager højt proteinindhold

Have nok grøntsager i din kost er afgørende for en række faktorer. De er meget tætte i ernæring med et lavt kalorieindhold tæller samtidig give dig en lang række vigtige vitaminer og mineraler, der er nødvendige for at bevare din grundlæggende cellestofskiftet og styrke dit immunforsvar. I modsætning til fisk, kød og mejeriprodukter, er grøntsager ikke anses af mange for at være store kilder til protein. De fleste grøntsager kan kun give 1 eller 2 gram protein for hver kop. Det bliver et problem, især hvis du er vegetar, fordi den daglige anbefalede indtag af protein er 0,36 g for hvert pund kropsvægt. Heldigvis nogle grøntsager har betydelige protein niveauer og kan fungere som gode erstatninger for animalske proteiner. Nedenfor er de fem kilder til vegetabilske proteiner.

1. Sojabønner

Sojabønner er måske den No. 1 kilde til vegetabilsk protein, du kan finde. Hver kop kogte sojabønner kan give dig 29 gram protein. Madlavning sojabønner tager lang tid, og du kan ikke altid finde dem i deres rå form. Men husk de er skjult i produkter som tofu og sojamælk.

2. Linser

Linser er frø tilhører bælgplanter familien. De er meget tæt på ernæring, rig på fibre, folat, vitamin B1, og jern samt protein. Hver kop linser kan give dig omkring 18 gram protein, herunder mange essentielle aminosyrer som isoleucin og lysin. De kan gøres til supper og er ofte inkluderet som en del af en vegetarisk kost.

3. Bønner

Sorte bønner, kidneybønner og garbanzos er også medlemmer fra bælgplanter familien. De har lidt lavere proteinindhold sammenlignet med linser - omkring 13 gram per kop. Madlavning modne bønner normalt tager omkring to timer, men hvis du har en trykkoger, kan denne proces være afsluttet inden for 15 minutter. Du kan også købe dem forkogte og dåse, men de er som regel høj i salt og konserveringsmidler. Grønne bønner tilhører også bønne familien, men de er ikke modne og er ikke så rig på protein.

4. Ærter

Ærter tilhører også bælgplanter familie og kan generelt give 9 gram protein for hver kop ærter. Black-eyed ærter indeholder den højeste proteinniveau inden for denne kategori, på omkring 11 gram protein per kop. Ud over at være rig på protein, ærter indeholder også en lang række essentielle vitaminer og mineraler, især thiamin, folat, niacin, fosfor og zink, der er afgørende for cellevækst og udvikling. Frosne ærter er bredt tilgængelige og er meget alsidig madlavning ingredienser.

5. Artiskokker

Artiskokker er blomster-formet grønne grøntsager oprindeligt fra Sydeuropa og Middelhavsområdet. De fremstilles ved først at fjerne den tornede stængel, og derefter skåret i store kvarte og enten kogt eller dampet indtil de er møre. Artiskokker er lav i kalorier, høj i fiber og kan give dig omkring 6 gram protein per kop kogt.