Tips til Speech Writing

Tips til Speech Writing


Hvis du er en forfatter, men du har aldrig skrevet en tale før, behøver du ikke at gå tilbage til udgangspunktet. Uanset om du får roped i at skrive din chefs tale ved firmaet julefrokost eller du er en freelancer, der netop har modtaget et lukrativt tilbud om at skrive taler for en politiker, så husk at du allerede ved, hvordan man skriver. Men der er nogle pejlemærker at huske på, når de foretager overgangen til professionel taleskriver.

Skrivning af Perfect Speech

Der er virkelig ikke en sådan noget som "den perfekte tale." Der er dog nogle retningslinjer, som du kan følge. Disse er forsøgt og sande, tid-testet tips fra professionelle tale forfattere som Paul Begala og Bob Lehrman. Giv talen din egen smag, men følge nogle retningslinjer fra fagfolk, der arbejder inden for området.

  • Begynd din forskning tidligt. Forskning er måske den største del af talen skriftligt. Jo før du begynder processen med at indsamle oplysninger om din tale, jo før kan du starte sortering af information sammen og jo før kan du begynde at skrive.
  • Formuler det centrale tema Taler med skær af professionalisme har en klart identificeret centralt tema -. Og komme til det med det samme. Når du har bestemt det centrale tema, kan du sikre, at din skriftligt klæber til dette tema.
  • Vær klar over dine emner. Et centralt tema er et bredt område, der omfatter tale emner højttaleren vil komme ind på eller uddybe. En tale bør ikke have mere end ét centralt tema, at alle emner vedrører. Du bør dog ikke have for mange emner i Deres tale, enten. En eller to emner er perfekt. Tre eller fire er okay. Enhver mere beder dit publikum til at tage for meget, for hurtigt.
  • Start med det punkt. Du kan helt sikkert begynde med en kort anekdote, der vedrører det centrale tema. Du bør dog optælle denne centrale tema næsten øjeblikkeligt i begyndelsen af ​​talen. Dette vil sætte tonen for resten af ​​den snak.
  • Vær specifik. Når du opdrage et punkt, har konkrete eksempler hentet fra din forskning. Dette hjælper med at holde tingene beton. Selvom du ikke ønsker at oversvømme lytterne med masser af fakta og tal, et par nøje udvalgte statistikker og konkrete eksempler kan virkelig hjælpe til at hamre et punkt hjem.
  • Skriv gerne folk taler. En tale er vidt forskellige fra kommunikation, der er beregnet til at blive læst. Når du skriver en tale er det en god idé at forestille kunden læser indholdet højt. Du kan endda ønsker at stå op foran et spejl og læse den tale for at få en idé om, hvordan det lyder, når det læses højt. Selv hvis du ikke er verdens største offentlige taler bør du få en idé om, hvorvidt den prosa kommer ud som engagerende eller opstyltet. Brug lidt tid på at lytte til, hvordan din klient taler og prøv og håndværk kopien i stemmen.
  • Tal med én person. Publikum kan ikke lide at føle, at de er "bare et andet ansigt i mængden." De ønsker et personligt præg. Ud over at skrive i samtalen stil for kunden, forsøge at skabe prosa, der gør hvert medlem af publikum føle, at hun er den eneste person i rummet.
  • Vær ikke bange for humor. Selv en tale til en politisk valgkreds eller en generalforsamling kan have en smule humor, samtidig med at en samlet luft af professionalisme. Humor kan få ellers bevogtet lyttere til at åbne en lille smule. Jo mere specifik for situationen eller placering, du kan gøre dine vittigheder jo bedre. Husk at holde dig til emnet, men der er ingen grund til ikke at gøre publikum lidt mere komfortabel og bryde op nogle spændinger i luften med latter.
  • Husk at være overbevisende. Taler er til for at gøre et punkt. Uanset hvor generel eller ukontroversiel dette punkt kan være, at det er så specifikke midler, som du vil gøre lidt overtale selv blandt folk, der allerede mere eller mindre enig med dig. Du kan gøre dette ved at holde indlæg om emnet, støtte dine påstande med beviser og foregribelse modargumenter.

Hvis du føler at du har brug for mere hjælp end blot et par retningslinjer, kan omfatte, afhente en bog eller to, der vil hjælpe dig med frasortering dit håndværk. Kig efter bøger som The Lost Art of Great Tale: Hvordan til at skrive en - Sådan at levere det af Richard Dowis og på at tale godt ved Peggy Noonan.

Tale Skrivning for begyndere

Tale skriftligt er ligesom enhver anden form for skriftligt. Det er i høj grad om at kende det format og målgruppen. I lighed med andre former for skrivning, vil du ønsker at få en god aftale på praksis skrivning taler. Jo flere taler du skriver, jo mere komfortabel du bliver skrive dem, og jo bedre vil du være på skrivning taler for en bred og varieret kundebase.