Told af fransk kultur

Told af fransk kultur


Toldvæsenet af fransk kultur er varierede. Nogle er regional og nogle gælder for hele kulturen. Hvis du rejser til Frankrig er det værd at besøge mange steder at få en bredere erfaring.

French skikke og traditioner

Franskmændene har mange unikke kulturelle skikke, herunder:

 • Fransk Traditioner: Fransk traditioner herunder særlige måder at fejre religiøse helligdage, nationale helligdage som Bastilledagen, og særlige bryllup traditions.The fransk også har en rig tradition for kunst, og mange berømte franske forfattere og berømte franske kunstnere har fusioneret fra denne bemærkelsesværdige nation.
 • French Social Told: Fransk sociale normer, herunder fysiske og verbale hilsner og spise skikke og kulinariske normer.
 • Fransk Idioms: Nogle franske sætninger lyde mærkeligt for ikke-franske talere, men disse kreative udtryk er almindelige i sproget.
 • Der er mange andre franske kulturelle skikke, såsom den måde, den franske tale og skrive de dage i ugen og måneder af året, eller udtrykke sig i formelle eller uformelle udtryk for at sige hej på fransk, farvel på fransk, og udtrykke taknemmelighed i fransk.

Told af fransk kultur efter region

Hver region i Frankrig har en særskilt karakter og skikke, der går langs med den.

Paris og Omegn

Paris er kendt som en walking by, og det er sædvane for det franske at slentre langs de mange smukke boulevarder og haver i byen. Pariserne samt besøgende nyder at gå på:

 • Jardin du Luxembourg-som huser det franske senat
 • Rue de Seine-som huser et dagligt marked
 • Musée Rodin -hvis besøgende kan se den berømte skulptur Tænkeren
 • Trocadero Hvor du kan klare Eiffeltårnet over Seinen
 • Jardin des Tuileries, der løber fra Place de la Concorde til Louvre
 • Père Lachaise, her den franske skik er at besøge Mur des Fédérés hvor oprørerne fra Commune de Paris kæmpede i 1871 og blev henrettet.

Loire-dalen

På et tidspunkt var det almindeligt for grever og hoffolk til at bygge boliger i dette område for at være tæt på de kongelige slotte. Loire-dalen var sæde for regeringen, indtil det 17. århundrede. Nu, hvor grand slotte såsom Chambord, Chenonceau og Cheverny er åbne for offentligheden, er det almindeligt for fransk fra alle samfundslag til ferie og tour denne region.

I nord: Normandiet og Bretagne

Normandiet med det kystlinje har smukke resorts, der stadig tiltrækker deres andel af den berømte og velhavende. Badebyer som Deauville, Trouville og Dieppe forbliver populære steder blandt franske selvom vejret kan være koldt.

En anden nordlige skik består i at stille en pilgrimsrejse til Mont-St-Michel, som var det første kloster bygget efter Ærkeenglen Michael syntes at Aubert, biskop af Avranches.

Bretagne har en meget karakteristisk Breton kultur med sin egen unikke skikke. For eksempel ved festlige lejligheder beboere slid traditionelle bretonske kostumer af coiffes (kunstfærdige kniplinger headresses) for kvinder og sorte jakker, bukser og bredskygget hat til mænd.

Lyon og Rhône-dalen

Lyon er den ubestridte gastronomiske hovedstad i Frankrig med mange vigtige madtraditioner. Der er et stort antal af fine restauranter, der kan prale berømte regionale specialiteter såsom:

 • Coq au vin (kylling med vin)
 • Postej kogte i wienerbrød
 • Quenelles de Brochet (pocheret mousse af gedde)

Det er sædvane i Lyon stadig overholde traditionelle måltid gange, herunder en stor mid-morning Machon måltid af charcuteri.

Burgundy

Bourgogne er en anden region i Frankrig, hvor det er almindeligt at behandle mad som en religion. Faktisk for burgunderne pege på gamle kulinariske indskrifter i Dijon, som er beskrevet den ceremonielle præsentation af måltider til hertuger og andre aristokrati. Dijon specialiteter er:

 • Sennep
 • Pain d'EPICE
 • Oste som Époisses, Pontigny og Fontenay, som oprindelig blev foretaget i klostre.

Det er også almindeligt for burgunderne at værne vildtlevende vildt og producere såsom snegle, vildsvin, vagtler, drosler og skov svampe. Bresse kyllinger er kendt og opvokset på en speciel diæt.

Bordeaux

Bordeaux har en rig skik forbundet med vinproduktion. Médoc er den mest berømte del af Bordeaux-vindistrikt med 180 vinproducerende egenskaber eller slotte. Vinstokkene sædvanligvis dyrkes på kunstgreb højder, hvor jorden er rigelige og mindre vand logget fra den nærliggende kyst.

De franske Alper

Det er skik at klatre og ski i de franske alper. Den mest fuldendte vil tage to dage at klatre til toppen af det højeste bjerg i Europa, Mont Blanc (4.800 fod) i det tidlige forår. De vil så bruge alle den næste dag skiiing på ny, frisk pulver ned til grænsen by Chamonix.

Provence og Côte d'Azur

Begge disse områder har en stærk skik at tiltrække kunstnere og intellektuelle. Post-impressionistiske malere som Cézanne, van Gogh, Gaugin og Toulouse-Lautrec var inspireret af den naturlige verden og den smukke sydlige lys i Provence.

Senere kunstnere som Matisse, Pierre Bonnard og Picasso arbejdede tættere på Côte d'Azur. Disse kunstnere blev påvirket af skikke kunstnere og kunsthåndværkere fra tidligere tider, herunder romere, grækere og oprindelige Sandos.

Det er overflødigt at sige, at der er en skik luksuriøs bor i Nice og andre mindre byer langs de kystnære Riveria.

Der er mange forskellige skikke fransk kultur baseret på placering samt æra. At vide noget om hvad region, du besøger, vil gøre din oplevelse i Frankrig, at meget rigere.