Ting, folk kan ikke vide om demens

1. Ikke en specifik sygdom. I sig selv, demens er ikke en sygdom. Det er i stedet en gruppe af symptomer, der resulterer i et tab af mentale funktioner (fx hukommelse, ræsonnement, tænkning), der er alvorlig nok til at forstyrre en individualâ € ™ s evne til at fungere dagligt.

2. Whatâ € ™ s i et navn? Den mest almindelige årsag til demens er Alzheimer sygdom. Men i virkeligheden, mere end 50 andre kendte årsager til demens (hvoraf de fleste er meget sjældne) er blevet identificeret. Ca. 50% til 60% af alle demens skyldes Alzheimers sygdom, som forekommer på sin egen i stedet for som et resultat af en anden sygdom.

3. ingen vej tilbage uret. Risikoen for demens stiger som individer bliver ældre. Faktisk demens er sjælden hos mennesker, der er yngre end 60 år. De fleste årsager til demens er reversible (degenerativ), mens få kan standses eller vendes, hvis de opdages tidligt nok (f.eks hjernetumorer, udvalgte metaboliske årsager, depression, lavt indhold af vitamin B12, etc.).

4. En tidens tegn. Hvert 70 sekund, en person i USA udvikler Alzheimers sygdom. På den anden side, twinges af glemsomhed eller lejlighedsvis hukommelse bortfalder ikke en entydig signal om forestående demens. Det centrale punkt at huske er, at ikke alle, der oplever et tilfælde af mild kognitiv svækkelse vil udvikle demens.

5. Køreplan til virkeligheden. Et antal strategier kan anvendes til at diagnosticere tilstedeværelsen af ​​demens. Fordi det kan muliggøre tidlig behandling af symptomer, nøglen er en tidlig præcis diagnose. Som sådan kan de personer med behandlelige symptomer træffe passende foranstaltninger. På samme måde kan en tidlig diagnose kunne give de mennesker, der har symptomer, der canâ € ™ t blive behandlet med tid til at planlægge for fremtiden, mens de stadig har evnen til at deltage i beslutningsprocessen.

6. Inden grund. De fleste tilfælde af demens kan ikke vendes eller standses fremgang yderligere. På den anden side kan visse medikamenter og andre foranstaltninger hjælpe med at behandle nogle patienter med demens begrænset omfang. For eksempel har lægemidler designet specielt til patienter med Alzheimers sygdom er fundet at forbedre symptomerne og bremse udviklingen af ​​sygdommen til en vis grad.

7. En ounce af forebyggelse. Selv om der ikke endeligt bevist måde at forhindre demens er fundet til dato, forsknings- undersøgelser viser, at det i sidste ende kan blive muligt at afværge nogle former for demens. På den anden side har et par faktorer er blevet identificeret, der kan hjælpe forsinke indtræden af ​​demens hos nogle mennesker, for eksempel at sænke kolesterol og blodtryk niveauer.

8. Flyt til forbedring. Udøver på regelmæssig basis er forbundet med et betydeligt fald i demens risiko. For eksempel, ifølge en forholdsvis stor undersøgelse i de senere år, blev motion vist sig at reducere risikoen for demens (herunder Alzheimer sygdom) med så meget som 40%. En anden undersøgelse viste, at fysisk aktivitet, der udføres i midaldrende gør deltagerne mere end 50% mindre risiko for at udvikle demens to årtier senere end deres stillesiddende kolleger.

9. Øvelse både krop og sind. Fysisk aktivitet, såvel som mentale øvelser, kan forbedre tilstanden af ​​patienter med demens til en vis grad. Blandt de måder at motion kan være til gavn for personer med demens er dens evne til at øge blodgennemstrømningen til hjernen, dens indvirkning på stofskiftet, som kan hjælpe med at kontrollere blodsukkeret, dens indvirkning på bodyâ € ™ s hormonelle og immunforsvar, og dens evne til at styrke rygsøjlen og musklerne i rygsøjlen. Patienter med demens også bør udøve deres sind ved at udføre "mentale" aktiviteter, som kan have en positiv indvirkning på den normale funktion af hjernen.

10. Ingen måde at opføre sig. Making specifikke livsstilsændringer kan reducere en persona € ™ s risiko for at pådrage demens. Selvom forskerne endnu ikke har været i stand til at lokalisere den nøjagtige årsag til demens, har flere modificerbare risikofaktorer for tilstanden konstateret, herunder type kost (forbruge mere frugt og grønt), forbrug af alkohol (drikker mindre), og brug af tobak (donâ € ™ t røg).

James A. Peterson, Ph.D., FACSM, er en freelance skribent og konsulent i sport medicin. Fra 1990 til 1995, Dr. Peterson var direktør for sports medicin med StairMaster. Indtil da var han professor i fysisk uddannelse på USA Military Academy.


Copyright 2010 af American College of Sports Medicine.