Top 10 sundeste Grøntsager

Du ved, at ita € ™ s vigtigt at få i dit daglige portioner af grøntsager, men kan have spekuleret som grøntsager er det sundeste at forbruge. Hvis du koncentrere dig om denne liste over 10 ernæringsmæssigt pakket dynamoer, vil du være godt på vej til en sund kost.

1. Kelp

Dette hav grøntsag er høj i jod, vitamin K og folat, og indeholder en lang række spormineraler. De mineraler i tang er i en naturligt chelateret form, hvilket gør det nemt at assimilation af kroppen.

2. bok choy

Også kendt som kinesisk kål, er bok choy fyldt med næringsstoffer. Denne grøntsag er høj i kalium, calcium, jern og vitamin A og C.

3. Red Bell Peppers

Rød peberfrugt er en glimrende kilde til vitamin A og C, og de er også høj i beta-caroten.

4. Collard Greens

Disse nemme at dyrke greens er en god kilde til calcium, folat og vitamin C og give vigtig fiber til kosten.

5. Søde Kartofler

Denne lækre knold er fyldt med komplekse kulhydrater, kostfibre og sunde beta-caroten. De er også en god kilde til vitamin C og B6.

6. Beets

Disse velsmagende grøntsager er høj i kalium, magnesium og folat.

7. Artiskokker

Donâ € ™ t lade disse sjove udkig grøntsager skræmme dig; de er lave i kalorier og høj i ernæring. Artiskokker indeholder masser af fibre og er en god kilde til kalium, vitamin C, folat og magnesium.

8. Tomater

Selvom teknisk en citrusfrugt, mange mennesker mener tomater en grøntsag. Forskning viser, at lycopen de indeholder, kan afværge visse former for kræft. Forarbejdede eller kogte tomater indeholder endnu mere lycopen end nye. Forbrugende tomater med en lille smule fedt, såsom olivenolie, hjælper kroppen til at absorbere lycopen.

9. Brussels Sprouts

Disse små kål-lignende grøntsager er en del af sennep familien. For en grøn grøntsag, de er ualmindelig højt proteinindhold og er en glimrende kilde til vitamin C og K.

10. Lima Beans

Lima bønner er høj i både proteiner og fibre, hvilket gør dem en ernæringsmæssig magt hus. De er også en god kilde til B-vitaminer og mineraler, herunder kalium og magnesium.

USDA anbefaler, at voksne spiser mindst 2-3 kopper af grøntsager om dagen. Dette kan omfatte 1 kop rå eller kogte grøntsager eller juice eller 2 kopper bladgrøntsager. Folk har en tendens til at forbruge færre kalorier, når de spiser en grøntsag rig kost, fordi fiberen de indeholder giver en følelse af mæthed. At have en salat eller grøntsager baseret suppe før et måltid er en nem måde at sikre, at du får dine daglige behov i.

Itâ € ™ s vigtigt at medtage en række fødevarer i din kost for at gøre sikker på, at du dækker alle dine ernæringsmæssige behov. De fødevarer på denne liste er en god start på en ernæringsmæssigt sund kost, men der er mange andre velsmagende grøntsager derude; donâ € ™ t være bange for at prøve dem alle. Grøntsager er en fødevaregruppe, som du virkelig canâ € ™ t overdrive.