Tillid er et tegn på intelligens

Ifølge tidsskriftet Social Psychological & personlighed Science har amerikanske forskere opdaget, at tillid er et tegn på høj intelligens.

Tillid er et tegn på intelligens

Sociologer udført et eksperiment, hvor deltagerne skulle se video interviews af mennesker, der søger arbejde, hvor de forsøgte at præsentere deres bedste side. I dette tilfælde nogle af dem fortalte sandheden, mens andre løj mindst tre gange.

Frivillige, der havde til særskilt sandhed fra usandhed, foreløbigt tog testen af graden af tillid på fremmede. På en sådan måde, ved at opdele deltagerne i to grupper - tillidsfulde og mistænkelige, forfatterne af undersøgelsen bedt dem om at bestemme, hvor videooptagelser var folk liggende, og hvor de var ærlige.

Det viste sig, at tillidsfulde frivillige klarede meget bedre end de andre med at identificere Løgn, mens paradoksalt nok den mistænkelige oftere end andre troede de, der løj.

Folk, der har tendens til at have tillid til fremmede er ikke naive drømmere, deres nøjagtighed i interpersonelle relationer kan gøre dem fremragende service i livet: i at søge for rigtige venner, og identificere værdige samarbejdspartnere, - forfatterne af forsøget skrev i artiklen.