Top 10 tips til at spise godt

Top 10 tips til at spise godt

Mens der synes at være en ny kosten anbefaling hver uge eller deromkring, følgende sunde tips giver grundlaget for en ordentlig ernæring plan for en levetid.

Top 10 Sund kost Tips

Det er ikke altid let at spise godt i dagens hustle travlhed at få alt gennemført før dagen er omme. Men med lidt planlægning og en masse påmindelser om dens fordele for dit helbred, kan sund kost være let. Her er nogle prime strategiske punkter:

 1. Vælg hele fødevarer: Så ofte som muligt, uanset om madindkøb eller spise ude, holde hele fødevarer i forarbejdede fødevarer som din vigtigste valg. For eksempel købe frisk kyllingebryst i de frosne breaded koteletter. På en restaurant, bestille dampet broccoli i stedet for den creamed spinat.
 2. Udelad hvide fødevarer: For at kunne drage fordel af de gode ting fiber har at byde på (25 gram fibre om dagen anbefales), skal du vælge korn end raffinerede produkter. Sådanne poster som brune ris, fuldkornsbrød, og hele hvede pasta er langt bedre valg end deres hvide kolleger. Også, da hvidt sukker er dybest set tomme kalorier begrænse det så meget som muligt. Vælg i stedet honning til sin antioxidant magt samt dens sødme.
 3. Spis de grøntsager: Mindst 5 portioner af grøntsager om dagen er et must for denne liste over sunde tips. En servering svarer til ½ kop kogte grøntsager eller 1 kop bladgrøntsager grønne grøntsager. Ikke alene vil disse næringsstoffer pakket poster fylde dig op med deres fiberindhold, vil de give dit immunforsvar med al den kampkraft den har brug for.
 4. Og disse frugter: Mindst 2 portioner en dag med frugt høster de samme fordele som grøntsager. Brug de to portioner som din snacks i stedet for den mere almindelige junkfood eller forarbejdede "ernæring" barer.
 5. Overvåg dele: Det er utroligt nemt at forbruge for meget mad, end din krop faktisk kræver. En af grundene til denne enkle fejl er hjernens manglende evne til at holde trit med, hvordan din mave er følelse, nemlig: fuld eller stadig sultne. Måling dine portioner vil ikke blot sikre du spiser passende mængder, men vil også hjælpe dig skære ned dine portioner, hvis nødvendigt. Og hvis portion kontrol er svært for dig, købe fødevarer i enkelt portioner når det er muligt, eller divvy dine større portioner i mindre, så snart du kommer hjem fra butikken (og når du ikke er sulten).
 6. Plan: Planlægning ikke kun mad, men også snacks kan være en af de mest fordelagtige taktik for at spise sundt end nogen anden. Siden ekstra kalorier, og oftest ikke-nærende kalorier, kommer fra mellemmåltider hele dagen og aftentimerne, være forberedt på disse tider. Se listen nedenfor for nogle sunde alternativer til junk food, du kan vælge at nosh på.
 7. Få Variety: Sund kost indebærer at få en bred vifte af næringsstoffer i kroppen for energi og velvære. Forebyggelse af mange sygdomme skyldes dette tip. Spise af regnbuens farver vil sikre, at du får alle de phytonutrients, vitaminer og mineraler din krop er afhængig af.
 8. Spis fedtfattig mad: Da mættet fedt har en direkte indvirkning på hjerte-kar-funktion, i dette tilfælde, mindre er mere: jo mere arterie-tilstopning mættet fedt en person forbruger, vil den større sundhed deres hjerte, arterier og blodkar være i. Også for vægttab mål, sænke den samlede fedtindtag bliver mindre kalorier forbruges siden 1 gram fedt indeholder 9 kalorier og 1 gram protein eller kulhydrat indeholder 4 kalorier.
 9. Spis morgenmad: Dit stofskifte har brug for lidt mad om morgenen for at "vække". Med andre ord, da celler kræver energi til funktion, ved at fodre den, alle motorer tændt og virker. Resultat: rate stofskifte og kalorieindhold forbrug af optimeres.
 10. Drik vand: Selvom dette tip kan lyde som en brudt record bliver spillet igen og igen, er der meget sandhed i dens fordele for sundheden. At være godt hydreret ikke kun holder dit energiniveau op, men vil også hjælpe med immunforsvaret, nyrefunktion, leverfunktion, og den samlede cellulære sundhed.

Nærende snacks

I stedet for chips og is, vil følgende valg af fødevarer tilføje til dit repertoire af sunde eats:

 • air-poppet popcorn eller 94% fedtfri mikrobølge popcorn
 • druer eller andre "pop-in-the-mund" frugter som tørrede tranebær og rosiner
 • ris kage (de er kommet langt siden den almindelig pap) med 1 spsk jordnøddesmør
 • fedtfattig frugt-flavored yoghurt
 • hummus med rå grøntsager
 • alle frisk frugt
 • hele hvede kiks med 1 skive fedtfattig ost
 • en håndfuld mandler blandet med tørrede frugter af valg
 • soja crisps

Sund kost Tips til vægttab

Udover de almindelige sunde tips tilbydes, for vægttab vederlag, der er et par kost tips, der kan sætte scenen for livslang succes. Disse omfatter tælle kalorier for at sikre, at du giver din krop underskuddet er det nødvendigt at trække energi fra fedtdepoter, drikke mindst 8 glas vand om dagen for at hjælpe med at holde sult veer væk i korte perioder, tilføjer sort til måltider ved at finde nye fedtfattig og lavt kalorieindhold opskrifter, og spiser mindfully med dit mål for øje, før de når til sekunder.